Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Hub hukkunut WLAN vaihdoksen jälkeen

MaranziMaranzi Member Viestejä: 15
Terve!

Kaverilla on outo ongelma. Vaihdettiin hänelle WLAN -tukiasemat hänen yleiskaapeloituun taloon, jonka jälkeen Hubi ei ole "noussut tulille". IP-osoitteiston samaisuudesta en ole ihan varma (= voi olla että ennen vaihtoa osoitteet oli muotoa 192.168.0.x ja nyt ovat 192.168.1.x). Elikkäs kaksi kysymystä ;) 1. Jos IP-osoitteiden muoto on vaihtunut, niin miten Hubin saa hakemaan uuden osoitteen itselleen (DHCP:llä olettaisin)? 2. Jos osoitteet on edelleen samaa muotoa, niin mitä voisi kokeilla, että Hubin saisi taas näkyviin? Se ei siis näy puhelinsoftalla eikä myöskaan lähiverkon hallinnasta "verkkoon liittyneenä laitteena".

Hubi toki on käynnistetty uudelleen, ja se on ollut koko ajan samassa RJ45 -rasiassa talon yleiskaapeloinnissa.

Viestejä yhteensä

 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Hubi hakee osoitteen automaattisesti DHCP:ltä.

  Hubin pitää olla samassa verkossa (eli IP osoite avaruudessa), kuin kännykkä. Eli kotiverkossa olisi hyvä olla vain yksi DHCP palvelin ja se jakelee kaikille saman verkon IP osoitteet (esim. 192.168.1.xxx). Eli jos talossa on useita WLAN tukiasemia kannattaa varmistaa että ne eivät tee omia aliverkkojaan. Tähän auttaa ns. mesh verkottuvat WiFi tukiasemat.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • MaranziMaranzi Member Viestejä: 15
  Moikka, tämä selvisi kun kävin paikan päällä. Ongelma kulminoitui katkokseen talon yleiskaapeloinnissa. Kiitoksia vain!
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.