Onko tuossa mahdollista, en löytänyt vaikka väkersin ja yritin pitkän tovin eilen, saada seuravanlaista sääntöä: Teema yleisvalaistus lähtee käyntiin jos 1) KOTONA on päällä (tämän laitoin menemään autona jos tunnistaa, että jomman kumman matkapuhelin on kotona) ja 2) kello on 18:00-22:00.
Teema työhuoneen valaistus päälle seuraavasti: Jos Villen puhelin kotona, kello on 18-22 ja liikettä tilassa havaittu 30min ennen teeman päälle menoa. NyCe tarkkailee liikettä 15min välein ja pitää teeman päällä, jos liikettä havaittu tänä aikana tai vaikkapa jossain pistorasiassa on virtaa. Villen puhelimen poistuminen kotoa pudottaa tuota 15min aikaa 5minuuttiin tms?
Entä miksi tuohon ajastukseen pitää laittaa tuo päättymisaika? Jos olen kotona ja haluan tuon yleisvalaistus-teeman päälle kun aurinko alkaa laskea. En halua sitä sammumaan vaikkapa 22, vaan kun menen nukkumaan.
Lämpötila/kosteussensoreihin liittyvä ehto: Jotain tapahtuu jos sensorin 1 ja sensorin 2 lämpötilaero on esim. 5 astetta? Sama kosteudelle. Kesäisin tuota anturia voi pitää parvekkeella ja tuosta saisi hälyytyksen rakennettua kun ulkolämpötila laskee sisälämpötilan alle.
Oli varmasti muutakin mielessä, mutta palailen niiden kanssa kun muistuu mieleen :-)
0
Viestejä yhteensä
Minulla on työhuoneen valoteema aktiivisena. Kytken kattovalaisimen päälle tuon teeman aktivoimisen jälkeen, nyt kun yksikkö huomaa katossa olevat lamput, lamput vaihtavat teeman mukaiseen väritykseen. Tällä hetkellä joutuu laittamaan teeman pois ja takaisin päälle, niin se on vähän huono tapa..
Myös voisi määrittää jokaiselle lampulle "perusvärin", jolle se hakee mikäli mitään teemaa ei ole kyseisellä lampulla juuri sillä hetkellä päällä. Tähän asetukseen (ja tuohon ylempään ehdotukseen) siirroksen kesto, niin voi itse määrittää kuinka rivakasti lappu vaihtuu haluttuun väriin.
Voisiko sinne tehdä jonkun valmiin ruksittavan asetuksen "Kotona kun laitteet kotona" ja valitaan listasta laitteet? Muutoin vaihtaa tilaksi Poissa. Yölle valmis aikataulutus arkeen ja vkl erikseen.
Kiitos kovasti ideoista ja palautteesta. Suunnittelemme parhaillaan parannuksia teemojen hallintaan ja otamme palautteesi huomioon tässä työssä.
Kimmo/Cozify
Käytännön tasolla siis esimerkkinä liittyen vaikkapa valaistukseen. Laittaessani valot päälle (A) syttyy tietynlainen valaistus (B). Voiko ohjelmoida että valaistus on vaikkapa valovoimakkuudeltaan tai väriltään erilainen tiettyyn kellonaikaan (C) tai vaikkapa liittyen siihen ketä on kotona (D)?
Henkilön osalta asia on hieman monimutkaisempi.
Voit tehdä sääntöjä jotka ovat aina päällä ja jossa määritellään esimerkiksi:
Sääntö 1: Kun Herra X tulee kotiin, laita lamppu päälle, väri sininen
Sääntö 2: Kun Rouva Y tulee kotiin, laita lamppu päälle, väri punainen
Valon väri asetetaan sen mukaan, kumpi tulee kotiin viimeisenä. Väri siis muuttuu automaattisesti.
TAI
Voit tehdä säännön, joka on liitetty teemaan, esimerkiksi
Samat säännöt kuin yllä, mutta talletettuina eri teemoihin. Sääntö 1 teemaan "Herra X" ja sääntö 2 teemaan "Rouva Y". Teemat ovat päällä koko ajan. Tässä tapauksessa valojen väri päätetään sen teeman mukaan, joka on laitettu päälle myöhemmin. Käytännössä tässä tapauksessa sytytettävän lampun väri on aina sama riippumatta siitä, kumpi tulee kotiin.
Sääntöjä ja teemoja käsitellään ja priorisoidaan eri tavalla ja tästä syystä myös toiminta eroaa.
