Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Valot (pistokkeet) päälle hämärtyessä ja pois manuaalisesti (Kotona-tilassa)

MNNNMNNN Member Viestejä: 8
Yritin tuossa määrittää sääntöä, joka olisi käytössä ainoastaan Kotona-tilassa. Tässä pistokkeiden päässä olevat valot syttyisivät automaattisesti yhden hämärätunnistimen avulla. Manuaalinen sammutus siksi, koska nukkumaanmenoa ei luonnollisesti voi aikatauluttaa.

Ongelma tässä on se, että kun valot sammuttaa manuaalisesti, syttyvät ne jonkin ajan päästä uudestaan. Tähän liittyen en ole keksinyt ratkaisua, koska jos laittaisin sääntöön ajastuksen (eli käynnistyisi automaattisesti ainoastaan alkuillasta), ei se salli samanaikaista teeman (kotona) ja ajastuksen käyttöä. Luonnollisesti valot eivät tule syttyä, kun olemme poissa. Toivottavaa olisikin, että ajastus ja teema eivät olisi toisiaan poissulkevia (tämä kehityksessä huomioon Cozify).

Onko tähän ongelmaani ratkaisua, vai onko niin, että toiminta edellyttäisi päivitystä boksiin (teeman ja ajastuksen yhtäaikainen hyödyntäminen)? Onko tällaista päivitystä tulossa?

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Seuraavanlainen ratkaisu voisi olla ensi hätään:
  -Luo teema HÄMÄRÄ, johon liität haluamasi valon. Sen lisäksi liität teemaan säännön, jolla ko valo käynnistetään hämärässä.
  - AJasta teema vuorokauden ympäri, jolloin se on voimassa koko ajan.
  - Koska haluat teeman sammuvan käsiohjauksella, käytä hyväksi katkaisinta tai kaukosäädintä. Itselläni pyörii nurkissa noita Nexan 7 painikkeisia kaukosäätimiä, joita voi hyödyntää tähän. Ohjelmoi kaukosäätimen yhteen ON -painikkeeseen käynnistä teema HÄMÄRÄ. Teeman sammutus onnistuu vastaavasti ko numeron OFF -painiketta painamalla.

  Vaikeutta lisää tässä on tuo haluamasi kotona ollessa hämärässä syttyvä valo. Siihen tarvitaan sääntö: käynnistä teema, kun mobiililaite on kotona. Tämän haittapuolena on minkä mobiililaitteen laittaa siihen määritelmään, kaikki vai yhden.
 • MNNNMNNN Member Viestejä: 8
  Kiitos kommenteista. Tuo Hämärä-teeman käynnistyminen Kotona-tilan yhteydessä ei ole ongelmallinen, koska näin toimii tällä hetkellä kotihälytyskin (menee pois päältä), ja valot voivat reagoida kenen tahansa kotona oloon (tämä on tarkoituskin). Näihin esitettyihin ratkaisuvaihtoehtoihin liittyen nousee esille seuraavia "haasteita":
  - Em. järjestely ei poista sitä ongelmaa, että automaatio käynnistää pistokkeet (valot) koko ajan. Eli jos ne illan päätteeksi sammuttaa manuaalisesti applikaatiolla, niin ne käynnistyvät uudestaan hetken päästä. Eli ”automaatio kerran päivässä” ei onnistu?
  - Kokeilin myös niin, että ajastin ko. Hämärä-teeman ainoastaan klo 12-20.30 väliseksi ajaksi, mutta tästä huolimatta valot käynnistyivät myös klo 20.30 jälkeen (mikäli hubin kello pitää vaan paikkansa, oletan että pitää). Pitäisikö tämän ajastimen estää se, että Hämärä-teema ei käynnisty, vaikka Kotona-teema käynnistääkin ko. teeman? Näyttää siltä, että Hämärä-ajastus on turha, jos teeman kytkee Kotona-teemaan (joka käynnistää teeman riippumatta siihen asetetusta ajastuksesta).
  - Valitettavasti en halua edes ajatella, että ”automaation” ratkaisu on se, että joutuisin käyttämään erillistä kaukosäädintä. Tällöin helpompaa on vaan hyväksyä, että boksi ei taivu automaatioon tässä asiassa, vaan sekä käynnistän että sammutan valot applikaatiosta. Ja vaikka jostain syystä itse opettelisinkin tähän käytäntöön, niin käytännössä tällainen ei toimi perheessä, jossa on useita käyttäjiä, eli että kaikille joutuisi selittämään, että tämä cozify toimii vain ”puoliksi” applikaation kautta, ja tämän lisäksi tarvitset aina kaukosäätimen vierellesi :).

