Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Halvempaa vaihtoehtoa Foscam kameroille?

maasimaasi Member Viestejä: 10
Onko kukaan saanut muita kameroita toimimaan Foscamin sijaan Cozifyn kanssa?
Kaipaisin sekä sisä-, että ulkokameroihin vinkkejä tuohon.

Viestejä yhteensä

 • CrowCrow Member Viestejä: 14
  Tähän liittyen, onko kellään kokemuksia Opticam O4 -kamerasta? https://www.verkkokauppa.com/fi/product/29740/hfkbv/Opticam-O4-PoE-HD-IP-kamera-NVR-tallentimelle

  Kapeahko kuvauskulma, muuten näyttäisi spekseiltään hyvältä.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  editoi joulukuu 2017
  Opticam taitaa tulla samalta tehtaalta kuin Foscam.

  Alla pari esimerkkiä, ei nyt välttämättä kovin paljoa (jos yhtään) halvempia kuin Foscamit, mutta paremmalla hinta/laatusuhteella. jokunen noita tullut kuitenkin asenneltua.

  Sisälle hinta/laatusuhteeltaan yksi vaihtoehto on Hikvisionin DS-2CD2442FWD-IW. Löytyy usealla eri optiikalla, joten saa soviteltua aika hyvin erilaisiin paikkoihin. Tarjoaa tuohon n. 100€ hintaan selvästi parempaa kuvaa kuin esim. Cozifyn kaupasta löytyvä Foscamin C2 (reso parempi, WDR parempi, kuvanlaatu parempi, PoE tuki, ominaisuudet noin yleensäkin monipuolisemmat). http://www.hikvision.com/en/Products_accessries_760_i6155.html

  Ulos suosittelen samalta valmistajalta, malleja on tietty ihan tolkuttomasti joten valinta ihan tarpeen/kohteen mukaan, esimerkkinä hyvällä hämäränäöllä varustettu edullinen bullet DS-2CD2025FWD-I.
  http://www.hikvision.com/en/Products_accessries_758_i6023.html

  Cozify ei tainnut yli 2MP resoa tukea, joten jos pelkästään sitä ajattelee niin suuremmasta resosta ei ole hyötyä. Toisaalta Cozifyn kameratuen ominaisuudet on muutenkin sen verran ponnettomat, että ehkä kukaan ei sen varaan laske - eihän tallenteita edes saa ulos pilvipalvelusta, ja yhdistäminen livekuvaankin kestää ihan tolkuttoman pitkään. 8 MP kameraa saa apaut alle 200€ nykyisillään, joskin harvoin nuo suuremman reson kamerat tarjoaa kovin hyvää hämäränäköä - tämä on toki juttu joka on hyvin pitkälti kiinni siitä mihin kamera tulee, ja mitä siltä ylipäätään vaaditaan. Esim. IPVM sivuilta löytyy kätevä työkalu kameran valintaan, sillä voi verrata millaisella mallilla/optiikalla/resolla jne saadaan haluttua tunnistettavuutta halutulla etäisyydellä. https://calculator.ipvm.com (ilmainen tili rajoittaa hieman ominaisuuksia)

  edit: lisätään nyt vielä huomautus, että yleensä IP kameroissa ei tule erillistä virtalähdettä mukana, koska niitä pääsäntöisesti syötetään PoE:n avulla. https://fi.wikipedia.org/wiki/Power_over_Ethernet
  Yleensä kamera-asennuksissa käytetään PoE kytkintä tai tapauksesta riippuen on myös erillisiä PoE virtalähteitä jne. https://www.jimms.fi/fi/Product/List/000-1AJ

  Noista kahdesta edellä linkatuista malleista kuitenkin sisäkamerassa DS-2CD2442FWD-IW tulee 12 VDC virtalähde mukana, vaikka siitä PoE tuki löytyykin.
  Post edited by makro on
 • CrowCrow Member Viestejä: 14
  Kiitos makro! Näitä Hikvisionin kameroita onkin jonkin verran näkynyt kehuttavan.
  Toimivatko esim. nuo kaksi mainittua kameraa saumattomasti Cozifyn kanssa?
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  editoi joulukuu 2017
  Hyvä kysymys tuo Cozifyn & linkattujen kameramallien yhteensopivuus, en ole juuri noita kahta kameraa Cozifyyn kokeillut parittaa, mutta muutaman muun Hikvisionin kameran kanssa ei ole ollut ongelmia, joten oletan että nuokin ONVIF tuen ansiosta pelaa mukisematta. Cozifyltä joku varmaan osaisi kertoa onko ONVIF:in lisäksi vielä jotain rajoituksia kameratuen suhteen?

