Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

IKEA E14 Trådfri kynttilälamppu/muita?

CuimanCuiman Member Viestejä: 1
Terve,

Olen yrittänyt etsiä edullisia E14-kantaisia ns. kynttilälamppuja (LED, älyllisiä). IKEA:lla on tällä hetkellä yksi E14-kantainen lamppu, mutta sen muoto on pallomainen, joten se ei valaisimiini mahdu. Huomasin englanninkielisiltä IKEA:n sivuilta, että heillä kuitenkin on E14-kantainen kynttilälamppu mallistossaan, vaikkei sitä Suomessa taida saatavilla olla? Laitoin IKEA:lle kyselyä, että josko sellaisen saisi tännekin myyntiin. Hintaa näytti olevan 7£, eli n.8€ ja Saksalaisessa hinnastossa tuo on hinnoiteltu 6,99€.

Onko teillä millaisia E14 kynttilälamppuja Cozifyssä/HUE:ssa?

Oma tarve olisi 16kpl ja Philipsin Huet maksaisi tuplapakkauksessa ostettuina n.500€, joka menee kipukynnyksen yli. Toivottavasti IKEA:lta saisi nopeasti noita edullisempia lamppuja. Ne maksaisi Suomessa ehkä n.150€/16kpl, joka olisi jo huomattavasti inhimillisempi hinta.

Tuotenumero IKEA Trådfri LED E14 kynttilälamppu: 603.652.71

IKEA:n englanninkielinen sivusto:
http://www.ikea.com/gb/en/products/lighting/smart-lighting/trådfri-led-bulb-e14-400-lumen-wireless-dimmable-warm-white-chandelier-opal-white-art-60365271/

Saksalainen hinnasto (sivulla 6 on tuo ko. lamppu):
http://www.ikea.com/ms/de_DE/media/kaufhilfen/beleuchtung/IKEAHomeSmart.pdf

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin
  Olen itsekin jahdannut tuota ko mallia. Tuotteella taitaa vain olla toimitusvaikeuksia, eikä mikään takaisinveto. Eilen kun vilkaisin brittien Ikea valikoimaa, oli se kaikista loppu. Syksyllä ehdin lisätä tuotteen ostoslistaan, mutta tuote hävisi sieltä ennen kauppaan pääsyä.

  Pyörähdin tänään (1.3.) Vantaan Ikeassa ja kysyin valaisinosaston myyjältä ko tuotteesta. Naputteli tuotteen koodin aparaattiin ja sanoi, että ensi kuussa pitäisi tulla. Toivottavasti riittää verkkomyyntiinkin.

 • jounimjounim Member Viestejä: 141
  Tuntuu että Ikealla on vähä noiden älylamppujen kanssa ollu toimitusvaikeuksia muutenkin, täys-väri lamput on ollu jo pitempään ei oota.. :(
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Nyt tuli Ikealta värivalo ja saatiin se tuen piiriin Syyskuu 2018 päivityksessä.
  Lamppu ei vaan ole kovinkaan laadukas, mutta ajaa asiansa.

  t.Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin
  editoi syyskuu 2018
  Tänään löytyi sitten viisi Ikean kynttilälamppua (E14, 400 lm) Vantaalta. Neljä meni heittämällä muiden laitteiden joukkoon, mutta yksi kiukuttelee monista resetointi yrityksistä huolimatta. Hinta 6,90 kpl.

  Kysyin myyjältä löytyisikö kuudetta, tuloksetta. Näitä tulee kuulemma kerrallaan pieni erä, nytkin vain yksi levyllinen eli reilu 20 kpl. Eivät tiedä milloin seuraava toimitus taas tulee.