- Tony / Cozify
Toinen asia joka askarruttaa liittyy noihin valaistuksiin. Aika usein tuo Philips Huen bridge "tipahtaa" pois ja Cozify menettää yhteyden siihen, lamput häviää samoin käytöstä. Kumpikin laite on kytkettynä samaan Apple Extremeen ja fyysistä etäisyyttä laitteilla ei ole kuin jokunen kymmenen senttiä. Lamppujakin on jo 8 kpl, joten Zigbeen mesh-verkolla luulisi olevan kenttää. Koitin lisätä Hubin asetuksista Zigbeen lähetystehoa, mutta tällä ei tunnu olevan vaikutusta asiaan.
Vielä kun saisi Zigbee-verkon kautta toimivan "valokatkaisijan" Cozifyn tuettuihin laitteisiin niin pääsisi seinäkatkaisimista eroon. Kokeilin Nexan valokatkaisijaa, mutta ei tunnu aivan kenttä riittävän talon etäisimmistä nurkista laitteelle.
Kiitti palautteesta.
Saat liitettyä kaiuttimen teemaan, kun ensin menet kaiuttimen asetuksiin (pitkä painallus kaiuttimen ikonin päällä), hae kappale jota haluat soittaa ja paina kolmea kappeleen vieressä olevaa pistettä. Jos haluat liittää teemaan radiokanavan tai soittolistan, käy ensin lisäämässä se Sonosin favourites-listalle käyttämällä Sonosin omaa appista.
Täytyy tutkia tuota lamppuasiaa, lähetän siitä viestiä privana.
Meillä on tutkinnan alla muutama mielenkiintoinen zigbee-katkaisin. Painikkeet ovat aivan varmasti tulossa tuen piiriin jossain vaiheessa. Aikataulu on tosin vielä auki.
- Tony
Releet tuntuvat toimivan hyvin, mutta huomasin että liiketunnistimella ei ole mahdollista laittaa ohjata relettä, jotka siis kytkevät valoja päälle/pois.
Onko tähän tulossa uusia sääntöjä relettä varten, vai onko tämä jo mahdollista jollain konstilla.
-Arto-
Muuten hyvä, mutta ei tuo teeman sammuttaminen taida taida sammuttaa relettä, rele/valot jää päälle, vaikka teeman sammuttaisikin.
Itseasiassa kyllä teeman sammuttaminen myös sammuttaa releen.
Mikäli teema käynnistyessään kytkee laitteen päälle, se myös sammuttaa sen mennessään pois päältä. Tarkemmin se palauttaa laitteen tilaan asetuksen, jossa se oli teeman mennessä päälle.
Tämän taustalla on suht paljon logiikkaa ja se toimii useimmissa tapauksissa käyttäjän odottamalla tavalla. Mutta olemme jo huomanneet että se voi myös aiheuttaa hämmennystä. Siksi sekä parannamme logiikkaa että tuomme myös vaihtoehdon, jossa teema toimii simppelinä "makrona".
- Kimmo/Cozify
Nyt toimivat hyvin kun otin Cozifyn pois välistä, eli liiketunnistimet ohjaavat suoraan valojen relettä.
- minkä teeman tai säännön tila muuttui ja milloin
- millä herätteellä
- mitä ohjauksia siitä seurasi
Mahdollisesti jotain tällaista:
[aikaleima] Sääntö "kylppäriin valot, kun liikettä" (aina käytössä): "Nyce Motion 1" havaitsi liikettä. Sytytä: "Osram Light kylppäri"
[aikaleima] Sääntö "kylppäriin valot, kun liikettä" (aina käytössä): "Nyce Motion 1" ei liikettä 5 min. Sammuta: "Osram Light kylppäri"
[aikaleima] Teeman "Ilta" ajastus alkaa. Sytytä: "Jouluvalot"
Antti / Cozify
Ok, tarkistetaan ettei toteutuksessa ole 433-releiden osalta jotain pielessä.
En tiedä, onko sinun tapauksessasi ollut näin, mutta minulla oli tällainen: 433-pistorasia oli parittanut itsensä Cozify Hubin lisäksi myös suoraan liiketunnistimeen. Näin laite lähti käyntiin omia aikojaan. Resetointi ja paritus "radiohiljaisuudessa" auttoi asiaan.
Romu,
Olet asian ytimessä!
- Kimmo
Tein kyllä näin ja uusi paritus ei vaan onnistunut. Sitten "Palauta vanhat laitteet" toiminnolla liiketunnistin tuli takaisin näkyviin. Mutta niin myös vanha ongelmakin.
Pistorasian paritus kyllä onnistui.
