Odotan edelleen vastausta myös yllä olevaan kysymykseen, mutta koska postilaatikosta tipahti hubi, niin kysymyksiä tulee lisää:
1. Onko sääntöeditorista tulossa missään vaiheessa "vapaampaa" versiota? Nyt sääntöeditori näyttää olevan hyvinkin rajattu ja rakennettu niin, että perusjutut osaa tehdä vähemmänkin asiaan perehtynyt henkilö. Tämä kuitenkin asettaa selkeitä rajoituksia meille, jotka haluaisimme päästä huomattavasti vapaammin rakentamaan sääntöjä loogisten operaatioiden tapaan. Olisikin suotavaa, että "palikka version" rinnalle tulisi versio kehittyneemmälle käyttäjälle.
2. Onko käyttöliittymästä tulossa selain versiota? Nykyisellä versiolla on ihan kiva leikkiä, mutta jos miettii, että hubinne avulla rakentaisi koko talon kattavaa automaatiojärjestelmää, jää mobiiliversio mielestäni riittämättömäksi ja hankalaksi hallita.
3. Teemojahan voi toki nimetä huonekohtaisesti, mutta onko käyttöliittymään suunnitteilla huonejakoa? Laitteita olisi huomattavasti helpompaa hallita, jos ne voisi sijoittaa eri huoneisiin/tiloihin. Käytännössähän tämä vain tarkoittaisi laitteiden ryhmittelyä.
Ja vielä viides kysymys: Onko käyttäjäryhmiä ja -tasoja tulossa lisää? Esim. viisivuotiaalle olisi mukava antaa mahdollisuus säätää oman huoneensa valon väriä, mutta koko taloon ei ole mitään mahdollisuutta antaa käyttöoikeutta, jos haluaa pitää rauhan talossa. Eli viitaten myös edelliseen kysymykseen, eri huoneisiin tulisi pystyä antamaan eri henkilöille eri tasoisia käyttöoikeuksia.
1
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
editoi huhtikuu 2015
Hei,
Kiitos oikein hyvistä kysymyksistä! Tässä nopeat vastaukset.
0. Akkuvarmistus
Sisäistä akkuvarmistusta ei ole suunnitteilla lähiaikoina. Voisin kuvitella että tällaiseen tarpeeseen 9-12V virransyöttö on suht helposti toteutettavissa erillisellä varmistuksella.
1. Sääntöjen tekemiseen vapaampi tai monipuolisempi versio
Tavoitteemme on tarjota kattava, monipuolinen ja helppokäyttöinen automatisointi niille, jotka eivät halua käyttää aikaa "säätämiseen". Nykyinen logiikka on mietitty tätä silmällä pitäen.
Suunnitelmissa on lisäksi tehdä "advanced"-näkymä säännöille. Tällä näkymällä on mahdollista tehdä "Jos-niin"-tyyppisiä sääntöjä ilman varsinaista ohjelmointia. Tämä vaatii hieman enemmän pohtimista verrattuna nykyisiin sääntöihin, mutta toisaalta antaa enemmän vapautta.
Mikäli ohjelmointi kiinnostaa, Cozify Hubin sääntömoottori tarjoaa skiptausrajapinnan, jolla voi tehdä hyvinkin monipuolisia sääntöjä. Rajana on lähinnä mielikuvitus. Kyseistä skriptausrajapintaa käytämme itsekin sääntöjen tekemiseen. Jos ohjelmointi kiinnostaa, ota yhteyttä niin lisäämme sinut perustettavan Developer Forumin listoille. Omat kokemukset ovat osoittaneet, että monessa tapauksessa skriptit ovat paras tapa ottaa huomioon "poikkeuksen poikkeuksia".
2. Selainversio
Päätavoitteenamme on ollut tehdä käytöstä niin yksinkertainen, ettei isolla ruudulla pyörivää selainversiota tarvita.
Todennäköisesti tarjoamme selainpohjaisia työkaluja tulevaisuudessa. En uskalla luvata mitään aikataulua tämän suhteen. Itse asiassa mobiilikäyttöliittymä on rakennettu nk. hybridi-sovelluksena: se pyörii kännykän tai tabletin selainta hyödyntämällä. Tekninen arkkitehtuuri mahdollistaa näin desktop-selaimen tukemisen varsin hyvin.
3. Huonejako
Tässä osuit naulan kantaan. Suunnitelmissa on tarjota huonejako laitteille ja hyödyntää tätä mm. sääntöjen tekemisessä. Tämä on mainitsemista asioistasi prioriteeteissa korkeimmalla.
4. Käyttöoikeudet
Nykyisellään käyttöoikeudet rajataan neljään käyttöoikeustasoon: omistaja-käyttäjä-vieras-tuntematon. Näillä voi tehdä perusrajauksia ja ne on helppo ymmärtää. Mainitsemasi huone/laitekohtainen lähestymistapa on suunnitelmissa. mutta se vaatii vielä työtä riittävän helppokäyttöisen ja helposti ymmärrettävän käytön suhteen.
Lisäkysymyksiä/kommentteja otetaan mielellään vastaan!
Onko hubissa sisäänrakennettua signaalin jammer tunnistusta ja saako siitä ilmoituksen tulemaan? Tuleeko käyttäjälle ilmoitus, jos jokin sensori/laite jostain syystä (vaikka nyt tuon jammerin takia) putoaa verkosta?
Sensorin tai laitteen tipahtamisesta verkosta ei tällä hetkellä saa ilmoitusta. -Tony
0
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
editoi lokakuu 2015
Moi,
Sen verran lisäystä, että tipahtaneeksi tunnistettu laite näkyy harmaana käyttöliittymässä. Työstämme tätä eteenpäin sekä tipahtamisen tunnistamisen että ilmoitusten lähettämisen suhteen. Toinen tämän alueen asia on patterikäyttöisten laitteiden patterin tila. Sitäkin viemme eteenpäin.