  Olisiko asiaan liittyen vielä jotain uusia ratkaisuvaihtoehtoja, vai edellyttääkö asia boksin päivitystä, ja olisiko tällainen muutos mahdollinen?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Juu, koska olet liittänyt sen samalla myös KOTONA teemaan, käynnistyy se tietenkin uudestaan (kotona teemahan on edelleen päällä), vaikka HÄMÄRÄ teema on jo sammunut.

  Miltäs kuulostaisi seuraava ratkaisu, jossa ei tarvitse hyödyntää sitä "kapulaa".

  - Teet säännön, jossa POISSA teema sammuttaa pistorasian nro 1. Kun käynnistät KOTONA teeman, syttyy vastaavasti ko pistorasia. Pistorasiaan ei välttämättä tarvitse laittaa mitään kiinni, ehkä kännykän laturin, niin sitä voisi hyödyntää jotenkin.
  - Teet uuden säännön, jossa tuo pistorasia 1 käynnistää teeman HÄMÄRÄ. Tähän HÄMÄRÄ teemaan lisäät säännön hämärätunnistimesta sekä liität tarvittavat valot/pistorasiat.

  Ideana on, kun lähdet pois kotoa, ei tuo HÄMÄRÄ teema käynnisty lainkaan, sillehän ei ole tarvetta.
  Kun tulet kotiin, käynnistää KOTONA teema pistorasian avulla HÄMÄRÄ teeman, jolle on määritetty omat sääntönsa jne.

  Itse hyödynnän vastaavaa mallia kesäisin pihan suihkulähteessä. KOTONA teema käynnistää pistorasian, joka puolestaan käynnistää SUIHKULÄHDE teeman omine sääntöineen. POISSA teema toimii päinvastoin, jottei suihkulähde lörise pihalla turhaan. Tuosta suihkusta ei edes pysty päättelemään ollaanko kotona vai ei, koska ko teeman säännöt sammuttavat sen muutenkin vartin päästä, jos pihalla ei ole liikettä.
 • MNNNMNNN Member Viestejä: 8
  Kiitos näistäkin vaihtoehtoisista ratkaisuista. Onkohan tässä taas ongelmana se, että "ongelma" siirtyy pistokkeeseen. Tällöin pistoke on koko ajan päällä, kun joku on KOTONA. Siten kun tuon HÄMÄRÄn sammuttaa päivän päätteeksi, edellyttää sen automaattinen uudelleenkäynnistyminen sitä, että KOTONA-tila käy POISSA-tilassa. Ja sitä kautta kaikkien mobiililaitteiden pitää käydä POISSA, ennenkuin HÄMÄRÄ kytkeytyy automaattisesti päälle. Esim. viikonloppuna ja etätöitä kotona tehtäessä tämä ei käytännössä toimi (ja ei siten ole paras ratkaisu tähän ongelmaan, ja on melkeinpä sama asia vaan käynnistää ja sammuttaa valot sen sijaan, että päivän aluksi, kun tietää että joku mobiili ei tule poistumaan kotoa, käynnistäisi aina HÄMÄRÄ-teeman manuaalisesti).

  Näyttäisi edelleen siltä, että johdonmukaisin ratkaisu asiassa olisi se, että POISSA-teemalla voisi estää haluttujen ajastettujen teemojen käynnistymisen, tässä tapauksessa HÄMÄRÄ-teeman. Tällöin HÄMÄRÄ-teeman voisi ajastaa käynnistymään joka päivä esim. klo 12-24 välisenä aikana, ja sen voisi manuaalisesti sammuttaa aina nukkumaan mennessä, ja se käynnistyisi taas seuraavana päivänä, ja valot syttyisivät hämärtyessä. Kun kuitenkin POISSA-teema olisi käytössä, HÄMÄRÄ-teema ei ollenkaan käynnistyisi ajastuksesta huolimatta (vaan POISSA-tilassa valot syttyvät pidä koti asutun näköisenä –säännön mukaisesti).

