Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Osram Lightify Gardenspot asennus?

villehautamakivillehautamaki Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 14
Onko joku asentanut noida terassille? En löydä mistään netistä videota/kuvia, että miltä ne näyttäisi lautaan asennettuna. Myös muita kokemuksia otetaan vastaan!

Viestejä yhteensä

 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  editoi heinäkuu 2015
  Asensin muutaman Gardenspotin istutuslaatikoihin. Asennus poikkeaa terassiasennuksesta huomattavasti, mutta toivottavasti tästä on jotain apua.

  Yksittäinen ledivalo suoraan paketista otettuna näyttää tältä
  image

  Tuon maa-asennuksessa tarvittavan piikin saa poistettua pienellä ruuvimeisselillä tai veitsenkärjellä. Kun piikki on poistettu, näyttää ledivalo tällaiselta
  image
  image
  image

  Lamppujen väli on 50cm ja lamppujohdon pituus on 4,5 metriä. Ledilamppuja on yhdessä johdossa 9 kappaletta. Lamppujen ja virtalähteen välisen johdon pituus on 5,4 metriä.

  Tässä vielä skannattu kuva boksin pohjasta, josta selviää speksejä hieman tarkemmin
  image


  Käyttöönotto tehdään kuten muissakin Zigbee-lampuissa. Laitteiden haku käynnistetään laitenäkymän asetuksista ja valoihin laitetaan virta päälle, kun haku on käynnissä.

  Asennuksen näkökulmasta muutama huomioitava asia.

  Etäisyys hubista tai lähimmästä zigbee-laitteesta
  ===============================

  Ulkokäytössä etäisyys kasvaa helposti kymmeniin metreihin. Lisäksi lampun ja verkon välissä saattaa olla signaalia heikentäviä rakenteita. Jos suinkin mahdollista, kannattaa ennen Gardenspotin tilaamista kokeilla toisen Zigbee-lampun avulla, riittääkö verkon kantama haluttuun asennuspaikkaan.

  Pistorasian sijainti
  ============

  Pistorasian, johon valojen virtalähde kytketään, pitää olla suojaisessa paikassa. Valopiuhan ja pistorasian välisen johdon pituus on 5,4 metriä.

  Pinta-asennus
  ==========

  Valot asennetaan terassille pinta-asennuksena. Lampun korkeus on 14 mm ja lamput yhdistävät piuhat jäävät näkyviin terassilautojen päälle. Asennuspaikkaan kannattaa kiinnittää huomiota. Lamput altistuvat helposti junioreiden pihaleikeille. Lumityöt ja terassin lakaisu on hyvä pitää mielessä asennuspaikkaa mietittäessä. Jos lamput asentaa alle 50 cm päähän toisistaan, jää lamppujen välissä oleva piuha löysäksi, jolloin ylimääräinen piuha on hyvä kasata piiloon esimerkiksi terassilautojen alle.


  Yleisesti voisin sanoa, että lamppujen käyttöönotto on erittäin suoraviivaista. Minulla välimatka riitti hyvin, eli lamppujen ohjaamisessa ei ole ollut ongelmia. Maa-asennus oli nopea tehdä ja kun hetken viilauksen jälkeen sain lamppujen keilan kohdistettua kuten halusin, ei käytössä ole ollut ongelmia.

  - Tony / Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.