Terve, tänään tuli laitettua laite tilaukseen. Tätä foorumia selaillut, mutta muutama asia jäänyt askarruttamaan: 1) Voiko ajastuksen laittaa auringon nousun ja laskun mukaisesti paikkakuntaan sitoen (=siirtää automaattisesti ajastusta päivän pituuden muuttuessa) 2) Yllä olevaan ajastukseen liittyen hienosäätö, esim viisi min ennen auringon laskua 3) Ajastuksiin säädettävä random ominaisuus (=saa haluamansa vaihtelua satunnaisesti aloitus/lopetusaikaan) 4) Z Wave laitteille näyttää olevan rautatuki. Tukiko jo ohjelmisto tätä vai vaatiiko laitteet teidän testauksen? 5) Jos tätä laitetta jalostaa/varustelee rikosilmoitusjärjestelmän suuntaan, saako esim. talkkarille annettua kaukosäädintä, jolla hän pääsee vierailemaan kiinteistössä?
0
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
Hei Pudeman,
"1) Voiko ajastuksen laittaa auringon nousun ja laskun mukaisesti paikkakuntaan sitoen (=siirtää automaattisesti ajastusta päivän pituuden muuttuessa) 2) Yllä olevaan ajastukseen liittyen hienosäätö, esim viisi min ennen auringon laskua"
Ajastus auringon nousun ja laskun mukaan toimii juuri näin. Hienosäätö toimii tosin puolen tunnin askelilla.
"3) Ajastuksiin säädettävä random ominaisuus (=saa haluamansa vaihtelua satunnaisesti aloitus/lopetusaikaan)" Kiitos vinkistä. Onko sinulla mielessä joku käyttötarkoitus tähän?
"4) Z Wave laitteille näyttää olevan rautatuki. Tukiko jo ohjelmisto tätä vai vaatiiko laitteet teidän testauksen?" Z-Wavea työstetään parhaillaan. Perustuki on olemassa, mutta laitetukea ei ole vielä julkaistu.
"5) Jos tätä laitetta jalostaa/varustelee rikosilmoitusjärjestelmän suuntaan, saako esim. talkkarille annettua kaukosäädintä, jolla hän pääsee vierailemaan kiinteistössä?" Periaatteessa kyllä - luotettavuus riippuu kaukosäätimen käyttämästä tekniikasta. Voisit antaa myös talkkarille "vierailija"-oikeudet hubiisi, jolloin hän voi käyttää perusominaisuuksia kännykästään.
Kiitos vinkistä. Onko sinulla mielessä joku käyttötarkoitus tähän?
Käytän tätä nykyisellä laitteistollani (Telldus). Random ominaisuudella saa poissaollessa enemmän vaikutelmaa talossa olevasta asujasta >> tuskinpa kukaan aina sytyttää valot klo 16:00 jne
Voisit antaa myös talkkarille "vierailija"-oikeudet hubiisi, jolloin hän voi käyttää perusominaisuuksia kännykästään.
Tätä vähän pelkäsinkin. Talkkari kun on vielä Nokia 3110 miehiä, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää tuo kaukosäädin mahdollisuus. Vaihtoehto: soitto minulle > kytken pois > soitto > kytken päälle kuulostaa liian 80 -luvun ratkaisulta. Tämä toimintohan on varashälyttimissä ihan perusasioita. Toivottavasti sen saisi jotenkin kehitettyä tähän.
0
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
Hyvältä kuulostaa. Käytän tätä nykyisellä laitteistollani (Telldus). Random ominaisuudella saa poissaollessa enemmän vaikutelmaa talossa olevasta asujasta >> tuskinpa kukaan aina sytyttää valot klo 16:00 jne
Meillä on olemassa sääntö, joka jäljittelee asumista kytkemällä valoja satunnaisesti päälle. Oletan, että juuri tällaista haet.
"Voisit antaa myös talkkarille "vierailija"-oikeudet hubiisi, jolloin hän voi käyttää perusominaisuuksia kännykästään." Tätä vähän pelkäsinkin. Talkkari kun on vielä Nokia 3110 miehiä, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää tuo kaukosäädin mahdollisuus. Vaihtoehto: soitto minulle > kytken pois > soitto > kytken päälle kuulostaa liian 80 -luvun ratkaisulta. Tämä toimintohan on varashälyttimissä ihan perusasioita. Toivottavasti sen saisi jotenkin kehitettyä tähän.
Kuten sanottua, esim kaukosäätimillä tämä on ihan tehtävissä. Tällöin pitää vain ottaa huomioon, että kaukosäätimen käyttämä protokolla on riittävän tietoturvallinen. Kun saadaan älylukot mukaan, voi antaa talkkarille koodin, jolla pääsee sisään aiheuttamatta hälytystä.
Moi Mitä tapahtuu jos talossa käy sähköt poikki ja olet poissa kotoa? Toimiiko sähkökatkon jälkeen esim. ovien tunnistimet ja liiketunnistimet ,vai pitääkö asetuksia näpräillä uudelleen?
0
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
Moi Mitä tapahtuu jos talossa käy sähköt poikki ja olet poissa kotoa? Toimiiko sähkökatkon jälkeen esim. ovien tunnistimet ja liiketunnistimet ,vai pitääkö asetuksia näpräillä uudelleen?
Hei,
Lähtökohtana on, että kaikki asetukset toimivat sähkökatkon jälkeen näpräämättä uudelleen.
Poikkeuksen muodostavat Osramin ja Philips Huen lamput, jotka menevät sähkökatkon jälkeen automaattisesti päälle (taustalla ilmeisesti periaate, että perinteisestä kytkimestä lamput pitää saada päälle). Tämäkin kestää vain hetken, mikäli sinulla on poissaollessasi ylläkuvattu sääntö, joka "matkii" kotona oloa - tai ajastettuja valaistusteemoja/sääntöjä.
Onko hubissa akkuvarmistusta? Onko sellaista suunnitteilla?
Tuohon alkuperäiseen kysymykseen liittyen, mikä hyöty on akkuvarmistuksesta hubille, jos koko muu talo on pimeänä? Hubin asetuksethan ovat Cozifyn palvelimella/pilvessä kuitenkin tallessa ja hubi palautuu sähkökatkosta melko nopeasti. Tietysti aktiivinen/aktiiviset teemat ja säännöt voivat tässä kaiketi muuttua.
