Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Hue motion sensor

Antti KauppiAntti Kauppi Member Viestejä: 9
Onko tuota Philipsin Hue motion sensoria mahdollista säätää jotenkin?
Kissa pirulainen tekee kokoajan ilmoituksia, että asunnossa liikutaan ja sytyttelee yöllä keittiön valoja.
Liiketunnistin on asennettu kattoon, joten kauheasti ylemmäksi sitä ei enään saa.

Viestejä yhteensä

 • AnttiVihavainenAnttiVihavainen Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  Hue Motion ei tarjoa meille mahdollisuutta säätää sen herkkyyttä. Olisiko sitä mahdollista suunnata pikemminkin alhaalta ylöspäin? Näin ollen huomiokeila ei ulottuisi maahan asti.
  Antti/Cozify
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Tai sitten parittaa sen HUE bridgeen ja säätää sitä kautta herkkyystason kohdalleen. Liiketunnistimen asetuksissa on Motion sensitivity, jossa on kolme asetusta: low, medium, high.
 • Antti KauppiAntti Kauppi Member Viestejä: 9
  Hmm... Eli taas tarvitsisi ostaa jotain lisäpalikoita.
  Lattialle sijoittaminen ei ole vaihtoehto, sekä sellaista paikkaa ei ole keittiössä mihin sen voisi asentaa.
  Onko olemassa tunnistinta joka olisi "pet friendly"?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  editoi lokakuu 2017
  Ei noissa malleissa, joita voidaan parittaa HUB:iin.

  Itsekin arvoin pitkään "taas uuden palikan" hankkimista. HUE bridgeä löytää markkinoilta aika hyvinä tarjouksina, esim. lamppujen kanssa. Mikäli laitekantasi alkaa kasvamaan suureksi, tarjoaa HUE siihen hyvän avun. HUB:iin tulevat suorat yhteydet kun on rajoitettu. Tästä löytyy viestejä palstalta.
  Samoin laitteiden firmisten päivitys sujuu tuolla helposti. Itse säätelinkin juuri yhden tunnistimen herkkyyden sopivaksi tuon avulla. Ihan hyvä vempele.

  Edit: jäi vaivaamaan tuo Develco, sitä kun ei itselläni ole. Valmistajan sivuilla mainitaan: "The occupancy sensor is PIR based and is able to sense movement up to 6 meters from where the sensor is placed. The sensor includes two logical outputs - one for occupancy with high sensitivity and one for alarm with a lower sensitivity."

  Laite näyttäisi tukevan säätöä, mutta HUB:n kautta sitä ei liene pysty muuttamaan. Liekö ko laitteen omistajilla kokemusta?
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  editoi huhtikuu 2018
  Pudeman kirjoitti:

  säätelinkin juuri yhden tunnistimen herkkyyden sopivaksi tuon avulla.

  Saako tuon Hue Motionin toimimaan Cozifyssä kameran liiketunnistimena niin, että se onkin paritettu Hue siltaan ja sitä kautta säädetty tunnistusherkkyys pienemmäksi? Sen verta vähän tämän kanssa säätänyt, että en ole perillä kaikista kikoista.

  edit: Eli tuo Hue silta on tässä apuna vain sen aikaa että pääsee liiketunnistimen sisäisiä asetuksia säätämään, ja sen jälkeen sen paritus takaisin Cozifyyn?

  Laitoin pari Hue Motion palikkaa ulos kameroita varten, mutta tulee kyllä sen verran turhiä hälyjä että varsinkin toinen niistä on liki käyttökelvoton. Sisällä pelanneet kyllä melko hyvin, pari virheellistä valojen käynnistystä ollut, tai no ihan varma ei voi olla että valot ei olisi syttynyt jostain muusta tarpeettomasta syystä, kun ei kunnollista lokia ole eikä ehdi luurista tarpeeksi nopeasti tutkimaan näkeekö PIR jotain olemattomia vai ei.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Taitaa se herkkyyden säätö olla vain HUE liiketunnistimen ja sillan välinen. Itselläni on yksi HUE motion liitettynä suoraan siltaan, eikä se näy lainkaan HUB:ssa. Arvaan, että asetettu herkkyys poistuu, kun se liitetään HUB:iin.

  Oletko katsonut noihin turhiin hälytyksiin liittyen pihalla mahdollisesti olevat puskat ja koristeet? Itselläni on tietystä suunnasta tuleva tuuli näiden aiheuttaja: heiluttaa riippuvaa lyhtyä sen verran, että ilmaisu syntyy. Jos hälytyksen aiheuttajaa ei voi poistaa (= puoliso ei anna lupaa), auttaisiko liiketunnistimen uudelleen asemointi?
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Aivan joo, säädöt katoaa kun paritus vaihtuu Cozifyn ja Hue Motionin väliseksi.

  Koitin turhia hälyjä suodattaa jo suuntauksella, mutta yhä niitä tulee vaikka (omasta mielestä) ei pitäisi laukaisevaa liikettä keilan alueella ollakaan. Pitänee kokeilla saako aluetta säädettyä vielä pienemmäksi teippaamalla PIR sensorin linssiä. Tosin epäilen hieman että tässä tapauksessa kyseessä voi olla myös eteläseinän & auringon aiheuttamaa lämpöväreilyä jonka PIR tulkitsee liikkeeksi.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.