Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Cozify Support

samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
Kun tulee kysyttävää, niin kannattaa ensin tutustua "usein kysyttyihin kysymyksiin":
https://tuki.cozify.fi/

Tätä foorumia selailemalla voi myös löytyä hyviä keskusteluita, vastauksia ja ideoita.

Henkilökohtaisissa ja/tai kiireellisissä Cozifyyn liittyvissä kysymyksissä kannattaa ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Parahin Terveisin,
Samppa / Cozify
t. Samppa \ Cozify
«1

Viestejä yhteensä

 • RansuRansu Member Viestejä: 5
  Miten pitää toimia kun hubin ei lähde käyntiin? Olen lähettänyt sähköpostiviesti asiasta pari viikoa sitten, vielä en ole saanut vastausta.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Kun hubi ei lähde käyntiin kannatta seurata miten sen takapaneelissa oleva sininen valo käyttäytyy bootin yhteydessä.
  Eli kun laitat hubiin virran niin valo syttyy ja palaa tasaisesti, hetken kuluttua sen pitäisi alkaa vilkkua nopeasti ja taas hetken kuluttua vilkkua hitaammin, kunnes vilkkuminen lakkaa ja valo palaa tasaisesti.
  Nopea vilkkuminen on käytöjärjestelmän boottausta ja hidas vilkkuminen verkkoyhteyden muodostamista. Eli jos valo vilkkuu hitaasti, niin vika on kitoverkossa. Jos se ei koskaan ala vilkkua, niin se ei boottaa ja menee yleensä takuuvaihtoon.

  Tuki voi ajoittain olla ruuhkainen, mutta yleensä sieltä vastataaan nopeasti.
  Parin viikon odottelu on kyllä merkki jostain muusta ongelmasta, eli että viesti ei ole tullut perille tai että vastaus on jäänyt matkalle. Tällöin kannattaa lähettää uusi viesti jos mitään ei kuulu mutamaan päivään.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • RansuRansu Member Viestejä: 5
  Kiitos vastausta! Lähetin uusi sähköposti teille tänään, toivottavasti tulee perille. Gmail ei ainakaan ole ilmoittanut että lähetys on epäonnistunut. Olen tutkinut ongelman sen verran että olen huomannut että ledi ei alkaa vilkkumaan. Wiresharkilla olen todennut että ei tulee mitään ulos ethernetportilta, ei edes dhcp kysely.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Hubisi on varmaankin yhdestä viallisesta erästä, joka saattaa jäädä boottaamatta, eli se menee kyllä takuuseen (hoidetaan tuen kautta).

  (Taitava ja osaava virittelijä voi onnistua herättämään hubin henkiin avaamalla sen ja käyttämällä piirilevyllä olevaa nappiparistoa irti hetken. Mutta tätä toimenpidettä ei suositella kuin ammattilaisille tai asioista yhtä paljon toimenpiteen vaaroista ymmärtäville, koska staattiset sähköiskut helposti rikkovat laitteen.)

  t.Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • Pekka HäkkinenPekka Häkkinen Member Viestejä: 2
  Kirjoittelin teille tuki mailiin , vastausta ei ole kuulunut.
 • RansuRansu Member Viestejä: 5
  Saan hubin herätty. Löyttyy pieni reikä sinisen ledin vieressä, sen takana löyttyy mitä uskon olevan resettinappi. Jos painan sitä pohjaan noin 10 sek. hubi herää ja toimii normaalisti. Ongelma on se että muutaman päivän/viikon jälkeen se on taas jumissa. Takuu oli voimassa kun lähetin ensimmäinen maili teille 11.9. Sen jälkeen olen lähettänyt toinen viesti 17.9 ja kolmas 28.9.

  Olisi tosi kiva jos joku voisi edes vastata tuki pyynön ettei tarvitse selvittää asian forumin kautta.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Laittakaa viestiin tiketin numero tai forumin profiiliin oma nimi niin löydän tiketin paremmin.
  Yleensä kaikkiin viesteihin vastataan joko samana tai viimeistään seuraavana päivänä.

  t.Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • RansuRansu Member Viestejä: 5
  Kiitos Samppa kun ratkaisit ongelman!
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 650 mod
  Nyt löytyi vietit. Tiketti oli mennyt tyypille, joka on lomilla. Antteksi viivästys vastata.

  t.Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,160 admin
  Olikos muilla palstalle kirjautuneilla tänään edessään pakollinen salasanan vaihto?
  Selaimessa näkyi kirjaudu sivustolle ja vanha salasana ei kelvannut. En ottanut kuvakaappausta, mutta herjauksessa oli maininta sivuston hallinnoijan pakottaneen salasanan vaihdon. Onko salasanat vuotaneet vai mistä on kyse? @Jere @cozify
 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 ✭✭
  Ihmettelin myös itse tuota pakollista salasanan vaihtoa.
 • lena_hclena_hc Member Viestejä: 53
  Sama se on ilmeisesti ollut kaikilla.