-LP-
0
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
Hei pulkmi,
Hubin ohjelmistoversio päivittyy täysin automaattisesti. Samalla päivitetään yleensä puhelinsovellus, joka sekin tapahtuu alustasta riippuen joko hyväksymällä päivitys tai täysin automaattisesti.
Päivityksestä ilmoitetaan käyttäjille sähköpostilla, jossa kerrotaan uusista ominaisuuksista ja parannuksista. Käytössä olevat ohjelmistoversiot (sekä hub, että puhelinsovellus) voi tarkistaa puhelinsovelluksesta.
Beta-käyttäjät saavat uudet ominaisuudet aiemmin käyttöönsä. Mukaan mahtuu vielä ja beta-käyttöä voi pyytää lähettämällä postia support@cozify.fi.
Onko hubissa akkuvarmistusta? Onko sellaista suunnitteilla?
Tuohon alkuperäiseen kysymykseen liittyen, mikä hyöty on akkuvarmistuksesta hubille, jos koko muu talo on pimeänä? Hubin asetuksethan ovat Cozifyn palvelimella/pilvessä kuitenkin tallessa ja hubi palautuu sähkökatkosta melko nopeasti. Tietysti aktiivinen/aktiiviset teemat ja säännöt voivat tässä kaiketi muuttua.
Lähinnä hälytin ja valvontakäytössä akkuvarmenteesta olisi hyötyä. Anturithan toimivat pattereilla ja kameran voisi myös akkuvarmentaa. Puhtaammin kotiautomaatioon suunnatuissa ratkaisuissa tähän on tarjolla ratkaisu (esim. Zipato).
Cozifyn nykyisiin, mielestäni vain lähinnä kikkailuun soveltuvin ominaisuuksiin ei akkuvarmennuksesta liene mitään hyötyä, mutta edelleen pidän hengissä toivetta, että järjestelmä joskus vielä aidosti soveltuisi myös hälytinjärjestelmän "sydämeksi".
1
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
Moi,
Paristokäyttöisillä sensoreilla ei käsittääkseni sähkökatkossa pötkitä pitkälle ja akkuvarmennus esim. kameraan pitää yleensä tehdä erillisellä UPS-syötöllä. Jotta järjestelmä toimii myös virtakatkon aikana, tarvitaan sekä toissijainen 3G/4G-yhteys että "battery-backup" kaikkiin laitteisiin, joita halutaan virtakatkosten aikana ohjata. Käsittääkseni tällaiset ratkaisut ovat yleensä lisälaitteilla tehtyjä ominaisuuksia. Tällainen on toki mahdollista myös Cozifyn tapauksessa.
Joka tapauksessa olisi erittäin mielenkiintoista käydä keskustelua siitä, mitkä ominaisuudet aidosti vaikuttavat turvallisuuteen. Onko akkuvarmistus tärkeä? Tai koetaanko 24h valvomo ja vartijan tulo paikalle hyödylliseksi?
En ole varma, että turvapuolelle lähtö olisi parhaita valintoja. 24h valvomoon vartijoineen on pari vakiintunutta isoa peluria ja sitten on koko joukko edullisia "Biltema ja Motonet"-tee-se-itse -sarjoja. Miksi lähteä kilpailemaan sinne. Alussa, kun tuettuna oli vain älylamput ja pistorasiat, Cozify oli lähinnä "kikkailuun" soveltuva, mutta viime aikojen kehityksestä olen pitänyt. Viimeisimmät kiinteän asennuksen Nexa-laitteiden tuet ovat avanneet huimia mahdollisuuksia olemassa olevan valaistuksen automatisoinnissa ja lupailluissa Fibaron Z-Wave -laitteissakin on mielenkiintoisia laitteita.
Kun ympäristö kasvaa parin valon tai pistorasian ohjaamisesta koko talon valaistuksen ja muidenkin toimintojen ohjaamiseen, minulla on pari kertaa käynyt mielessä miten tärkeään rooliin hubi nousee. Se on kuitenkin vain yksi purkki ja joskus se menee rikki. Oli sillä siinä tilanteessa takuu voimassa tai ostan uuden, silti talo on pimeä, kunnes saan uuden. Tätä taustaa vasten minua kiinnostaisi, että jossain vaiheessa mietitte jotain master-slave tai muuta kahden hubin vikasietoista järjestelmää. Voisihan toinen hubi toimia range extenderinä normaalisti ja mahdollisessa vikatilanteessa sitten kuuluvuutensa rajoissa ainoana hubina.
Kyllähän Kimmo kai patterikäyttöiset anturit toimivat aivan samoin on talossa sähköt tai ei? Esim. ovi- ja ikkuna-anturit.
Mutta siis, tarkoitukseni oli vain avata alkuperäisen kysymykseni taustaa, ei niinkään ottaa kantaa akkuvarmennuksen välttämättömyyteen.
Klampin kanssa olen hyvin samoilla linjoilla. Kehitys on ollut hyvän suuntaista eikä mielestänikään ole kannattavaa lähteä suoraan kilpailemaan turva-alan vahvojen toimijoiden kanssa.
Miksi itse olen turvapuolen hyödyntämisestä Cozifylla kiinnostunut, on juuri siksi, että en kaipaa hälytyskeskusta tai vartijaa paikalle. Minulle riittää, että voin itse määrittää hälytyksen saajat.
En myöskään halua Bilteman laitteita, joita en voi hyödyntää muihin toimintoihin. Haluan ehdottomasti, että samalla liiketunnistemella pystyn teemasta riippuen ohjaamaan sekä valaistusta että hälytystä, samalla ovianturilla antamaan hälytyksen vahingossa auki jääneestä ovesta ja murretusta ovesta. Samoin ikkuna-anturit voi hyödyntää kuorisuojauksen lisäksi siinä, että poissa-teemaa kytkiessä järjestelmä varmistaa, että ikkunoita ei unohdu auki. Älykäs lukko toimii osana järjestelmää jne. Eli ihan oikeaan suuntaan olette mielestäni menossa, kunhan saisi vielä tuen sireenille (jota voisi käyttää myös esim. ovikellona) ja jonkinlaiselle ohjauspanelille/tagi-readerille tai jollekin vastaavalle, jolla voisi kytkeä hälyt päälle/pois (eli käytännössä vaihtaa teemoja).