  Hikvisionin uusimman firmwaren myötä ONVIF ei ole enää kameroissa oletuksena päällä, se pitää käydä asetuksista laittamassa ja samalla tehdä sille käyttäjätunnukset. Kameraan sitten kirjaudutaan Cozifystä nimenomaan näitä luotuja ONVIF tunnuksia käyttäen. Löytyy kohdasta Network - Advanced Settings - Integration Protocol. Samoin huomasin että kameran video asetuksista pitää valita streami jossa audio ja video, muuten Cozifyn ei löytänyt kameraa. Vaihtoehtona videoasetuksissa siis pelkkä video ilman audiota joka oli mulla aiemmin käytössä. Asetuksissa kohdassa Video/Audio - Video Type - jossa valinnnaksi Video&Audio.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  @cozify osaisikos joku kertoa onko hubi miten tarkka tuen suhteen, mitkä ONVIF profiilit on vaatimuksena kameratuelle tms.?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 627 mod
  ONVIF paritukseen kelpaavat laitteet, joiden tyyppinä NetworkVideoTransmitter kun sille tehdään discovery pyyntö.

  Laitteen ominaisuuksista (Capabilities.Media.StreamingCapabilities) pitää myös löytyä RTP_TCP tai RTSP_TCP.

  Video profiileista otetaan valittaviksi streameiksi sellaiset, joilla on H264 enkoodaus (VideoEncoderConfiguration.Encoding).

  Eli toimiva ONVIF laite on NetworkVideoTransmitter, joka stremaa RTP_TCP:ta tai RTSP_TCP:ta H264 enkoodattuna.

  Yksittäisesta kameramallista ei voi oikein kokeilematta sanoa mitään varmaa koska ONVIF implementaatiot ovat laadultaan moninaisia.


  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • CrowCrow Member Viestejä: 14
  Tuli otettua tuo Hikvisionin DS-2CD2025FWD-I ulkokamera käyttöön. Vaikuttaa todella pätevältä laitteelta ja toimii hyvin Cozifyn kanssa. Vielä kun Cozify osaisi käyttää kameroiden omaa liiketunnistusta ja useampia enkoodauksia...
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  ^ Kas, tänään asensin tuon "sisarmallin" DS-2CD2325FWD-I, kuvittelisin että noissa ei juuri muuta eroa ole kuin kotelotyyppi, mutta Cozify ei jostain syystä löydä tätä kameraa. :neutral:

  http://www.hikvision.com/en/Products_accessries_758_i6114.html

  No pitää tutkailla vielä jos keksisi missä ongelma on, ONVIF Device Manager kyllä löytää kameran, ja verkkoasetukset on vastaavat kuin domessa jolla tuon korvasin. Firmis on uusin V5.5.3 build 171018, muta eipä se löytynyt edelliselläkään versiolla. Niin ja tässä mallissa kun ei ole audiota niin ei saa vaihdettua tuota aikaisemmin mainitsemaani Video Type valintaa Video&Audio:ksi (vanhemmassa domessa sillä oli merkitystä).
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Koitin kaivella vastausta ONVIF discoveryyn tuosta DS-2CD2325FWD-I kamerasta jota Cozify ei löydä.

  Tämä eri mallisesta kamerasta joka löytyy:

  <tt:ScopeItem>onvif://www.onvif.org/type/video_encoder</tt:ScopeItem> </tds:Scopes> <tds:Scopes><tt:ScopeDef>Fixed</tt:ScopeDef> <tt:ScopeItem>onvif://www.onvif.org/Profile/Streaming</tt:ScopeItem> </tds:Scopes> <tds:Scopes><tt:ScopeDef>Fixed</tt:ScopeDef> <tt:ScopeItem>onvif://www.onvif.org/Profile/G</tt:ScopeItem> </tds:Scopes> <tds:Scopes><tt:ScopeDef>Fixed</tt:ScopeDef> <tt:ScopeItem>onvif://www.onvif.org/type/audio_encoder</tt:ScopeItem> </tds:Scopes>


  Tämä tuosta kamerasta jota ei löydy, puuttuu näköjään tuo audio_encoder, äkkisiltään voisi viitata siihen että kamera jää löytymättä jos asetuksissa Video Type on pelkkä video?

  <tt:ScopeItem>onvif://www.onvif.org/type/video_encoder</tt:ScopeItem> </tds:Scopes> <tds:Scopes><tt:ScopeDef>Fixed</tt:ScopeDef> <tt:ScopeItem>onvif://www.onvif.org/Profile/Streaming</tt:ScopeItem> </tds:Scopes> <tds:Scopes><tt:ScopeDef>Fixed</tt:ScopeDef> <tt:ScopeItem>onvif://www.onvif.org/Profile/G</tt:ScopeItem> </tds:Scopes>

 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  makro kirjoitti:

  asensin tuon "sisarmallin" DS-2CD2325FWD-I, kuvittelisin että noissa ei juuri muuta eroa ole kuin kotelotyyppi, mutta Cozify ei jostain syystä löydä tätä kameraa. :neutral:

  http://www.hikvision.com/en/Products_accessries_758_i6114.html

  Tämä kamera löytyy & toimii nyt, samoin toisessa ketjussa mainittu sisäkäyttöön sopiva edullinen cube malli: http://forum.cozify.fi/discussion/comment/3473/#Comment_3473
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Tuon Cube mallin kameran kanssa pienimuotoisia ongelmia, katoaa yhteys kameran ja hubin välillä mutta muiden softien kanssa yhteys kameraan toimii jatkuvasti. Tämän paritetun ja sittemmin yhteyden katkoneen kameran tallenteita ei pääse enää katsomaa kun yhteys on poikki, vaikka ne tallenteet listalla näkyvätkin.

