Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Suomesta saa nyt (jenkkiversioina) Google Homea ja Alexaa - Kiva lisä Cozifyyn

Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
Huomasin just, että Power on ottanut valikoimaansa nuo kaksi isointa puheohjauspalikkaa.
Itellä on molemmat ja suht ankarassa käytössä. Puhtaasi puheohjaukseen Alexat ovat parempia, mutta jos haluaa linkata esim chromecastissa olevan telkkarin, niin Google home on sun valintasi.

Valojen ohjaamiseen tarttee Cozifyyn paritetun Hue- tai Trådfri Hubin.

Viestejä yhteensä

 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Kummallisen korkeat hinnat laittaneet, kun kyseessä kuitenkin US versio eli ei sopivaa virtalähdettä (vaatii adapterin). Saksan Amazonista saa International version edullisemmin: https://www.amazon.de/gp/product/B076828R18

  Tuossa International versiossa on Amazonin mukaan maakohtaisia rajoituksia, esim. maininta "Unsupported Features include*: Spotify" mutta kaveri tuommoisen tilasi ja sanoi että Spotify kyllä toimii.
 • obeesiobeesi Member Viestejä: 39
  Amazon Echo Show - En ole perehtynyt sen paremmin laitteeseen, mutta mites tuohon saisi Cozifyn sovelluksen? Tai jonkun Widgetin?
 • Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
  @makro mulla on alexa kotona ja hyvin toimii Spotify (ja roomba - roboimuri, jonka toiminto on myös geolukittu).

  Jekkuna on, että asennat alkuun laitteelle jenkkilokaation, asennat sitä kautta Spotify ja muut geolukitut laitteet. Se jälkeen vaihdat sijainniksi oman sijaintisi. Google Home ssa Spotify toimii suoraan, mutta sen kautta kodin tarkka käskyttäminen on hankalampaa (se ei oikein tahdo aina reagoida aktivointikomentoihin ja yksittäisten laitteiden kohdalla tulee usein: I can't help you with that yet)

  Myös sonos one kaiuttimissa (joita cozify tukee myös) on sisäänrakennettuna alexa.

  @obeesi ei taida olla ainakaan virallisesti tuettuna. Jos tolla saisi toteutettua dashboard in, niin sehän olisi täydellinen kotiautomaation kontrollointilaite! Noiden skillien toteuttaminen ei kovin vaikeaa tolle ole... Kai.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  ^ Siis sulla nimenomaan tuo International versio Echosta? (tuo jossa kerroit Spotifyn toimivan)

  Rajoitustahan ei muissa versioissa ole, mullakin on käytössä muutama US versio ja ei niiden kanssa ole ongelmia, joskin eihän niiden kanssa tuommoisia rajoituksia Amazon listaakkaan, kuten tuossa aiemman linkkini sivulla kohdassa "Features by country" (selaa sivua alaspäin niin listaukset tulee näkyville).
 • Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
  Mulla on kolme (+sonos one) , joista kaks on jenkkejä ja yksi international. Se international toimii ihan samalla tavalla kun noi jenkitkin. Ts en joutunut mitään säätämään kun löin sen kiinni järjestelmään. Jenkit oli siis eka.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Ok eli saattaa olla että Amazonin ilmoittamat rajoitukset ei sitten olekaan voimassa, ainakaan tällä hetkellä.

  Mulla on Echo Dot (US) malleja nyt neljä, ja hieman jo mietin tuollaisen normi Echon hankkimista International mallina, sen kun saa helposti Suomeenkin Saksasta tilattua. Tuollainen näytöllinen Echo Show tulisi varmaan hankittua jos sitä ei olisi niin pahasti rampautettu, esim. IP kameroille on tuki vain muutamalle Amazonin myymälle mallille tällä hetkellä, joten nykyisiä jo olemassa olevia kameroitani ei siihen saa yhdistettyä. Katsellaan jos tilanne tuosta vielä paranee.
 • VinateroVinatero Member Viestejä: 24
  Mitenkähän Echo Plus (zigbee tuki) mahtaa toimia Cozify hubin kanssa?
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.