Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Heiman palovaroitin laitevahti

dognosedognose Member Viestejä: 13
Hankin tuon Lähitapiola- paketin mukana tulleelle palovaroittimelle pari kaveria tarjouksestanne. Paritus näyttää menneen ok, mutta laitevahti herjaa ettei saa yhteyttä laitteisiin. Viimeisimmät havainnot ovat 3 päivän takaa. Onko tämä tyypillistä käyttäytymistä noille? Mites varmistaa että laitteilla on toimiva yhteys?

Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  jounimjounim Member Viestejä: 141
  Samaa itekin ihmetellyt, kun laitteita ei havaita.. Mutta jossain ketjussa luki että laitteet eivät edes yritä olla yhteydessä kun "hädän tullen" mutta vähä ehkä epäilyttää että mitäs sitten jos yhteyttä ei saadakaan... :/
 • Valinnat
  dognosedognose Member Viestejä: 13
  mahtaako @samppa osata sanoa tähän jotakin ?
 • Valinnat
  samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 651 mod
  Joo Heiman säästää melko lailla virtaa eikä siksi "turhia" juttele, joten se olettaa että testi-nappia painetaan kerran kuussa ja sen mukana tulee yhteys sekä pariston tilatieto.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • Valinnat
  saku33saku33 Member Viestejä: 2
  Entä jos paritus onnistuu, mutta testinappia painettaessa ei "Laite havaittu" -kohta päivity?
  Ei oikein voi luottaa tämmöiseen palovaroittimeen...
 • Valinnat
  1234512345 Member Viestejä: 42

  Koitin tuollaista Heiman HS1SA palovaroitinta liittää pariksi, mutta ei millään onnistu paritustilaan saanti. Ohjeen mukaan kahden sekunnin painallus aktivoi parinliitos -tilan, ja pitäisi alkaa vihreä merkkivalo vilkkumaan. Ei ala, eikä auta tuo parituksen poistokaan, eli 5 sek painallus.

  Tuo vihreä merkkivalo palaa joko sekunnin tai kaksi, mutta vilkkumaan ei ala. Paristokin uusittu, mutta ei vaikuttanut.

  Onko seuraava toimenpide nakata vekotin SER jätteeseen ja hankkia uusi? 🧐 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,209 admin

  Outo vaima sinun Heimanissa. Tulee mieleen Ikean lamppujen resetointi: vaikka kuinka tekee ohjeen mukaan, niin ei meinaa onnistua. Eikähän sitä SER romuun kannata heittää, vaikka ei saisi yhdistettyäkään. Laita stand alone -hälyttimeksi, niin on sentään jotain hyötyä.

 • Valinnat
  jounimjounim Member Viestejä: 141

  Mulla vastaava ongelma, paritus tipahti pois jossain kohtaa vaihdoin pariston eikä millään yhteyttä...

 • Valinnat
  AMRAMR Member Viestejä: 86

  Varalta varmistus, että olethan lähellä Cozifytä parituksen yhteydessä? Ainakin Ikean lamppujen kanssa temputessa olen huomannut, että pitää olla melko lähellä Cozifytä niin se auttaa parituksen onnistumisen kanssa. Tämä monesti työlästä, esimerkiksi ulkovaloihin menevät lamput olen joutunut käyttämään ensiksi sisällä valaisimessa jonka saan jatkojohdolla tuotua lähelle Cozifytä ...

 • Valinnat
  1234512345 Member Viestejä: 42

  Ei vaikuta etäisyys tässä mun tapauksessa kun ei se palovaroitin suostu menemään parinliitostilaan, ei ala merkkivalot varoittimessa vilkkua.

 • Valinnat
  AMRAMR Member Viestejä: 86

  No onpas ärsyttävä. Oliko tuossa laitteessa CR123A paristo? Ainakin Develcon liikeanturit mulla on kranttuja, eikä niille tunnu kelpaavan mikään muu kuin paras mahdollinen (Duracell). 🙄

 • Valinnat
  1234512345 Member Viestejä: 42

  Juu 123 koon paristo on. Kokeilin uudella vaikka vanhakaan ei vielä hälyttele tyhjästä paristosta. Ei tunnu olevan vaikutusta. Taitaa olla elektroniikka mennyt ns. vanhaksi.


  Pudemanin kommentti kyllä pätee eli toimihan tuo vielä itsenäisenä varoittimena, mutta kun ei saa paritettua niin ei tule ilmoja paristonvaihdon tarpeestakaan, mutta toki äänimerkin pitäisi siitä informaoida.


  Sen verran huonosti nuo Heimanit (neljä samanlaista käytössä) tuntuu pysyvän hubin kanssa liitoksissa että taidan seuraavaksi hankkia Z-Wavella toimivan Fibaron tilalle.

 • Valinnat
  AMRAMR Member Viestejä: 86

  Joo, ei Heiman kyllä näytä vakuuttavan, mitä tietoa täältä foorumilta muualtakin löytyy.

  Mutta jotain outoa noissa osassa laitteita on, ei Develcotkaan herjaa jännitteestä mitään oli uusi paristo miltä valmistajalta tahansa. Mutta toistaiseksi oma mutu on, että vasta Duracellilla lähti oikeasti Develcoiden liikeanturipuoli toimimaan. 🤪

  Joskus kun vaan jaksaisi, niin pitäisi töissä vähän oskilloskoopilla koettaa mittailla mitä Develcossa oikein tapahtuu, en oikein mitään järkiselitystä asialle ole keksinyt. Virrankulutuskin noissa laitteissa niin pientä, ettei se siitäkään voi jäädä kiinni ... ellei siellä sitten ole jotain ihan kummaa (ja isoa!) virtapiikkiä käynnistyksen yhteydessä. Tuon tosiaan saisi mittaamalla selvitettyä.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.