  Sinänsä em. poistaisi myös sen päällekkäisyyden, joka minulla on ajastettuun OVIHÄLYTYS-teemaan liittyen (päällä öisin) ja POISSA-tilan ovihälytyksen välillä (päällä koko ajan POISSA-teemassa). Tällä päällekkäisyydellä ei kai sinänsä ole käytön kannalta merkitystä, koska jos hälytys tulisi POISSA-teeman ollessa päällä sekä OVIHÄLYTYS-teemasta että POISSA-teemasta johtuen yöllä, niin pääasia että joku hälytys tulisi. Päiväsaikaan hälytys tulisi ainoastaan POISSA-teemasta johtuen, koska ajastettu OVIHÄLYTYS on päivisin ajastettu pois käytöstä.

  Mitä ajatuksia Pudeman? Entä @cozify, miten iso homma em. muutokset olisivat?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Kun laitat siihen HÄMÄRÄ teemaan vielä ajastuksen, ei tarvitse käydä POISSA teemassa. Seuraavana päivä HÄMÄRÄ teema käynnistyy, koska olet kotona ja pistorasia päällä.

  Itse en näe tuota pistorasiaa ongelmaksi. Aika monella roikkuu kännykän tai tabletin laturi koko ajan pistorasiassa. Tällä sen saisi ainakin pois verkkovirrasta, kun et ole kotona. Tai kahvinkeitin, eipä jää päälle poissa lähdettäessä.

  Ei noita esimerkkejäni tarvitse tietysti soveltaa suoraan, mutta jos se saisi jotain ajatuksia tai ohjausta aikaiseksi, kuinka voisit viritellä sääntöjä ja laitteita, olisi jo niistä ollut jotain apua.
 • MNNNMNNN Member Viestejä: 8
  Tästä ajatuksen vaihdosta ja esimerkeistä ja ratkaisuvaihtoehdoista on hyötyä @Pudeman, tämä on juuri sitä mitä kaipaa näiden laitteiden käyttöön liittyen. Eli hyvä juttu kun kommentoit ja esität vaihtoehtoja näihin.

  Eikö HÄMÄRÄ-teeman ajastuslisäys tarkoita, että se käynnistyy tämän jälkeen riippumatta siitä, käynnistääkö pistorasia HÄMÄRÄ-teeman? Eli ajastus aiheuttaa sen, että HÄMÄRÄ-teema käynnistyy itsenäisesti? Vai olenko ymmärtänyt tuon ajastimen logiikan väärin (tätä en siis kokeillut, oletan että näin asia toimii). Jos asia on näin, HÄMÄRÄ-teema käynnistyy ko. teemaan liittyvästä ajastuksesta johtuen myös silloin, kun käytössä on POISSA-tila. Ja tällöin pistorasian liittäminen muuttuu merkityksettömäksi. Tilanne olisi eri, jos ajastuksen saisi siihen pistorasiaan, mutta kun sen käynnissä olo on taas kytketty Kotona/Poissa teemaan, niin ajastusta ei tähän voi tehdä.

  Korostan siis, että voi varsin hyvin olla, että en vaan vieläkään ole päässyt täysin sinuksi tuon järjestelmän kanssa, enkä sisälle logiikkaan. Jonkin teeman tai säännön määrittäminen niin, että se ei ole käytössä POISSA-teeman ollessa voimassa, ei pitäisi olla näin hankalaa. Uskon myös, että ihmisillä on teemoja, jotka on tarkoitettu KOTONA-teeman yhteyteen, sekä teemoja, jotka on tarkoitettu POISSA-teeman yhteyteen, tosin moni noista varmasti voidaan määrittää myös sääntöjen avulla. Tämäkin asia onnistuisi KOTONA-teemaan liittyvänä sääntönä, esim. jos HÄMÄRÄ-säännön saisi määrittää käynnistymään ainoastaan kerran päivässä, jotta manuaalinen sammutus onnistuisi.