Tuo Klampin esille nostama toimintavarmuusasia on itseänikin mietityttänyt ja oikeastaan juuri siksi en ole itse järjestelmää vielä uskaltanut mainitsemiani kikkailuja pidemmälle viedä. Äkkiseltään en siihen mitään hyvää ratkaisua keksi, mutta se on kyllä mielestäni selkeästi riski, joka täytyy poistaa ennen kuin Cozify voi nousta kotiautomaatiojärjestelmänä "nextille levelille".
0
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
editoi marraskuu 2015
Moi,
Kiitos mainioista kommenteista!
(Lähinnä yritin sanoa, että paristokäyttöisien sensorien antaman informaation hyödyntäminen voi jäädä vähäiseksi, mikäli muut laitteet ovat pimeänä ja netti poikki.)
Mekin uskomme itse/yhteisössä tehdyn seurannan olevan kasvava trendi turvapuolella. Ja uskomme myös, että turvallisuusominaisuudet on parhaimmillaan osa laajempaa kokonaisuutta, johon kuuluu yhtälailla myös energiatehokkuus ja mukavuustekijät. Sellaista kokonaisuutta haluamme tarjota.
Mielenkiintoinen ajatus tuo hubin fyysinen kahdennus. Tuplavarmennetut järjestelmät ovat tuttuja, samalla myös niiden haasteet - järjestelmä kokonaisuudessaan kun on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.
Etäluettava tieto järjestelmän statuksesta sekä pilven lähettämät notifikaatiot vikatilanteista (esim. yhteys on poikki tai ennakoitu/havaittu poikkeavuus toiminnassa) nostaa osaltaan luotettavuutta etenkin turvaratkaisuna.
Tuohon turvallisuuteen liittyen nostaisin ehdottomasti toivelistalle kunnon lokituksen, eli jos tuota murtopuolta mietitte, olisi todella mahtavaa, jos kaikesta turvallisuuteen liittyvistä tapahtumista jäisi oma "kulunvalvontaloki", jota voisi erikseen selailla. Lisäksi jos tätä datan lokitusta miettii vähän pidemmälle, niin toinen kovasitkin kiinnostava asia olisi saada jonkinlaista pidemmän aikavälin statistiikkaa esimerkiksi lämpömittareiden mittaustiedoista. Näitä kun vielä pystyisi vertailemaan keskenään, niin saisi helposti uutta ymmärrystä eri asioista. Kahdella anturilla voisi jo verrata esimerkiksi kuinka paljon saunan lämpötilan nousu vaikuttaa muun asunnon lämpötilaan, tai kuinka paljon ulkoilman kosteus vaikuttaa sisätilojen kosteuteen, ja millä viiveellä jne jne..
Olisi myös hienoa jos voisitte hieman avata sivuillanne eri automaatiteknologioiden etuja ja rajoitteita. Esimerkiksi itselleni tuli hieman yllätyksenä, että 433Mhz laitteet eivät millään tavalla varmista viestin perillemenoa, eli eivät ole kauhean fiksuja turvalaitekäytössä, vaikka kieltämättä aika halpoja ovatkin. No, tästä tiedonpuutteesta saan toki syyttää vain itseäni, mutta olisi silti ihan hienoa, että teillä olisi jotain johdatusta vasta-alkajille tarjota. En tiedä sitten, onko näissä 433Mhz laitteissa mahdollista pollata laitteen tilaa tarvittaessa, jos alkuperäinen ilmoitus oven avaamisesta tai sulkeutumisesta ei ole mennyt perille?
Tagi/käyttönäppäimistö, sireeni ja palohälytin olisi meidän taloudessa ensimmäisenä toivelistalla, kun noita turvaratkaisuja mietitte.
Ei nycen zigbee liike/lämpö/kosteus anturikaan ilmoita pois tippumisestaan.
0
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
editoi marraskuu 2015
Hei,
Kiitoksia kommenteista.
433Mhz:n rajoitteista olemme pyrkineet kertomaan täällä forumilla ja mm. blogissamme. Toki kumpaankin mediaan viesti voi helposti hukkua ja tarkoituksemme on tulevaisuudessa koostaa ja kiteyttää mahdollisimman puolueetonta infoa niin yksittäisistä laitteista kuin teknologioista.
433 Mhz:n yksisuuntaisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että laitteen tilaa ei voi "pollata" tai viestin perille menoa varmistaa. Sen sijaan vaan pitää luottaa siihen, että komento on mennyt perille. Mm. zigbee-sensoreiden tilasta sen sijaan hubi tietää enemmän, joten niiden tilaa (esim. yhteyden katoaminen) voisimme tuoda enemmän esille.
Erilaisten lokitietojen tarjoaminen on kehityslistallamme ja tähän panostamme nimenomaan siinä mielessä, että informaatio olisi helposti omaksuttavassa muodossa.
Mietin tussa miten saisin Cozia yhdistettyä muuhun maailmaan. Olisko mahdollista saada rajapintaa missä saisi komentoja siirettyä http muodossa. Osoitteessa olisi sitten tarkemmat parametrit eri palikoille mitä hubiin on kytketty. Vai onko tällainen jo olemassa?
433 Mhz:n yksisuuntaisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että laitteen tilaa ei voi "pollata" tai viestin perille menoa varmistaa. Sen sijaan vaan pitää luottaa siihen, että komento on mennyt perille.
Olen omassa käytössäni huomannut, että päälle kytkettäessä esim. teemaa tai vaikka pistorasiaa Nexan 433 MHz seinäkytkimellä, niin olisi suuri etu saada kytkimen painalluksen perille menosta kuittaus esim. jotain tiettyä valoa vilkauttamalla.
Esim. keittiössä seinäkytkimellä kahvinkeittimen virransyöttö päälle (turvatoiminto lapsia varten), niin keittiön valaisimessa oleva Hue lamppu esim. vilkahtaisi tai vaihtaisi nopeasti väriä/sävyä kerran kuittaukseksi painalluksen perille menosta.
Toinen esimerkki omasta käytöstä. Kytke liiketunnistimella ohjattuun lamppuun toinen teema päälle, joka poistaa liiketunnistuksen väliaikaisesti käytöstä. Tällä hetkellä ei ole mitään tietoa siitä, meneekö kytkimen painallus perille hubiin, jos kummassakin teemassa on lampun kirkkaudelle ja värille samat asetukset.
