Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Laite päälle kytkimestä 30 minuutiksi

TinkeTreTinkeTre Member Viestejä: 1
Mulla olis tarve saada kellarin ilmanvaihtopuhallin painokytkimestä päälle 30 minuutiksi tai tunniksi. Mitenköhän onnistuisi?

Alunperin oli ajatus laittaa puhallin automaattisesti päälle ja pois kosteusanturin avulla, mutta toistaiseksi Prooven anturi ei ole ollut luotettavatoiminen kellarissa. Täytyis löytää tehokkaamman kuuluvuuden laite. Nyce vois toimia jos vaan jostain sais.

Säännön kautta saan kyllä valot palamaan viideksi minuutiksi jos huoneen liiketunnistin havaitsee liikettä. Samaa sääntöä ei kuitenkaan saa luotua niin että painokytkin toimii käynnistäjänä.

Viestejä yhteensä

 • tarhyttitarhytti Member Viestejä: 28
  Timer/munakello tyyppinen teema olisi kyllä poikaa. Eli aktivoinnin jälkeen teema olisi päällä säädetyn ajan riippumatta aktivoinnin aiheuttaneen sensorin/kytkimen tilasta.
 • ArtsipurtsiArtsipurtsi Member Viestejä: 16
  Munakelloteemalle peukku.
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 168 ✭✭
  TinkeTre kirjoitti:

  Mulla olis tarve saada kellarin ilmanvaihtopuhallin painokytkimestä päälle 30 minuutiksi tai tunniksi. Mitenköhän onnistuisi?

  Itselläni ei ole tällaista ratkaisua käytössä, mutta ei tule mieleen, miksi ei toimisi.

  Hommaat katkaisijan, esim. Philips Hue Switch, jonka määrittelet Cozifyn asetuksissa tavalliseksi kaukosäätimeksi (vai mikä se nyt oli, ei kuitenkaan se vaihtoehto, että laite toimisi Hue-katkaisimena). Sitten tarvitset joko smart plugin tai jonkun Nexan releen, esim. LCMR-1000, jos siinä tehon kesto riittää.

  Cozifyhyn teet kaksi sääntöä:
  1) katkaisijasta laite (eli smart plug tai rele) päälle
  2) Automaattisammutus 30 min ed. kohdan laitteelle

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Ja jos nurkista löytyy Nexan kaukosäädin, joka tulee siinä kolmen kytkinsarjassa mukana, pystyy myös tätä hyödyntämään käynnistämiseen. Ko kapulaahan ei välttämättä tarvitse sijoittaa sinne kellariin, jos kantavuuden kanssa on ongelmia.
  Itselläni on viritelmä, jolla seuraan autotallin kosteustasoa. Kun kosteus nousee raja-arvon yli, syttyy yksi lampuista eteisessä punaiseksi. Yleensä tässä vaiheessa on ilmankuivaimen säiliö täynnä ja se vaatii tyhjennyksen. Kuivurissa on itsessään säädettävä käynnistys kosteustason mukaan.
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 168 ✭✭
  Pudemanin ratkaisu toimii myös, mutta sisältää sudenkuopan. Jos käyttää 433 MHz kaukosäädintä ja 433 MHz smart plugia, käy helposti niin, että kaukosäätimen napin painamisen signaali peittää alleen hubin lähettämän smart plugin käynnistyssignaalin ja laite ei menekään päälle.

  Tähän ongelmaan on kaksi workaroundia:
  1) kaukosäätimen nappia saa painaa vain lyhyesti, melkein kuin vain hiiren klikkaus, jolloin kaukosäätimen signaali jää niin lyhyeksi, että hubin signaali ehtii smart plugille
  2) rakennetaan ohjaus niin, että Cozify-hubiin tehdään ihan normaalit käynnistys- ja sammutus-säännöt, mutta näiden lisäksi kaukosäädin paritetaan smart plugin kanssa ja todellisuudessa smart plug käynnistyykin suoraan kaukosäätimen signaalista. Siinä samalla hubi saa käynnistyskomennon ja se 30 min sammutus-sääntö triggeröityy ja aikanaan hubi huolehtii laitteen sammuttamisesta.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Hyvä tarkennus. Itselläni oli tosin ajatuksissa zigbee laite (esim Osram Plug) kytkimenä juuri tuon perille menon varmentimena.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 649 mod
  Tällaisiin käyttötapauksiin kannataa ehdottomasti käyttää ZigBee pistorasiaa ja Philips Hue Dimmer Swtichiä.

  Ja kuten mainittu, maksimi päälläoloaika tehdään mille tahansa laitteelle erillisellä "Automaattisammutus" säännöllä, joka sammuttaa laitteen tietyn ajan kuluttua riippumatta siitä miten se on kytketty päälle. Itse käytän sitä vaatehuoneen valon sammuttamiseen 30 kuluttua vaikka sytytän sen aina seinäkytkimestä.

  433MHz laitteita ja protokollaa käytettäessä Hubi yrittää olla puhumatta muiden signaalien päälle, mutta tämä taas aiheuttaa myös joissain tilanteissa viiveitä ohjauskomennoille, jos linjoilla on paljon melua. Ja jos viive jatkuu pitkään, niin hubi luovuttaa viestin lähetyksen. Muut 433MHz lähettimet eivät sääli yhtään sillä niillä ei ole edes kykyä kuunnella, vaan ne huutavat kanavalle ja siksi viestit joskus myös hukkuvat. Eli 433MHz ohjausta kannattaa käyttää vain vähemmän tärkeisiin kohteisiin (kuten esim jouluvalot), ja tilanteissa, joissa voi itse varmistaa laitteen toiminnan ja tarvittaessa toistaa ohjauskomennon esim painamalla nappia uudelleen.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.