  Tämän kysymyksen ratkaisua jumpattiin myös erään hyvän kollegani kanssa, ja tässä yhteydessä tuli itse asiassa varsin hyvä ratkaisuvaihtoehto esille, joka näyttäisi toimivan hyvin. HÄMÄRÄ-teema on sama, eli tietyt pistokkeet (valot) käynnistyvät hämärän mukaan. Teeman ohjaukseen ei kuitenkaan käytetä KOTONA/POISSA –ominaisuutta, ei myöskään pistorasiaa, vaan liiketunnistinta. Käytännössä siis HÄMÄRÄ-teema päälle sisällä olevan liikesensorin avulla. Lisäksi ajastin säännön toimimaan klo 12-20. Ajastus ei ole tarkka, vaan se tehdään lähinnä siksi, jotta sääntö ei enää käynnistä HÄMÄRÄ-teemaa uudestaan sen jälkeen, kun HÄMÄRÄ-teema eli valot on manuaalisesti sammutettu nukkumaan mentäessä (tai kun yöllä herää ja liikkuu sisällä). Muutoin olisin joutunut määräämään liikkumiskiellon talossa sen jälkeen, kun HÄMÄRÄ-teema on sammutettu manuaalisesti (koska liiketunnistin käynnistäisi HÄMÄRÄ-teeman aina uudestaan) ;). Sääntö näytti toimivan haluamallani tavalla. Etuna tuossa liiketunnistimessa näyttää olevan myös se, että sen voi määrittää siten, ettei se sammuta teema ajastuksesta huolimatta (esim. muuta kuin liiketunnistinta käytettäessä sääntö saattaa myös sammuttaa teeman ajastuksen päättyessä).

  Liiketunnistinkytkennästä huolimatta toivottavaa olisi edelleen, että HÄMÄRÄ-teema kytkeytyisi pois POISSA-teeman ollessa päällä. Nyt ko. asia on muistettava, jos esim. kotoa lähdetään valoisan aikaan pois, jolloin HÄMÄRÄ-teema on jo kytkeytynyt, mutta valot (pistokkeet) käynnistyvät vasta hämärän tultua. Jos POISSA- teemalla saisi estettyä tämän teeman, ei tätä ongelmaa olisi. Valojen kanssa tämä ei ole kovin vaarallista, lähinnä valot palavat vaikka talo olisi tyhjä. Jossain muussa teemassa saattaisi olla ”vaarallisempaa”, jos ei muista, että teema käynnistyy automaattisesti, vaikka olisi poissa kotoa. Tämä muutos ei pitäisi olla kovinkaan hankala, koska jo nyt boksi sisältää säännön ”käynnistä teema kun mobiililaite on kotona”. Tätä ei voi kuitenkaan tässä yhteydessä käyttää juuri siksi, koska jos HÄMÄRÄ-teeman kytkee KOTONA-teemaan, teema kytkeytyy koko ajan päälle, vaikka sen sammuttaa manuaalisesti. Siksi tarvittaisiin sääntö ”sammuta teema kun mobiililaite ei ole kotona”, joka estäisi teeman käytön POISSA-tilassa.

  Epäselväksi myös tässä asiassa jää se, miten HÄMÄRÄ-teemaan ja POISSA-teemaan liittyvät valojen automaatio toimivat keskenään. Eli meneekö toinen teema toisen edelle, vai loistaako valot iltaisin sekä HÄMÄRÄ-teemasta että POISSA-teeman ”pidä koti asutun näköisenä” johtuen. Onneksi olemme ledimaailmassa, niin kaikkienkaan valojen tarpeeton palaminen ei onneksi totaalista konkurssia aiheuta, vaikkakin toivottavaa on, että HÄMÄRÄ-teeman kuten kaikki muutkin kotona oleskeluun liittyvät ajastetut teemat saisi estettyä POISSA-teeman avulla. Samoin liiketunnistimen ansiosta tämä ongelma on ainoastaan ensimmäisenä iltana, koska seuravana päivänä liiketunnistin ei enää käynnistä HÄMÄRÄ-teemaa, kun talo on tyhjä.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  MNNN kirjoitti:

  Eikö HÄMÄRÄ-teeman ajastuslisäys tarkoita, että se käynnistyy tämän jälkeen riippumatta siitä, käynnistääkö pistorasia HÄMÄRÄ-teeman? Eli ajastus aiheuttaa sen, että HÄMÄRÄ-teema käynnistyy itsenäisesti?

  HÄMÄRÄ teemahan saa käynnistyä itsenäisestikin. Säännöt ohjaavat sen sisällä miten tuo haluamasi valo syttyy (esim. liikkeestä tai hämärästä jne)

  Tuo pistorasia (omassa käytössäni Nexan hämäräilmaisin) blokkaa pois tuon HÄMÄRÄ teeman syttymisen poissaolessasi.