Tähän liittyen myös tälle väliaikaisesti päälle kytkettävälle teemalle tulisi antaa suurempi prioriteetti, kuin mille tahansa sen jälkeen kytkettävälle.
Minulla on kyseiselle lampulle teemat eri vuorokauden ajoiksi (aamu, päivä, ilta, yö) ja kun ohitan jonkin niistä, juuri ennen kuin esim. ilta-teema vaihtuu yö-teemaan, niin tuo yö-teema ohittaa tuon väliaikaisesti seinäkytkimellä kytketyn teeman ja aiheuttaa ristiriidan käyttötilanteessa.
Näistä teemojen prioriteeteista on ollut jo aikaisemminkin juttua, mutta onko vielä vahvistunut mitään aikataulua toteutukselle?
Pystyykö sääntöjä tekemään moobililaitteen sijainnin perusteella? Esim: Olen 1km päässä kotoa niin ulkovalot syttyvät ym.
0
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
Amu, Teemoja aletaan työstämään näillä näkymin tätä seuraavassa sprintissä.
KalleR, Tällä hetkellä puhelin tunnistetaan kotiverkosta. Kuvaamasi sääntö vaatii puhelimen GPS-lokaation käyttöä. Se on korkealla toteutuslistalla, mutta ei vielä tällä hetkellä mahdollista.
Hubista puhuttaessa yksi kysymys nousee esille - ympäristövaatimukset. Tai siis se konkreettinen kysymys, voisiko tämän pistää mökille joka ei ole jatkuvasti lämmitetty? Mökillä on +10C tekninen tila tietyille tietotekniikkavarusteille mutta se on liian reunapaikka hubille, ei välttämättä kuuluisi.
IP-kamerat tuntuvat pelaavan pakkasella sisätiloissa ongelmitta, kuten myös WLAN-tukiasema, mutta miten kävisi Cozify hubin kanssa?
Ja kun tätä pidemmälle mietin, saanko Cozify sovellukseen kytkettyä useamman asennuksen? Että voisi valkata sitten ohjataanko mökkiä vai kotia?
0
Kimmo RuotoistenmäkiMember, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjäViestejä: 204mod
Moi,
Nykyisellään Hubi kestää isompiakin lämpötilojen vaihteluja. Mutta se on virallisesti samaa kuluttajakategoriaa Wifi-reitittimien kanssa - eli ei voi suositella pakkaseen.
Cozify-sovelluksessa voi olla useampia hubeja, joista yksi on aina valittuna ohjaukseen. Minulla niitä löytyy 6 kpl. Kotona, toimistolla, demoja jne.
Viestejä yhteensä
1. Onko sääntöeditorista tulossa missään vaiheessa "vapaampaa" versiota? Nyt sääntöeditori näyttää olevan hyvinkin rajattu ja rakennettu niin, että perusjutut osaa tehdä vähemmänkin asiaan perehtynyt henkilö. Tämä kuitenkin asettaa selkeitä rajoituksia meille, jotka haluaisimme päästä huomattavasti vapaammin rakentamaan sääntöjä loogisten operaatioiden tapaan. Olisikin suotavaa, että "palikka version" rinnalle tulisi versio kehittyneemmälle käyttäjälle.
2. Onko käyttöliittymästä tulossa selain versiota? Nykyisellä versiolla on ihan kiva leikkiä, mutta jos miettii, että hubinne avulla rakentaisi koko talon kattavaa automaatiojärjestelmää, jää mobiiliversio mielestäni riittämättömäksi ja hankalaksi hallita.
3. Teemojahan voi toki nimetä huonekohtaisesti, mutta onko käyttöliittymään suunnitteilla huonejakoa? Laitteita olisi huomattavasti helpompaa hallita, jos ne voisi sijoittaa eri huoneisiin/tiloihin. Käytännössähän tämä vain tarkoittaisi laitteiden ryhmittelyä.
Onko käyttäjäryhmiä ja -tasoja tulossa lisää? Esim. viisivuotiaalle olisi mukava antaa mahdollisuus säätää oman huoneensa valon väriä, mutta koko taloon ei ole mitään mahdollisuutta antaa käyttöoikeutta, jos haluaa pitää rauhan talossa. Eli viitaten myös edelliseen kysymykseen, eri huoneisiin tulisi pystyä antamaan eri henkilöille eri tasoisia käyttöoikeuksia.
Kiitos oikein hyvistä kysymyksistä! Tässä nopeat vastaukset.
0. Akkuvarmistus
Sisäistä akkuvarmistusta ei ole suunnitteilla lähiaikoina. Voisin kuvitella että tällaiseen tarpeeseen 9-12V virransyöttö on suht helposti toteutettavissa erillisellä varmistuksella.
1. Sääntöjen tekemiseen vapaampi tai monipuolisempi versio
Tavoitteemme on tarjota kattava, monipuolinen ja helppokäyttöinen automatisointi niille, jotka eivät halua käyttää aikaa "säätämiseen". Nykyinen logiikka on mietitty tätä silmällä pitäen.
Suunnitelmissa on lisäksi tehdä "advanced"-näkymä säännöille. Tällä näkymällä on mahdollista tehdä "Jos-niin"-tyyppisiä sääntöjä ilman varsinaista ohjelmointia. Tämä vaatii hieman enemmän pohtimista verrattuna nykyisiin sääntöihin, mutta toisaalta antaa enemmän vapautta.
Mikäli ohjelmointi kiinnostaa, Cozify Hubin sääntömoottori tarjoaa skiptausrajapinnan, jolla voi tehdä hyvinkin monipuolisia sääntöjä. Rajana on lähinnä mielikuvitus. Kyseistä skriptausrajapintaa käytämme itsekin sääntöjen tekemiseen. Jos ohjelmointi kiinnostaa, ota yhteyttä niin lisäämme sinut perustettavan Developer Forumin listoille. Omat kokemukset ovat osoittaneet, että monessa tapauksessa skriptit ovat paras tapa ottaa huomioon "poikkeuksen poikkeuksia".
