Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Kokemuksia Lähitapiola-paketista

timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 143 ✭✭
Olen runsaan viikon ihmetellyt ja viritellyt Lähitatapiola-pakettia. Kaikki laitteet lähti helposti käyntiin, palovaroitin on yläkerrassa rappusten yläpäässä katossa ja vesivuotovahti astianpesukoneen takana. Kameraa ja liiketunnistinta olen kokeillut eri paikoissa. Viime yöksi laitoin liiketunnistimen ulos oven viereen metalliseen postilaatikkoon kiinni magneetilla ja kameran kuvaamaan rappusten edustaa keittiön ikkunasta. Yöllä oli liikeanturin magneetti irronnut liimauksestaan pakkasessa ja anturi osina pitkin rappusia. Onneksi ei kuitenkaan mennyt rikki.

Toimivista kameroista ei paljoa ole kerrottu foorumissa ainakaan. Minulla oli ennestään Escam QD800Wifi-kamera, jota olin yrittänyt käyttää monilla valvontaohjelmilla (Zoneminder, Xeoma, Motion + MotionEye, Ivideon) ja eri koneilla (Raspberry Pi, Odroid). Mikään niistä ei ole jäänyt jatkuvaan käyttöön. Cozify löysi kameran ja se toimii yhtä hyvin, kuin paketin mukana tullut Foscam. Täältä kameran tilasin: https://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_486364.html. Kamerapalvelun kautta saan nyt kännykkään kuvaa molemmista kameroista.

Minulla on sääasema, joka alun perin lähti liikkeelle kasvihuoneen lämpötilan seurantatarpeesta. Siirsin sen ohjelmiston juuri ennen joulua Odroid XU4:laitteelle: http://timolavi.kapsi.fi/responsive/. Sääasemalaittena on Oregon WMR88. Se käyttää lämpötila- ja kosteus antureita THGR810. Yksi sellainen on mm. kasvihuoneessa. Ko. anturin lisäämistä Cozifyyn on joku aikaisemminkin pyytänyt. Anturi on hyvälaatuinen ja kantama on riittävä. Sitä myy erikseenkin mm. Clas Olson: https://www.clasohlson.com/fi/Lämpötila-anturi-Oregon-THGR810/36-4631. Sääaseman tuulimittari ja sademittari käyttävät varmaan samaa tiedonsiirtoprotokollaa, joten ne saisi varmaan kaupan päälle, jos lämpötila-anturin saisi toimimaan. Kasvihuoneen lämpötilaa pidän keväällä sähkölammittimillä plussan puolella, ettei siellä olevat taimet, jotka on jo lähteneet kasvuun paleltuisi. Lämpötilan hälytykseen ja lämmityksen ajastukseen tilasin eilen Prooven lämpötila-anturin ja ulkopistorasian.

Android ohjelmaan toivoisin sellaisen muutoksen, että siinä voisi olla neljä sivua, ensimmäisenä nyt "menu-nappulasta" aukeava valikko, toisena laitteet-sivu, kolmantena säännöt-sivu ja neljäntenä säännöt-sivu. Ainakin nyt käyttöönotossa joutuu koko ajan hyppimään laitteista sääntöihin, siksi niiden pitäisi olla vierekkäin. Muu järjestys on sitten kai vähän makuasia.

Miten beta-käyttäjäksi pääsee ja miten beta-versiota voisi käyttää?

Viestejä yhteensä

  • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,243 admin
    editoi tammikuu 2018
    Täältä ääni myös tuolle Oregonille. Ollut käytössä kymmenisen vuotta ilman mitään ongelmia.

    Betatestaajaksi voit pyytää ottamalla yhteyttä sähköpostitse Cozifya. Laita mukaan ilmoitus käyttöjärjestelmästäsi (iOS vai Android). Samoin se sähköpostiosoite, jolla olet rekisteröitynyt ao sovelluskauppaan. Saat aikanasi postia tuohon ilmoittamaasi osoitteeseen. iOS puolella betaversiot tulevat Testflight sovelluksen kautta, joten se on ladattava ensin.

    Laita myös mukaan hiukan perusteluita tuohon liittymiseen. En nyt ole varma, mutta jotenkin minulla on mielikuva, että betatestaajia on jo aika hyvä joukko. Pelkkä määrä ei ole tavoite, vaan ne saadut palautteet. Betakäyttäjillä on oma osio täällä palstalla.
  • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 143 ✭✭
    Android-ohjelman muutostoiveeseen tuli kirjoitusvirhe. Järjestys voisi olla: menu, laitteet, säännöt, teemat tai menu, teemat, laitteet, säännöt ja oletus-sivun voisi valita.
    Ohjelmassa paluu-näppäin on vasemmassa ylänurkassa, kun sen pitäisi olla oikeassa alanurkasssa, tai ohjelman pitäisi kunnniottaa laitteen alarivin soft-näppäimiä eikä peittää niitä. Niissä on paluu-näppäin oikeassa alanurkassa.
  • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 143 ✭✭
    Kasvihuoneen lämmitystarve alkoi nyt, kun kellarista oli pakko tuoda kasvihoneeseen viime vuonna itäneet ja kasvaneet erilaisten puitten ja pensaitten taimet kasvihuoneeseen, koska alkoivat tulla hiirenkorvalle ja päivällä aurinko lämmittää kasvihuonetta hyvin. Viime yön lämmityksen ohjauksen hoiti säätöpiiri, jossa oli Telldus 313159 lämpömittari ja Osramin pistorasia. Yöllä oli alimmillaan 12 astetta pakkasta, enkä ennen ole vastaavaa yrittänyt. Peruslämmön tuotti kaasulämmitin kolmasosateholla (1500 W) ja sähköpuhallin teki säädön. Lämpömittari eli sen ulko-lämpötila seurasi lämpötilan muutoksia vähän liiankin herkästi, se aikeutti lämpöpuhaltimelle muutaman minuutin käyntijaksot ja lämpötila vaihteli asetetun +2°C asteen ympärillä puolen asteen heitoilla. Lämpömittarin sisälämpötilapuoli on joko rikki tai sen ominaisuus on, että se reagoi tosi hitaasti muutoksiin. Liitteenä on sääaseman mittaama viime vuorokauden lämötilakäyrä. Sääaseman mittari näyttä vähän vähemmän kuin Tellduksen mittari.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.