  "Meitä pyydettiin vaihtamaan Cozify Forum salasanasi. Jos et ole itse pyytänyt salasanan vaihtamista, niin jätä tämä sähköposti huomioitta."

  Eipä tuo salasanojen hallintaohjelmalla ole isokaan temppu tämä vaihto, mutta vähän oudolta haiskahtaa taas tämä tiedottamisen vähyys. Onko somessa ollut mitään asiasta?
 • jounimjounim Member Viestejä: 138
  Jeps tällänen tuli kans. . .
 • QueQue Member Viestejä: 2
  Oonko ainoa, vai onko muilla fiilis että koko Cozify-projekti vetelee viimeisiään? Lähitapiola-yhteistyö on kuopattu, sähköposteihin ei vastata, kotisivun linkit ei toimi (esim. toimitukset ja palautukset, rekisteriseloste, kumpppaneille jne.) Toivottavasti olen väärässä.
 • jounimjounim Member Viestejä: 138
  Hieman vastaavaa hyytymistä olen havainnut, toki onhan tässä tullut hyviä päivityksiä laitelistaukseen kuten Xiaomin anturit yms. Että ehkä meillä on toivoa vielä tämän kanssa.

  Toisaalta samaan aikaan kilpailevia ratkaisuja tulee oikealta ja vasemmalta lisää, Hubin hinta 250€ on kuitenkin aikas kova investointi jos epävarmuus alkaa paistamaan.

  Verkkokaupankin listoille on tullut hyviä Cozify Bundle -Aqaran lisälaitteilla paketteja, eli yritystä on.

  En tiedä miten muut tosiaan asian näkee?
 • lena_hclena_hc Member Viestejä: 53
  Samanlaistahan tämä on ollut kokoajan. Alkusyksy oli jopa kokonaisuuteen nähden poikkeuksellisen pirteää aikaa. Ihmettelen vaan suuresti miten ko. firmassa ei ymmärretä miten haitallista koko yrityksen toiminnalle on tämä välinpitämättömyys asiakasviestinnässä.
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 107 admin
  editoi marraskuu 2019
  Hei,

  En yleensä puutu asiakasfoorumilla käytyyn keskusteluun, koska omasta näkökulmastani sen on tarkoitus olla avointa ja mahdollisimman "autenttista". Nyt teen poikkeuksen, sillä kyseessä on kuitenkin Cozifyn omistama tiedotuskanava.

  Forumin salasanan vaihtaminen johtuu Forumin alustatoimittaja Vanilla-forumin tekemästä päätöksestä. Minun tietooni ei ole tullut salasanojen vuodosta tms., joten kyseessä on käsittääkseni normaalista ylläpidosta johtuva rutiinitoimenpide.

  Korostan, että Forum on ensisijaisesti teille Cozifyn käyttäjille ja älykodista kiinnostuneille tahoille. Sana on vapaa, mutta toki toivomme asian pysyvän asiallisena ja rakentavana ja ääritilanteissa moderoimme sisältöä. Samalla osallistumme keskusteluun siinä määrin kuin meillä siihen resurssit riittävät tuotteen, liiketoiminnan kehittämiseltä sekä palvelun ja tukipalvelun pyörittämiseltä.

  Täällä Forumilla löytyy todella hyviä neuvoja muilta aktiivisilta käyttäjiltä ja sitä arvostamme erittäin paljon, kuten kaikkea muutakin täällä käytyä keskustelua. Mikäli kuitenkin haluatte ongelmatapauksissa nopean vastauksen, kannattaa ottaa yhteyttä emailitse [email protected].fi tai [email protected].Tuki vastaa tilastojemme mukaan keskimäärin 1-2 vuorokauden sisällä. Ainakaan minulle tule heti mieleen nopeammin toimivaa ilmaista tukipalvelua kaltaisellemme tuotteelle - siitä olemme ylpeitä. Merkittävästi pidemmät vastausajat ovat kokonaisuudessa harvinaisia ja johtuvat tyypillisesti inhimillisestä virheestä - tai siitä että viesti on lähetetty jonnekin muuhun osoitteeseen.

  Palautteen otan siinä mielessä nöyrästi vastaan, että tiedottamisen käytetyt kanavat (ja tiedottamisen sykli) on vaihdellut. Meidän pitää "standardoida" asia niin, että tiedotus toimii kaikissa valitsemissamme kanavissa luotettavati ja ennalta-arvattavasti. Välinpitämättömäksi en kuitenkaan tekemistämme itse mistään akselista näe.