"Radiohiljaisuudella" tarkoitan sitä, että esim peität liiketunnistimet parituksen ajaksi, jotta ne eivät lähetä vahingossa signaalia paritettaessa esim. pistorasiaa tai relettä.
Tutkimme parhaillaan, onko nimeenomaan rele-ohjauksessa ongelmaa. Ilmoitan siitä tänne heti, kun tiedän enemmän.
Hienoiten nämä ideat tulivat vahingossa eteen kun hubi hukkasi valon ja se alkoi vaeltamaan monen värin vaihtelulla, näin tuotin vahigossa hienon revontuli efektin kattoikkunaan.
Antti / Cozify
Eli mistä/miten mä saan selville onko pistorasiani parittanut itsensä hubin lisäksi vähän joka suuntaan muuallekin.
Ainakin tuo yksi rasia, jonka perässä on koristevalaisin tuntuisi elävän vähän omaa elämäänsä.
Mulla on ulkona, 5 metrin päässä auton lämmityksessä, aiemmin hankittu Intertechno merkkinen 433 ulkokäyttöön soveltuva pistorasia. Joka muuten toimii loistavasti muuten!
Nyt kun laitan sen päälle syttyy tuo onneton koristevalo.
Lisäksi se syttyilee ja sammuilee tuon liiketunnistimen mukaan vaikkei ole siihen linkitettykään.
Eli mulla on auton lämmitys yhtenä teemana.
Olen sen ajastanut aamuun vakio aikaan kun vaimon työ on melko säännöllistä.
Tietääkö hubi onko se pistorasia päällä?
Eli jos vaimo lähteekin aiemmin ja laittaa sen pistorasian päälle, niin kun ajastus alkaa niin laittaako se sen sitten pois?
Tässä aikani opeteltuani olen ryhtynyt käyttämään käytännössä vain teemoja.
Mun mielestäni ne varsinaiset laitteet voisi olla enemmän piilossa ja käyttö tapahtuisi laittamalla teemoja päälle ja pois.
Eli mä toivoisin että laitteiden luettelo olisi nappi teemat välilehdellä ja tuon laite välilehden voisi poistaa?
Ymmärtääkseni se selkiyttäisi tuota ohjelman käyttöä... Vai onko tuossa nyt jotain mitä mä en ole huomannut?
Jos klikkailee vain niitä yksittäisiä laitteita niin sehän on vain etäohjausta ei automaatiota...
Meillä noita "laitenappeja" käytetään silloin tällöin, mutta niiden piilottaminen voisi olla toimiva vaihtoehto. Tokihan niitä saa jo nyt eri tavalla ryhmiteltyä ja piilotettua näkyvistä vaikkakin välilehti on aina näkyvissä.
Itselläni on tällä hetkellä sen verran ongelmia Zigbee verkon kanssa, että tuo on ehdoton.
Tietty asetuksissa voisi olla mahdollisuus muokata näkymää tarpeen mukaan. Vaikka täppä josta jokainen voi itse määrittää mitä näytetään ja mitä ei.
Voisikohan se olla tuossa teemoissa joillain valopistein tms?
Itse peräänkuullutan sitä että mämitse jo jotenkuten ymmärrän käyttöä ja rakentamiani logiikoita, mutta muut talossa eivät eli toivoisin heidän käyttävän vain teemoja! Mistä tulikin mieleeni että voisiko käyttäjä näkymä ehkä olla erilainen kuin master näkymä??
Kun sisävalaistuksen väri olisi aina samansävyistä ikkunoista tulevan auringonvalon kanssa, niin sisävalaistuksen värisävy ei tuntuisi missään tilanteessa liian kellertävältä tai liian kylmältä, vaan sopivan luonnolliselta.
Pystyykö Cozify ns "ohjelmoida" lamppuja tekemään jotain liukuvärejä, vai joudutaanko liukuväreistä tekemään miljuunalla lähetetyllä viestillä?
Softa-arkkitehtimme vastasi, että Hub voi lähettää lampulle uuden värin ja ajan jossa muutos tehdään. Eli ei tarvitse tehdä miljuunaa erillistä pyyntöä. Eli teknisesti mahdollista siis tehdä tuollainen hidas liuku.
Antti / Cozify
Valon sammumiselle fade out aika
Itselläni lähes kaikki valot toimivat jo liiketunnistimella, niin olisi huomattavasti miellyttävämpää, jos valot sammuisivat pehmeästi pienellä feidauksella.
Ajan ei tarvitsisi olla pitkä, ehkä noin 0,5-1 sekuntia.
Olisiko toteutettavissa?