  Itselläni ainakin toimii ko viritelmä hyvin tuossa em. suihkulähde viritelmässä: lörinä lakkaa, kun POISSA teema kytkeytyy päälle.

  POISSA (ja KOTONA) teema ovat teemahierarkiassa ykkösiä eli ne ajavat sinun luomiesi teemojen ohi. Tässä tapauksessa POISSA teema sammuttaisi tuon pistorasian, jolloin HÄMÄRÄ ei käynnisty. Aikautukset tulee tietysti sattua kohdalleen.

  Tuo mainitsemasi liiketunnistimen käyttö on hyvä oivallus tähän. Poissaollessa liikettä ei ole, joten teema ei käynnisty.

  Näissäkään ei ole yhtä ainoata oikeata ratkaisua, vaan eri vaihtoehdoilla pääsee samaan lopputulokseen. Se kuuluisa "väärinsammutettu" lohkaisu ei päde näissä.
 • MNNNMNNN Member Viestejä: 8
  Se että pistorasialla saa blokattua tuon hämärä-teeman syttymisen, olisi hyvä juttu. Minulle on epäselvää miten tämä tehdään.

  Lisäsin KOTONA-teemaan pistorasian käynnistymisen (ko. laitteen tila päällä KOTONA-teemassa). Samoin lisäsin POISSA-teemaan pistorasian sammumisen (ko. laitteen tila poissa päältä POISSA-teemassa). Tämän jälkeen tein säännön Teema päälle laitteesta (pistorasia käynnistyy, käynnistää HÄMÄRÄ-teeman).

  En kuitenkaan löydä Teema Pois laitteesta -sääntöä, jolla saisin sammutettua Teeman (HÄMÄRÄ ei sammunut, vaikka POISSA-teeman käynnistyttyä pistorasia sammuikin).

  Samoin em. asetuksilla pistorasian sammuksissa olo ei blokannut HÄMÄRÄ-teemaan liitettyä ajastusta, eli se käynnistyi automaattisesti.

  Toisin sanoen, em. teemalla HÄMÄRÄ-teema käynnistyy joka päivä, vaikka olisimme viikon lomamatkalla, ja käytössä olisi POISSA-teema, ja POISSA-teemaan kytketty ko. pistorasia olisi poissa päältä.

  Tai sitten teen asiassa jotain väärin, esim. teen säännöt pistorasian käynnistymiseen väärällä tavalla?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Tosiaan, olet oikeassa, my bad. Tuo teeman sammutus puuttuu. Menin vanhanaikaiseen, kun minulla on tuossa vielä se hämäräkytkin. Sillä saa tuon toimimaan.
  Pistorasia sytyttää pienen yövalon, jonka vieressä on tuo hämäräkytkin. Sillä saa nuo master teemat, kotona ja poissa, toimimaan helposti. Niistä kun jompi kumpi on aina päällä.
 • TomTom Member Viestejä: 38
  Tuntuu kyllä että nämä "yksinkertaistetut" säännöt aiheuttavat paljon päänvaivaa.

  Olisi parempi että pääsisi suoraan määrittelemään mitä haluaa että tapahtuu, milloin ja mikä kytkee päälle/pois teemoja ja minkälaiset rippuvuussuhteet eri triggereillä on. ITTT.

  Samoin toivoisin että sääntöjä ja niiden versioita voisi tallentaa johonkin.

  Nyt jos tekee muutoksia ja kokeiluja, niin se on pakko tehdä ns. tuotantoympäristössä ja on mahdotonta palata täysin edelliseen tilanteeseen.