  Cozify on vielä nuori yritys ja sekä tuotetta että liiketoimintaa kehitetään kiivaasti eteenpäin. Tämä työ on pitkäjänteistä, emmekä valitettavasti pysty aina kaikesta heti kertomaan julkisesti. Olemme ottaneet isoja harppauksia eteenpäin sekä tekniikassa että yhteistyökumppanuuksissa. Ajoittainen mediahiljaisuus johtuu tästä työstä ja julkaisemme tietoa ajallaan, kun sen voimme tehdä.

  Lähiviikkoina ja kuukausina meiltä tulee useampia julkistuksia ja toivon siis kärsivällisyyttä tämän suhteen!

  Hyvää joulun odotusta toivottaen,
  Kimmo Ruotoistenmäki
  Toimitusjohtaja, Cozify Oy
  Post edited by kruotois on
 • HoboHobo Member Viestejä: 22

  Android appis herjaa ettei sertifikaatti kelpaa? Tarjoaa vain resetoimaan salasanaa?

 • jounimjounim Member Viestejä: 138

  Sama täällä...

 • SirVexiSirVexi Member Viestejä: 28

  Jep. Ei toimi

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 107 admin
  editoi marraskuu 2019
  Hei,

  Edelleen poikkeuksen poikkeuksellisesti tänne viestiketjuun ;)

  Myöhään aamuyöstä pilvipalvelun tietoturvaan liittyvissä sertifikaateissa havaittiin ongelma, joka aiheutti osalle käyttäjistä kirjautumisongelmia. Asia korjattiin aamuun klo 8.00 mennessä. Kirjautuminen on meidän testiemme mukaan taas kunnossa. Mikäli havaitsette vielä ongelmia omalla kohdallanne, pyytäisin laittamaan sähköpostin tukeen.

  Kuten aina, mikäli ongelma koski isompaa joukkoa, lähetämme käyttökatkoksesta virallisen raportin spostilistallemme, kun asia on ensin tutkittu.

  Hyvää joulunodotusta,
  Kimmo/Cozify
  Post edited by kruotois on
 • HoboHobo Member Viestejä: 22

  Toimii!

 • KyuuKyuu Member Viestejä: 30
  editoi joulukuu 2019
  Tämä on ihan relevanttia keskustelua kyllä. Kirjoitin taannoin isomman blogauksen (äly- ja muusta) valaistuksesta ja Cozify sai myös osan. Testattuani eri järjestelmiä olen edelleen sitä mieltä että tässä on hemmetisti fiksua - kyllä, rajallisuuksia huomattavasti joista moni muu alusta ei kärsi, mutta toisaalta omassa tehtävässään ongelmaton, monipuolinen ja tietystä yksinkertaisuudesta on myös lukuisa määrä etuja. Toivon Cozifylle pitkää ikää ja oman paikkansa löytämistä.

  Aina voisi laitetuki kasvaa ja sitä se tekeekin, mutta ehkä tuo avoin rajapinta olisi jotain mitä olisi kiva saada, niinku virallisesti, vaikka rajallisenakin. Sen piti kaksi vuotta sitten olla melkein valmis. Keksisin niin monta uutta paikkaa ja hyötykäyttöä Cozifylle sellaisen kanssa - enemmänkin kuin vain sitä että on kiva nikkaroida kotona. Sieluni silmin rakentelen sillä jo messuosastojen ja näyttelyhuoneiden valaistuksia, jotka ovat tällä hetkellä joko ylihintaisia ja/tai surkeita, vrt. se mitä voisi tehdä ihan paketista saatavalla kamalla jos voisi ohjata fiksusti.

  Cozifyssa ei ole mitään vikaa mutta ei myöskään oikein suuntaa.
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 107 admin
  Moi, Kiitos kommenteistasi Kyuu. Kuten sanottua, emme voi kaikesta puhua julkisesti etukäteen. Toivottavasti tulevilla jukistuksilla voimme näyttää teille yrityksen suunnan paremmin niin teknisessä kuin liiketoiminnan mielessä.

  Mitä tulee teknologian joustavuuteen ja jatkokehitettävyytteen, olen täysin vakuuttunut siitä, että Cozify on konepellin alla on monia muita järjestelmiä huomattavasti joustavampi arkkitehtuuri. Näitä etuja pyrimme tuomaan myös kuluttajatuotteeseen esille mahdollisimman tiheässä syklissä.

  Hyvää uutta vuotta,
  Kimmo/Cozify
 • lena_hclena_hc Member Viestejä: 53
  kruotois kirjoitti:


  Lähiviikkoina ja kuukausina meiltä tulee useampia julkistuksia ja toivon siis kärsivällisyyttä tämän suhteen!