2. Selainversio
Päätavoitteenamme on ollut tehdä käytöstä niin yksinkertainen, ettei isolla ruudulla pyörivää selainversiota tarvita.
Todennäköisesti tarjoamme selainpohjaisia työkaluja tulevaisuudessa. En uskalla luvata mitään aikataulua tämän suhteen. Itse asiassa mobiilikäyttöliittymä on rakennettu nk. hybridi-sovelluksena: se pyörii kännykän tai tabletin selainta hyödyntämällä. Tekninen arkkitehtuuri mahdollistaa näin desktop-selaimen tukemisen varsin hyvin.
3. Huonejako
Tässä osuit naulan kantaan. Suunnitelmissa on tarjota huonejako laitteille ja hyödyntää tätä mm. sääntöjen tekemisessä. Tämä on mainitsemista asioistasi prioriteeteissa korkeimmalla.
4. Käyttöoikeudet
Nykyisellään käyttöoikeudet rajataan neljään käyttöoikeustasoon: omistaja-käyttäjä-vieras-tuntematon. Näillä voi tehdä perusrajauksia ja ne on helppo ymmärtää. Mainitsemasi huone/laitekohtainen lähestymistapa on suunnitelmissa. mutta se vaatii vielä työtä riittävän helppokäyttöisen ja helposti ymmärrettävän käytön suhteen.
Lisäkysymyksiä/kommentteja otetaan mielellään vastaan!
Sen verran lisäystä, että tipahtaneeksi tunnistettu laite näkyy harmaana käyttöliittymässä. Työstämme tätä eteenpäin sekä tipahtamisen tunnistamisen että ilmoitusten lähettämisen suhteen. Toinen tämän alueen asia on patterikäyttöisten laitteiden patterin tila. Sitäkin viemme eteenpäin.
Kimmo/Cozify
Markkinoilta löytyy jo nyt kohtuuhintaista 12vdc virtalähdettä jossa on sis rakennettu ups ylivirta suojille. Shop.datamonitor.fi
Tuotenumero 40520459
T:Mika
1) Voiko ajastuksen laittaa auringon nousun ja laskun mukaisesti paikkakuntaan sitoen (=siirtää automaattisesti ajastusta päivän pituuden muuttuessa)
2) Yllä olevaan ajastukseen liittyen hienosäätö, esim viisi min ennen auringon laskua
3) Ajastuksiin säädettävä random ominaisuus (=saa haluamansa vaihtelua satunnaisesti aloitus/lopetusaikaan)
4) Z Wave laitteille näyttää olevan rautatuki. Tukiko jo ohjelmisto tätä vai vaatiiko laitteet teidän testauksen?
5) Jos tätä laitetta jalostaa/varustelee rikosilmoitusjärjestelmän suuntaan, saako esim. talkkarille annettua kaukosäädintä, jolla hän pääsee vierailemaan kiinteistössä?
"1) Voiko ajastuksen laittaa auringon nousun ja laskun mukaisesti paikkakuntaan sitoen (=siirtää automaattisesti ajastusta päivän pituuden muuttuessa)
2) Yllä olevaan ajastukseen liittyen hienosäätö, esim viisi min ennen auringon laskua"
Ajastus auringon nousun ja laskun mukaan toimii juuri näin. Hienosäätö toimii tosin puolen tunnin askelilla.
"3) Ajastuksiin säädettävä random ominaisuus (=saa haluamansa vaihtelua satunnaisesti aloitus/lopetusaikaan)"
Kiitos vinkistä. Onko sinulla mielessä joku käyttötarkoitus tähän?
"4) Z Wave laitteille näyttää olevan rautatuki. Tukiko jo ohjelmisto tätä vai vaatiiko laitteet teidän testauksen?"
Z-Wavea työstetään parhaillaan. Perustuki on olemassa, mutta laitetukea ei ole vielä julkaistu.
"5) Jos tätä laitetta jalostaa/varustelee rikosilmoitusjärjestelmän suuntaan, saako esim. talkkarille annettua kaukosäädintä, jolla hän pääsee vierailemaan kiinteistössä?"
Periaatteessa kyllä - luotettavuus riippuu kaukosäätimen käyttämästä tekniikasta. Voisit antaa myös talkkarille "vierailija"-oikeudet hubiisi, jolloin hän voi käyttää perusominaisuuksia kännykästään.
Kimmo/Cozify
Tämä toimintohan on varashälyttimissä ihan perusasioita. Toivottavasti sen saisi jotenkin kehitettyä tähän.
Kimmo/Cozify
Mitä tapahtuu jos talossa käy sähköt poikki ja olet poissa kotoa? Toimiiko sähkökatkon jälkeen esim. ovien tunnistimet ja liiketunnistimet ,vai pitääkö asetuksia näpräillä uudelleen?
Lähtökohtana on, että kaikki asetukset toimivat sähkökatkon jälkeen näpräämättä uudelleen.
Poikkeuksen muodostavat Osramin ja Philips Huen lamput, jotka menevät sähkökatkon jälkeen automaattisesti päälle (taustalla ilmeisesti periaate, että perinteisestä kytkimestä lamput pitää saada päälle). Tämäkin kestää vain hetken, mikäli sinulla on poissaollessasi ylläkuvattu sääntö, joka "matkii" kotona oloa - tai ajastettuja valaistusteemoja/sääntöjä.
Kimmo/Cozify
Hubin asetuksethan ovat Cozifyn palvelimella/pilvessä kuitenkin tallessa ja hubi palautuu sähkökatkosta melko nopeasti. Tietysti aktiivinen/aktiiviset teemat ja säännöt voivat tässä kaiketi muuttua.
Hubin ohjelmistoversio päivittyy täysin automaattisesti. Samalla päivitetään yleensä puhelinsovellus, joka sekin tapahtuu alustasta riippuen joko hyväksymällä päivitys tai täysin automaattisesti.
Päivityksestä ilmoitetaan käyttäjille sähköpostilla, jossa kerrotaan uusista ominaisuuksista ja parannuksista. Käytössä olevat ohjelmistoversiot (sekä hub, että puhelinsovellus) voi tarkistaa puhelinsovelluksesta.