  Jotkut asiat tuntuvan nimittäin olevan teemoissakin riippuvaisia siitä miten ne on ohjelmoitu. Esimerkiksi valojen käyttäytyminen (väri/kirkkaus) ja se onko valo päällä tai ei pitäisi olla eriytetty. Nyt ei tunnu olevan niin. Liikeilmaisimilla pääsee ongelmaa kiertämään, mutta se ei poista ongelmaa.
 • AMRAMR Member Viestejä: 57
  Totta, antureiden takaa ei saa kuin 0->1 muutoksella tilojen vaihdoksia tai toiminteita aikaiseksi. Omalla kohdalla hankaluus on murtohälytysten päällelaitto kytkimen takaa sisätiloista, olisi kätevää jos ovianturin tiedoilla saisi välitilan kautta hälyn aktiiviseksi ilman että ulko-ovi auetessaan jo hälyn laukaisee. Myös viive-elementti auttaisi ongelmaani, mutta sellaista(kaan) ei ole. Pitänee junioreiden kännyköihin Cozify -sovellus laittaa ja luottaa siihen, että kotiwifi toimii niin hyvin, että sen piiriin tullessa hälyt menevät pois päältä.
 • MNNNMNNN Member Viestejä: 8
  Samaa mieltä @Tom, voit varmaan kuvitella että tämäkin ”testaus” oli pienimuotoinen tieteellinen kokeilu, kun tässäkin keskustelussa tehtyjä erilaisia variaatioita kokeili (kiitos hyvistä variaatioista @Pudeman), ja poisteli sitten näitä järjestelmästä. Ja kuitenkin kyse ei pitäisi olla ”näin hankalasta asiasta” :).

  Hyvä varmaan tuoda omalta osaltani tähän loppuun valitsemani ratkaisu asiassa, jos muillakin on tällaiselle toiminnolle tarvetta nykytilassa.  PAKETIN MÄÄRITTÄMINEN (Eli valot (pistokkeet) päälle liikkeestä hämärtyessä, mutta tämän lisäksi mahdollisuus myös päälle/pois manuaalisesti (Kotona-tilassa)):

  Tein HÄMÄRÄ-teeman (Minulla teeman nimi on olohuonevalaisimet, jossa tietyt pistokkeissa olevat ”tunnelmavalot” ovat käytössä kun olemme kotona, josta ko. teeman saa helposti päälle/pois. Lisäksi em. termi on perheenjäsenille informatiivisempi kuin HÄMÄRÄ. Käytän tässä yhteydessä kuitenkin ko. teemasta termiä HÄMÄRÄ). HÄMÄRÄ-teemaan tein säännön, käynnistä laite kun liikettä (olohuone/keittiö-liiketunnistin), ja tähän kytkin haluamani pistokkeet (valot). Sääntö sammuttaa valot 90 min päästä jos ei liikettä (voi olla pidempi, voi olla lyhyempi, oman mieltymyksen/käyttötavan mukaan).

  Lisäksi tein säännön Teema päälle hämärässä, eli teema menee automaattisesti päälle ulkona olevasta hämärätunnistimesta (johon laitoin haluamani lux-määrän). Asetuksista valitsin Käynnistetään (eli teema käynnistyy), ja laitoin myös raksin kohtaan Ohjaa teema myös pois päältä. Lisäksi ajastin säännön, eli se on joka päivä päällä klo 6.15-21.00.  MITÄ TÄMÄ ”PAKETTI” TARKOITTAA KÄYTÄNNÖSSÄ:

  Ko. kokonaisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että HÄMÄRÄ-teema kytkeytyy päälle joka päivä, kun hämärtyy (tai kun säännön ajastuksen alkaessa on aamulla hämärää), jonka jälkeen liiketunnistin käynnistää valot, jos kotona on liikettä. Valot saa halutessaan päälle myös manuaalisesti käynnistämällä Teeman HÄMÄRÄ riippumatta siitä, onko valoisaa vai hämärää. Eli esim. vieraiden tullessa voi laittaa ”tunnelmavalot” päälle, vaikka sinänsä onkin valoisaa.

  ”Paketin” etu on myös se, että HÄMÄRÄ-teeman eli valot saa sammutettua manuaalisesti nukkumaan mennessä, eivätkä ne syty yöllä, jos sattuu esim. vessassa tai jääkaapilla käymään. Aamun lähestyessä em. sääntö ja sen ajastus Teema päälle hämärässä käynnistää Teeman valmiustilaan, ja valot syttyvät kun aamulla alkaa olemaan olohuoneessa/keittiössä vilskettä. Em. sääntö sammuttaa valot, kun ei ole enää hämärää, ja käynnistää ne taas, kun on hämärää. Ja taas illan päätteeksi kun menee nukkumaan, voi HÄMÄRÄ-teeman eli valot sammuttaa manuaalisesti, ja ne ovat taas automaattisesti valmiustilassa seuraavana aamuna.