  Edit: vaati varmaankin n 30 resetointiyritystä ennen kuin suostui yhteistyöhön. Vaikka sain valon välkähtämään, ei HUB löytänyt lamppua.
  Post edited by Pudeman on
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  No onpas outo. Nuo ikean lamput eivät ole kovin laadukkaita. Osaatko arvioida mikä aiheutti, että paritus lopulta onnistui? Teitkö jotain eri tavalla tai eri aikaan?
  Joskus jos paritus jää ikäänkuin puolitiehen ensimmäisellä kerralla (puhelin vaikka soi kriitisellä hetkellä), niin paritus ei tahdo sen jälkeen millään onnistua vaikka lampun resetoi. Tällöin nopeampaa voi olla restartata Hubi jolloin ZigBee radio moduli resetoituu.

  t. Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin
  Kyllä kaikki meni niin kuin ”by the book”. Tuo hangoitellut lamppu oli toinen viidestä. Ensimmäinen meni heittämällä, kuten loputkin. Otin lampun sivuun ja paritin loput. Kokeilin resetointia vaihdellen nopeutta.
  Kokeilin myös paritusta HUE siltaan ja sainkin sen siihen yhdistymään. HUE ilmoitti lampun olevan himmennettävä versio. HUE:ssa lamppu ei palanut täydellä kirkkaudella, eikä sen käyttö ollut siinä muutenkaan sujuvaa. Jatkoin resetointi yrityksiä ja lopulta HUB löysikin sen.
  Tuo HUB:in uudelleenkäynnistys olisi voinut nopeuttaa koko hommaa. No, tietääpähän seuraavalla kerralla.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Joo, voi olla että resetointi ei edes lopulta auttanut, vaan että tarpeeksi aikaa kului ensimmäisestä tuon lampun epäonnistuneesta parituksesta ja Hubin ZigBee moduli vihdoin unohti sen.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin
  Vaatii pitkää pinnaa, jos takkuaminen alkaa. Annoin välillä mennä seuraavaan päivään, kunnes jatkoin. Samoin kokeilin lamppua eri etäisyyksillä Hubista.
  Philipsin Hue E14 taitaa olla seuraavaksi edullisin, mutta sen hinnalla saa melkein kolme Ikeaa.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Ikan lamput ovat ikävä kyllä vaihtelevan laatuisia ja hinta voi selittää osan ongelmista..

  t.Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • seisoppaseisoppa Member Viestejä: 11
  Samaa vikaa ollut täälläkin noiden Iken tekeleiden kanssa. Siten olen kaikki saanut lopulta paritettua, että olen ottanut virrat kokonaan pois muista Ikean älylampuista ja sitten koittanut paritusta. Muiden lamppujen olemassaolo/yhteydenpito hubiin taitaa häiritä naittamista jonkin verran. Toistaiseksi ei siis yksikään ole jäänyt parittamatta ja mulla näitä Ikean lamppuja on eri mallisia yhteensä 13 kpl.
 • VillemVillem Member Viestejä: 28

  Verkkokaupalla nyt Osramin E14-lamppuja tarjouksessa sekä muitakin. Hakusanaksi zigbee osram, ja halvimmat ensin.

  Ville

 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 156 ✭✭

  Oletteko saaneet osramin e14 kantaisia lamppuja toimimaan? Mulla cozify ei löydä ja resetointi ei auta, yritetty sen sata kertaa (ei ole onnistunut koskaan, välähdystä ainakaan ole tullut).

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin

  Jep, resetoitu ja paritettu kuusi lamppua. Noiden resetointi valoa sytyttämällä ja sammuttamalla on hanurista. Helpoiten se onnistuu HUE ohjaimella. Lamppu kiinni kantaan ja ohjaimesta painaa paria nappia yhtäaikaa aivan lampun juuressa, niin nollaus onnistuu ja sen jälkeen paritus.

  Hinta kättelee tässä käyttömukavuutta ja käyttövarmuutta. Noista kuudesta lampusta syttyy usein vain noin neljä, vaikka ohjelmoitu syttymään ryhmänä.

 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 156 ✭✭

  Tarkoitatko Hue-ohjaimella mitä tahansa kaukosäädintä? Hue-hubia en ole tullut hankkineeksi. Ja samaa mieltä, valoja räpyttämällä jopa 80-luvun lapsi on aiemmin eläkkeellä kuin valot paritettu 🤔

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,177 admin
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.