  Hyvää joulun odotusta toivottaen,
  Kimmo Ruotoistenmäki
  Toimitusjohtaja, Cozify Oy

  Marraskuussa lupailtiin tämmöistä, mutta en itse ole kuullut mistään uusista julkaisusta, ainakaan loppukäyttäjien suuntaan.

  Onko beta-testaajille tullut jotain päivityksiä?

  Androidin sovellus on päivittynyt viimeksi syyskuun alussa.

 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 109 ✭✭

  Just eilen mietin samaa asiaa, kummallisen hiljaista Cozifyn suunnalta, kunhan ei vaan lopullista hiljaiseloa.

 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 169 ✭✭
  IOS-sovellukselle on tullut jokunen beta, mutta ilman mitään näkyvää. "Release notesit" sanoo vain, että pieniä käyttöliittymäkorjauksia.
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 107 admin
  editoi helmikuu 2020
  Moi kaikille,

  Tässä pientä epävirallista päivitystä niille, joita eniten "polttelee" ;)

  Kuten jotkut forumilaiset saattoivat huomatakin, ammattilaisille suunnattu Cozify PRO Hub oli julkisesti esillä Airamin esillepanemana Jyväskylän Sähkö- ja Valo-messuilla. PRO tarjoaa laajat liittymät uusien IoT-ratkaisujen lisäksi myös mm. perinteiseen talotekniikkaan. PRO-konsepti julkaistaan kevään aikana laajemmin kun sen massavalmistus saadaan vauhtiin ja kumppanuudet julkistetaan. Cozify PRO:ta asennetaan parhaillaan mm. uusiin kerrostaloihin ja toimistokohteisiin.

  Kaikki tämä sataa kaikkien asiakkaiden laariin, sillä uusista ominaisuuksista soveltuva osa julkaistaan myös kuluttajahubissa, joka ei tuotteena katoa minnekään. Julkaisemme tukun uudistuksia, liittyen mm. laiteyhteensopivuuksiin, historiadataan. Suunnitteilla on myös tiettyjen ohjelmointirajapintojen avaaminen isojen partnerien lisäksi kaikille Cozify-kehityksestä kiinnostuneille. Sen aikataulu on kuitenkin avoin.

  Joulun kuluttajakampanjoiden sekä myös Cozify-kerrostalokohteisiin muuttaneiden myötä meillä on Cozify-käyttäjiä on taas aimo kasa lisää (tervetuloa joukkoon). Joulukampanjoinnin jälkeen olemme olleet reilun kuukauden päivät "hiljaa", paiskien töitä tulevia julkaisuja varten. Kuten kirjoitin marraskuussa, pyytäisin kärsivällisyyttä. Töitä tehdään vielä verrattain kasvavalla tiimillä, mutta sitäkin intohimoisemmin - mikäli työpaikka kiinnostaa kasvavalla alalla ja edelläkävijäyrityksessä, saa ottaa yhteyttä.

  Kerromme heti lisää, kun niistä voimme julkisesti kertoa.

  Kiitos kaikille mielenkiinnosta ja antamastanne tuesta!

  Ystävällisin terveisin,
  Kimmo Ruotoistenmäki
  CEO, Cozify
  Post edited by kruotois on
 • KyuuKyuu Member Viestejä: 30
  Varovaisen positiivista - odotan mielenkiinnolla.

  Yksi asia jota heittäisin tähän pienellä liekillä on vastuullisuusasiat. Ihan vain harkittavaksi. Teillä on jonkin verran toimintaa vielä eräällä pilvitoimijalla, joka on tunnettu hiilivoiman käytöstä ja lobbauksesta sekä muutoinkin, sanotaanko hieman vähemmän ilmasto/ihmisoikeus/vastuullisuus -positiivisista linjauksista. En pahastuisi, jos pidemmän päälle laittaisitte hieman painoarvoa tällekin sektorille.

  Etenkin nyt kun on vielä saumat ottaa siitä irtopisteitä markkinoinnissa. Pilvissä on kyllä valinnan varaa kotimaassa, EU:ssa ja USA:ssa, vaikka vähän päivänvaloa kestäviä kriteerejäkin pistää päälle.
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 107 admin
  Hei,

  Kiitos huomiosta, luontoystävällisyys on kyllä ihan aidosta tapetilla kaikessa tekemisessä. Uskoisin että vastuullisuusasiassa suurimman muutoksen saamme aikaan energiatehokkailla ratkaisuilla asunnoissa ja kiinteistöissä. Lämmitys, ilmastointi ja valaistus kun on vastuussa n. 30% kaikista CO2 päästöistä maailmassa.

  Yst terv,
  Kimmo/Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.