  Sitä hieman pohdin, ohjaako valitsemani valinta säännössä myös HÄMÄRÄ-teeman pois päältä ajastuksen lopussa, kun valot ovat päällä, mutta näköjään logiikka on sellainen, että näin ei tapahdu kuin ainostaan, jos tulee valoisaa (eli ajastuksen päättyminen ei sammuta teemaa, ainoastaan jos tulee valoisaa, mikä sinänsä on juuri toiveeni mukainen, mutta ei tosiaan selviä kuin kokeilemalla).

  Mielestäni tämä on pienin haitta siihen, että em. ”paketti” on päällä myös silloin, kun olemme poissa. Tällä ei ole niin suurta vaikutusta, koska valot eivät syty, kun kukaan ei sisällä liiku. Ja oletan, että HÄMÄRÄ-teeman päällä olo POISSA-teeman yhteydessä ei estä POISSA-teemaan kytkettyjen hälytyssääntöjen toimintaa, joihin liittyy myös ko. pistokkeet (valot).

  Toiveeni siitä, että POISSA-teemalla voisi estää ko. HÄMÄRÄ-teeman kytkeytymisen, on edelleen olemassa, mutta tämän puutteen kanssa voi elää edellä kerrotun ratkaisun avulla. Kuten jo aiemmin sanoin, voi kuvitella, että ihmisillä on sellaisia Teemoja, jotka he haluavat ajastaa/ohjata manuaalisesti, mutta ainoastaan kotona ollessa. Nykyisin KOTONA-teema näyttää kytkevän teeman takaisin päälle, vaikka sen olisi sammuttanut manuaalisesti. Siksi nykyiset ratkaisuvaihtoehdot eivät näytä olevan riittäviä tilanteessa, jossa teemaa haluaa ohjata automaation lisäksi myös manuaalisesti. Ratkaisu olisi esim. juuri se, että säännön toiminnan voisi estää POISSA-teeman yhteydessä (muitakin vaihtoehtoja ratkaisulle on, mutta ei niistä tässä yhteydessä enempää). Tässä kehitystoiveita @cozify.

  @AMR, pohdintasi oviantureihin kuulostaa mielenkiintoiselta, siitä voisit ehkä aloittaa uuden oman keskustelun, johon minäkin voisin jotain kommentoida (jos osaan)? Itsekin nimittäin käytän cozia murtohälyttimenä, joten asia on mielenkiintoinen. Centraliten ovisensoreissa on asetuksissa viive-elementti, mutta en täysin saa selvää mitä tarkoitat, ja mikä sinun kokonaisuus asiassa on (mm. mitä tarkoitat välitilalla jne.). Siten voisit ehkä selostaa hieman tarkemmin ongelmaasi uudessa keskustelussa? Meidän junioreiden kännyköissä on cozify, ja vaikka he eivät sitä juuri käytä, on se erittäin hyödyllinen juuri näiden automaatioiden huomioimisessa myös tilanteessa, jossa ainoastaan lapset ovat kotona (koti menee automaattisesti KOTONA-tilaan, kun joku saapuu kotiin, joka mm. poistaa hälytykset). On myös mm. luotu sääntö, josta tiedämme, kuka on tullut kotiin. Samoin vaimo välttämättä vaati saman säännön myös minulle, jotta vaimo kuulee, kun yön pimeinä tunteina yritän hiipiä ylipitkäksi menneen työyhteisötapahtuman jälkeen kotiin; hyvä ominaisuusko, jos vaimolta kysyy niin kyllä ;).
 • AMRAMR Member Viestejä: 57
  editoi lokakuu 2017
  @MNNN , Prooven ovianturit itsellä (pienen koon vuoksi), niissäkin on jonkin sortin viive olemassa (sisäisellä jumpperilla muuteltavissa). Pitää vain tutkia miten se toimii, koska ainakin defaulttina se ilmaisee "ovi auki"-tilaa napista painamalla, kun logiikan tarve itsellä olisi juuri päinvastainen.

  Pitänee avata oma keskustelu aiheelle.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Viivästetty toiminto -on yksi vakiotoiveista. Valitettavasti näihin toiveisiin ei ole tullut vastauksia. Onhan näille toiveille oma ketjunsakin.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.