Beta-käyttäjät saavat uudet ominaisuudet aiemmin käyttöönsä. Mukaan mahtuu vielä ja beta-käyttöä voi pyytää lähettämällä postia support@cozify.fi.
- Kimmo/Cozify
Puhtaammin kotiautomaatioon suunnatuissa ratkaisuissa tähän on tarjolla ratkaisu (esim. Zipato).
Cozifyn nykyisiin, mielestäni vain lähinnä kikkailuun soveltuvin ominaisuuksiin ei akkuvarmennuksesta liene mitään hyötyä, mutta edelleen pidän hengissä toivetta, että järjestelmä joskus vielä aidosti soveltuisi myös hälytinjärjestelmän "sydämeksi".
Paristokäyttöisillä sensoreilla ei käsittääkseni sähkökatkossa pötkitä pitkälle ja akkuvarmennus esim. kameraan pitää yleensä tehdä erillisellä UPS-syötöllä. Jotta järjestelmä toimii myös virtakatkon aikana, tarvitaan sekä toissijainen 3G/4G-yhteys että "battery-backup" kaikkiin laitteisiin, joita halutaan virtakatkosten aikana ohjata. Käsittääkseni tällaiset ratkaisut ovat yleensä lisälaitteilla tehtyjä ominaisuuksia. Tällainen on toki mahdollista myös Cozifyn tapauksessa.
Joka tapauksessa olisi erittäin mielenkiintoista käydä keskustelua siitä, mitkä ominaisuudet aidosti vaikuttavat turvallisuuteen. Onko akkuvarmistus tärkeä? Tai koetaanko 24h valvomo ja vartijan tulo paikalle hyödylliseksi?
Kaikki palaute on tervetullutta!
- Kimmo/Cozify
En ole varma, että turvapuolelle lähtö olisi parhaita valintoja. 24h valvomoon vartijoineen on pari vakiintunutta isoa peluria ja sitten on koko joukko edullisia "Biltema ja Motonet"-tee-se-itse -sarjoja. Miksi lähteä kilpailemaan sinne. Alussa, kun tuettuna oli vain älylamput ja pistorasiat, Cozify oli lähinnä "kikkailuun" soveltuva, mutta viime aikojen kehityksestä olen pitänyt. Viimeisimmät kiinteän asennuksen Nexa-laitteiden tuet ovat avanneet huimia mahdollisuuksia olemassa olevan valaistuksen automatisoinnissa ja lupailluissa Fibaron Z-Wave -laitteissakin on mielenkiintoisia laitteita.
Kun ympäristö kasvaa parin valon tai pistorasian ohjaamisesta koko talon valaistuksen ja muidenkin toimintojen ohjaamiseen, minulla on pari kertaa käynyt mielessä miten tärkeään rooliin hubi nousee. Se on kuitenkin vain yksi purkki ja joskus se menee rikki. Oli sillä siinä tilanteessa takuu voimassa tai ostan uuden, silti talo on pimeä, kunnes saan uuden. Tätä taustaa vasten minua kiinnostaisi, että jossain vaiheessa mietitte jotain master-slave tai muuta kahden hubin vikasietoista järjestelmää. Voisihan toinen hubi toimia range extenderinä normaalisti ja mahdollisessa vikatilanteessa sitten kuuluvuutensa rajoissa ainoana hubina.
Mutta siis, tarkoitukseni oli vain avata alkuperäisen kysymykseni taustaa, ei niinkään ottaa kantaa akkuvarmennuksen välttämättömyyteen.
Klampin kanssa olen hyvin samoilla linjoilla. Kehitys on ollut hyvän suuntaista eikä mielestänikään ole kannattavaa lähteä suoraan kilpailemaan turva-alan vahvojen toimijoiden kanssa.
Miksi itse olen turvapuolen hyödyntämisestä Cozifylla kiinnostunut, on juuri siksi, että en kaipaa hälytyskeskusta tai vartijaa paikalle. Minulle riittää, että voin itse määrittää hälytyksen saajat.
En myöskään halua Bilteman laitteita, joita en voi hyödyntää muihin toimintoihin. Haluan ehdottomasti, että samalla liiketunnistemella pystyn teemasta riippuen ohjaamaan sekä valaistusta että hälytystä, samalla ovianturilla antamaan hälytyksen vahingossa auki jääneestä ovesta ja murretusta ovesta. Samoin ikkuna-anturit voi hyödyntää kuorisuojauksen lisäksi siinä, että poissa-teemaa kytkiessä järjestelmä varmistaa, että ikkunoita ei unohdu auki. Älykäs lukko toimii osana järjestelmää jne. Eli ihan oikeaan suuntaan olette mielestäni menossa, kunhan saisi vielä tuen sireenille (jota voisi käyttää myös esim. ovikellona) ja jonkinlaiselle ohjauspanelille/tagi-readerille tai jollekin vastaavalle, jolla voisi kytkeä hälyt päälle/pois (eli käytännössä vaihtaa teemoja).
Tuo Klampin esille nostama toimintavarmuusasia on itseänikin mietityttänyt ja oikeastaan juuri siksi en ole itse järjestelmää vielä uskaltanut mainitsemiani kikkailuja pidemmälle viedä. Äkkiseltään en siihen mitään hyvää ratkaisua keksi, mutta se on kyllä mielestäni selkeästi riski, joka täytyy poistaa ennen kuin Cozify voi nousta kotiautomaatiojärjestelmänä "nextille levelille".
Kiitos mainioista kommenteista!
(Lähinnä yritin sanoa, että paristokäyttöisien sensorien antaman informaation hyödyntäminen voi jäädä vähäiseksi, mikäli muut laitteet ovat pimeänä ja netti poikki.)
Mekin uskomme itse/yhteisössä tehdyn seurannan olevan kasvava trendi turvapuolella. Ja uskomme myös, että turvallisuusominaisuudet on parhaimmillaan osa laajempaa kokonaisuutta, johon kuuluu yhtälailla myös energiatehokkuus ja mukavuustekijät. Sellaista kokonaisuutta haluamme tarjota.
Mielenkiintoinen ajatus tuo hubin fyysinen kahdennus. Tuplavarmennetut järjestelmät ovat tuttuja, samalla myös niiden haasteet - järjestelmä kokonaisuudessaan kun on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.
