Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Käyttöliittymästä ja yleisajatuksia

JussiEJussiE Member Viestejä: 8
Terve,

hankin Lähitapiolan Älykotipaketin, koska asiakkuus heille löytyi jo aiemmin. Kodissa oli aiemmin Telldus-pohjainen kotiautomaatio ja Cozifyn paremman teknologiatuen avulla systeemiä on mukava laajentaa.

Olen lukenut foorumia paljon jo aiemmin ja täältä löytyy paljon hyödyllistä tietoa ja kehitysehdotuksia. Odotan itsekin innolla tulevia päivityksiä ja tuen laajentamista.

Olen tyytyväinen laitteeseen, mutta muutamia ajatusia on herännyt.

Säännöt voisivat paikkapaikoin olla monipuolisempia. Usein täällä keskusteltu valojen ohjaus hämärästä + liikkeestä + kellosta on melko vaikea tehdä tällä versus Telldus. Tämä siitä syystä, että sääntöä ei pysty rajaamaan "jos"-ehdolla. Itsellä oli Teldukseen muutama valojen ohjaus, joka oli toteutettu:
Laita valot päälle 6:00 JOS on hämärää.
Tämän saa tehtyä Cozifylläkin, mutta vaatii teemojen kanssa pelaamista ja jos tuohon haluaa vielä lisää ehtoja esim liiketunnistimesta, tulee teemojen ja sääntöjen kanssa pelaamisesta mielestäni tarpeettoman monimutkaista. Tämän kanssa pystyy kyllä elämään.
Lisäksi valojen ohjaukseen on olemassa tuo uusi näppärä "automatisoi valot"-sääntö. Toimii kyllä hienosti, mutta vastaava sääntö saisi toimia myös ohjattavien pistorasioiden kanssa. Ulkovalot kun on pistorasioiden takana... Ymmärtääkseni tuo sääntö on rajattu toimivaksi vain Hue/vastaavien varsinaisten polttimoiden kanssa...

Toinen asia, mitä kaipaan todella paljon Tellduksesta on "dashboard"-tyylinen välilehti käyttöliittymään, mihin saat vain ne asiat näkymään , jotka itse haluat. Tämän tarve myös korostuu siksi, että Teemoja on pakko luoda suuri määrä, jotta nuo sääntöjen rajoitukset pystyy kiertämään... Tähän käyttöliittymään saisi siis rajattua vain niiden teemojen ja laitteiden ohjaukset sekä esim. lämpötila-anturien tiedot omalle välilehdelleen, joita aktiivisesti ja manuaalisesti käytät. Tällä saisi helposti toteutettua toisessa ketjussa mainitun "tablettikäyttöliittymän" vain tarpeellisista asioista ja mahdollisesti tämän voisi rajata käyttäjätasoihin siten, että vieras ei muita asioita käyttöliittymästä näekään... Lisäksi olisi mukava, että ainakin tähän sivulle laitteet saisi siihen järjestykseen kuin haluaa. En ole ainakaan itse keksinyt miten laitteet saisi järjesteltyä järkevästi, vaikka filtteröinti muuten onnistuu monipuolisesti.

Viestejä yhteensä

 • IiroSIiroS Member Viestejä: 76
  Dashboard -ajatukselle peukkua täältä suunnasta. Alkaa noita laitteita olemaan sen verran paljon, että jonkinlainen "suosikit" tms. tyyppinen ratkaisu alkaisi olemaan tarpeen. Yhä vieläkin käyttöliittymässä on sitä ongelmaa että pitkää laitelistaa skrollatessa tulee vahingossa klikkailtua jotain laitteita päälle/pois. Parantaisi käytettävyyttä merkittävästi jos olisi muutama eniten käytetty teema/laite mahdollista heittää omalle erilliselle sivulleen. Lisäksi, jos saisi vielä kasattua jonkinlaisen koontinäytön, jossa olisi hyödyllistä informaatiota (esim. huoneen lämpötila, kellonaika, sää, valot/teema päälle/pois), voisi huoneen seinälle heittää iPadin telineeseen Cozify-ohjauslaitteeksi. Olisi vallan tyylikästä se.
 • JussiEJussiE Member Viestejä: 8
  Tämähän olisikin erinomainen idea, jos tuon sivun saisi tehtyä erikseen sekä koko kodille, että huonekohtaisesti omat asetuksensa. Tämän jälkeen olisi melkein pakko mennä ostamaan esim. kasa halpoja Android-tabletteja, joista saisi joka huoneeseen ohjaustaulun. Puhelimissa sitten voisi olla koko kodin käyttöliittymä...
 • ArtsipurtsiArtsipurtsi Member Viestejä: 16
  Täältä myös peukkua dashboardille. Myös widgeteillä jokainen voisi koota kännykän omille välilehdille haluamansa kokoonpanot lämpötiloineen ja katkaisijoineen, eikä koko sovellusta näin ollen tarvitsisi avata yhden laitteen/teeman käynnistämiseksi.
 • JussiEJussiE Member Viestejä: 8
  Artsipurtsi kirjoitti:

  Täältä myös peukkua dashboardille. Myös widgeteillä jokainen voisi koota kännykän omille välilehdille haluamansa kokoonpanot lämpötiloineen ja katkaisijoineen, eikä koko sovellusta näin ollen tarvitsisi avata yhden laitteen/teeman käynnistämiseksi.

  Android-laitteilla näin. iOS ei niinkään, ellei 11-versio tuo jotain muutoksia. Hyvä idea kuitenkin
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.