  Lisäksi jostain syystä hubi valittaa uusia kameroita etsittäessä että maksimimäärä on jo liitetty hubiin, vaikka käytössä (paritettuna) olisi vain yksi kamera. Toivotaan että jatkossa pääsisi lisäämään kamerat suoraan IP osoitteen perusteella ilman hakua (tai sekä että).
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 627 mod
  Havaitsimme myös itse eilen että tallenteita ei enää psse katsomaan jos kameraan ei ole yhteyttä, ja sitä korjataan pikimmiten bugifixinä.

  IP osoitteen määrittäminen kameralle tulee seuraavaan (Helmikuun) päivitykseen.

  t.Samppa
  t. Samppa \ Cozify
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Testasin juuri Android luurilla, sillä sain tallenteen katsottua, mutta iOS kapulalla ei onnistu.
 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 112 ✭✭
  Tilasin Kiinasta Hikvision DS-2CD2042WD-I kameran ja asentui Cozifyyn ihan heittämällä. Laitoin kuva-asetuksiin 1920-1080 resoluution ja kiintänopeuksisen videon. Kamera on samassa verkossa hubin kanssa ZyXEL PLA5206v2 Powerline-adapterien kautta. Kokeilin myös Wlan-extenderin kautta ja silloin kameraa ei löytynyt. Kameran konffaussivuilla ei viedeot toimi millään selaimella eikä Ubuntussa eikä Windows 10:ssä. Sattumalta oli Windows 7 virtuaaliboksissa ja siellä videokuva toimi. Kameran weppiserveri on niin vanhanaikainen, että se tarvii jonkun ikivanhan active-x palikan. Onneksi konffaus toimii vaikkei kuvaa näykään.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Mikä softaversio kamerassa?
 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 112 ✭✭
  Tällaisia:
  Laiteohjelmiston versio V5.5.0 build 170725
  Koodiversio: V7.3 build 170721
  WEb-versio: V4.0.1 build 170711
  Lisäosan versio: V3.0.6.26
 • timolavitimolavi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 112 ✭✭
  Noita ym. tietoja laittaessa tuli mieleen, että activex voi olla oletuksena estetty Windows 10:ssa ja haku kertoikin, että Edgestä se on kokonaan poistettu ja IE:ssä voisi toimia. IE aukesi Edgen menusta (muuten en sitä löytänyt) ja siellä Hikvisionin activex-palikat toimikin, kun annoin sille luvan. Hikvisionin kryptisiä firmwareja selatessa olin ymmätävinäni, että nykyiset ovat viimeistä huutoa. Nyt voin päivittää kaikki kameran asetuksia, jotka ei muuten toimisi.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Aika outoa jos pakottaa Active-X kikkaretta käyttämään, en ole semmoisiin IP kameroihin enää vuosiin törmännyt. Hallintasivulle kirjautuessa pitäisi tarjota pluginin latausta, ne löytyy myös valmistajan sivuilta. Firefoxin kanssa jotain vaivaa on Hikvisionin kanssa tullut, kun vuosi vai pari sitten poistivat tuen jollekkin pluginille/tuelle tms. joten ei enää ko. selaimessa pelaa.

  Jos kamera on ONVIF tuella (niinkuin valtaosa nykyään), niin yksi hyvä softa niiden säätämiseen on ilmainen ONVIF Device Manager. https://sourceforge.net/projects/onvifdm/

  Jos/kun kamerasi on Kiinasta tilattu, niin kannattaa ennen firmispäivityksiä varmistaa että kyseessä ei ole Kiinaan tarkoitettu versio kamerasta, sellaisen voi saada brikattua jos päivittää "väärällä" englanninkielisellä firmiksellä. Toki kiinalaisten kanssa voi toisinaan olla niin että ilmoitetut spkesit ei ihan pidä paikkaansa. Sarjanumerossa taisi olla cn kirjaimet siellä numeroiden seassa jos on Kiinan markkinoille tarkoitettu. Toki tuonkin kanssa voi kikkailla jos intoa piisaa, työkaluja ja ohjeita löytyy ipcamtalkista. https://ipcamtalk.com/forums/hikvision.5/

 • vikonenvikonen Member Viestejä: 6
  Mahtaako Cozify tukea H265-pakkausta?
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  No aikaisemmin tässä samassa ketjussa on kerrottu että ei:

  https://forum.cozify.fi/discussion/comment/3318#Comment_3318
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.