Etäluettava tieto järjestelmän statuksesta sekä pilven lähettämät notifikaatiot vikatilanteista (esim. yhteys on poikki tai ennakoitu/havaittu poikkeavuus toiminnassa) nostaa osaltaan luotettavuutta etenkin turvaratkaisuna.
Kimmo/Cozify
Tuohon turvallisuuteen liittyen nostaisin ehdottomasti toivelistalle kunnon lokituksen, eli jos tuota murtopuolta mietitte, olisi todella mahtavaa, jos kaikesta turvallisuuteen liittyvistä tapahtumista jäisi oma "kulunvalvontaloki", jota voisi erikseen selailla. Lisäksi jos tätä datan lokitusta miettii vähän pidemmälle, niin toinen kovasitkin kiinnostava asia olisi saada jonkinlaista pidemmän aikavälin statistiikkaa esimerkiksi lämpömittareiden mittaustiedoista. Näitä kun vielä pystyisi vertailemaan keskenään, niin saisi helposti uutta ymmärrystä eri asioista. Kahdella anturilla voisi jo verrata esimerkiksi kuinka paljon saunan lämpötilan nousu vaikuttaa muun asunnon lämpötilaan, tai kuinka paljon ulkoilman kosteus vaikuttaa sisätilojen kosteuteen, ja millä viiveellä jne jne..
Olisi myös hienoa jos voisitte hieman avata sivuillanne eri automaatiteknologioiden etuja ja rajoitteita. Esimerkiksi itselleni tuli hieman yllätyksenä, että 433Mhz laitteet eivät millään tavalla varmista viestin perillemenoa, eli eivät ole kauhean fiksuja turvalaitekäytössä, vaikka kieltämättä aika halpoja ovatkin. No, tästä tiedonpuutteesta saan toki syyttää vain itseäni, mutta olisi silti ihan hienoa, että teillä olisi jotain johdatusta vasta-alkajille tarjota. En tiedä sitten, onko näissä 433Mhz laitteissa mahdollista pollata laitteen tilaa tarvittaessa, jos alkuperäinen ilmoitus oven avaamisesta tai sulkeutumisesta ei ole mennyt perille?
Tagi/käyttönäppäimistö, sireeni ja palohälytin olisi meidän taloudessa ensimmäisenä toivelistalla, kun noita turvaratkaisuja mietitte.
Kiitoksia kommenteista.
433Mhz:n rajoitteista olemme pyrkineet kertomaan täällä forumilla ja mm. blogissamme. Toki kumpaankin mediaan viesti voi helposti hukkua ja tarkoituksemme on tulevaisuudessa koostaa ja kiteyttää mahdollisimman puolueetonta infoa niin yksittäisistä laitteista kuin teknologioista.
433 Mhz:n yksisuuntaisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että laitteen tilaa ei voi "pollata" tai viestin perille menoa varmistaa. Sen sijaan vaan pitää luottaa siihen, että komento on mennyt perille. Mm. zigbee-sensoreiden tilasta sen sijaan hubi tietää enemmän, joten niiden tilaa (esim. yhteyden katoaminen) voisimme tuoda enemmän esille.
Erilaisten lokitietojen tarjoaminen on kehityslistallamme ja tähän panostamme nimenomaan siinä mielessä, että informaatio olisi helposti omaksuttavassa muodossa.
Kimmo/Cozify
Esim. keittiössä seinäkytkimellä kahvinkeittimen virransyöttö päälle (turvatoiminto lapsia varten), niin keittiön valaisimessa oleva Hue lamppu esim. vilkahtaisi tai vaihtaisi nopeasti väriä/sävyä kerran kuittaukseksi painalluksen perille menosta.
Toinen esimerkki omasta käytöstä.
Kytke liiketunnistimella ohjattuun lamppuun toinen teema päälle, joka poistaa liiketunnistuksen väliaikaisesti käytöstä.
Tällä hetkellä ei ole mitään tietoa siitä, meneekö kytkimen painallus perille hubiin, jos kummassakin teemassa on lampun kirkkaudelle ja värille samat asetukset.
Tähän liittyen myös tälle väliaikaisesti päälle kytkettävälle teemalle tulisi antaa suurempi prioriteetti, kuin mille tahansa sen jälkeen kytkettävälle.
Minulla on kyseiselle lampulle teemat eri vuorokauden ajoiksi (aamu, päivä, ilta, yö) ja kun ohitan jonkin niistä, juuri ennen kuin esim. ilta-teema vaihtuu yö-teemaan, niin tuo yö-teema ohittaa tuon väliaikaisesti seinäkytkimellä kytketyn teeman ja aiheuttaa ristiriidan käyttötilanteessa.
Näistä teemojen prioriteeteista on ollut jo aikaisemminkin juttua, mutta onko vielä vahvistunut mitään aikataulua toteutukselle?
Esim:
Olen 1km päässä kotoa niin ulkovalot syttyvät ym.
Teemoja aletaan työstämään näillä näkymin tätä seuraavassa sprintissä.
KalleR,
Tällä hetkellä puhelin tunnistetaan kotiverkosta. Kuvaamasi sääntö vaatii puhelimen GPS-lokaation käyttöä. Se on korkealla toteutuslistalla, mutta ei vielä tällä hetkellä mahdollista.
- Kimmo/Cozify
IP-kamerat tuntuvat pelaavan pakkasella sisätiloissa ongelmitta, kuten myös WLAN-tukiasema, mutta miten kävisi Cozify hubin kanssa?
Ja kun tätä pidemmälle mietin, saanko Cozify sovellukseen kytkettyä useamman asennuksen? Että voisi valkata sitten ohjataanko mökkiä vai kotia?
Nykyisellään Hubi kestää isompiakin lämpötilojen vaihteluja. Mutta se on virallisesti samaa kuluttajakategoriaa Wifi-reitittimien kanssa - eli ei voi suositella pakkaseen.
Cozify-sovelluksessa voi olla useampia hubeja, joista yksi on aina valittuna ohjaukseen. Minulla niitä löytyy 6 kpl. Kotona, toimistolla, demoja jne.
- Kimmo/Cozify