Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Seisen setti (elokuu 2017)

Matti SeiseMatti Seise Member Viestejä: 49
Asunto:
Rivitaloasunto, kahdessa kerroksessa.
Yläkerrassa olohuone, keittiö, työhuone, eteinen ja wc
Alakerrassa aula, makuuhuone, muksun huone, kylppäri, sauna ja wc

Asukkaat:
2 aikuista, 2v muksu ja kissa.

Valot:
Huen ja osramin valoja kiinnitettynä hue bridgeen.

Äänet:
Sonos ( & Amazon Echo)

Wifi:
Google WiFi (luo mesh -verkon, joka jakaa kuorman eri laitteiden, kanavien ja taajuuksien välille)

Ääniohjaus:
Amazon Alexa, makuuhuoneissa echot, olkkarissa (yläkerrassa) echo dot. Toimii myös sisäpuhelimena kerrosten välissä.

Hub:
Cozify

Sensorit:
Huen sensoreita, Teldusin sensoreita, Nexan sensoreita (laatikossa, koska ovat kehnoja ja epäluotettavia). Lisäksi ikkuna- ja ovisensoreita. Teldusin lämpötilasensori on laatikossa, mutta sille en ole keksinyt käyttöä.

Kauko-ohjaimet:
2x teldus (toinen valoille, toinen pistokkeille), 1x hue (lasten huoneen valaistus)

Pistokkeet:
Teldus

------------------------------

Huoneet & kokoonpanot

YLÄKERTA
Tuulikaappi:
Teldusin liiketunnistin ja osramin valo (Syttyy liikkeestä, sammuu nopeasti)

Eteinen:
Huen liiketunnistin ja kattovalo. Triggeri asetettu ajan ja valomäärän mukaan. Jos on valoa, ei syty. Mikäli ei ole, on kirkas. Jos on yöaika (23-06.15), valo on aina yöasetuksella (todella hämärä)

Työhuone:
Huebloom - maalaa valkoisen seinän takana ja luo miellyttävän työskentely-ympäristön. Ajastettu Cozifyllä (sammuu klo 23 su-to, pe-la ei rajoitusta), ohjattu Alexalla. Olen harkinnut liiketunnistinta, mutta koska työskentelen paljon päätteellä, ei liiketunnistin tunnista liikettä riittävän helposti (ja sammuttaa valon "turhaan"). Kattovalon korvaamista olen harkinnut, mutta bloom hoitaa homman riittävän hyvin...


Olohuone:
Television vieressä kynttilälapulliset pöytävalot (huen värilliset valot), kulmassa jalkalamppu (Osramin värillisellä lampulla - on muuten huonot värit verrattuna hueen... )
Ajastettu aamulle klo 6.45-9, viikonloppuisin 9-11. Iltaisin ovat päällä 1h ennen auringonlaskua ja sammuvat klo 23. Viikonloppuisin pidempään. Ajastukset Cozifyllä, sillä Huen boksi ei tähän taivu. Olohuoneessa on lisäksi Sonos Connect -amp, joka on kiinnitetty televisioon (ja ennalta hommattuihin Jamon kaiuttimiin).
Olohuoneessa on myös Alexa Echo Dot, jolla voidaan hallita kaikkia yläkerran valoja.
Olen lisäksi harkinnut Harmony Hubia, jolla saisi ääniohjauksen tv:lle.

WC:
Teldusin liiketunnistin ja teldusin pistoke. Liiketunnistin laittaa virrat päälle 5 minuutiksi, virta ohjataan halvalle class ohlsonista ostetulle lednauhalle, joka on liimattu kattoon kiertämään vessaa luoden vessaan "hotellivalaistuksen". Vessassa on lisäksi sonoksen play-1 (joka kuuluu myös eteiseen). Kakkiminen musaa kuunnellen on yllättävän mahtavaa!

Keittiö:
Kattovaloissa on huen valkoiset valot ja huen tunnistin. Valoja ohjataan cozifyn kautta about samoilla säädöillä kuin eteisessä. Lisäksi keittiössä on IKEAn ledvalot keittiökaappien alla, työtasojen yläpuolella. Valot ovat radio-ohjattuja, mutta niitä en ole saanut kiinni cozifyyn (ovat sitä vanhempaa sukupolvea). Jääkaappissa on ovitunnistin, jonka olisi tarkoitus ilmoittaa keittiössä sijaitsevalle sonokselle, että jääkaapin ovi on auki, mutta en ole saanut tätä tehtyä (olisi varmaan nopea rasti, mutta...). Lisäksi keittiön Moccamaster on kytketty Teldusin pistokkeeseen, joka sammuttaa kahvinkeittimen 20 min jälkeen. Kahvinkeittimen vieressä on kaukosäädin, josta sen saa näppärästi päälle. Lisäksi kiireisinä aamuina kahvin voi ladata valmiiksi ja herätessään napsauttaa makkarista kaukkarilla päälle, jolloin kahvi on tippunut kun selvittää yläkertaan....

Rappuset:
Ei mitään. :( Olen harkinnut lednauhaa kaiteeseen tai rappusiin. On prioriteettilistalla aika alhaalla...

ALAKERTA

Aula:

Play 3, katossa 3x huen valkoiset G10 valot. Valoja ohjataan huen liiketunnistimen ajastuksilla, sillä niihin ei tarvita mitään erikoista.
Vinkki: Play 3 on huonompi ja kalliimpi kaiutin kun play 1...

Kylpyhuone:
Ei mitään (aiemman omistajan toimesta kovakytketty liiketunnistin ja G10 ledit). Harkitsen tämän muuttamista värillisiin G10 hue-valoihin ja kovakytketyn liiketunnistimen muuttamista etäohjattavaan malliin, sillä kylppärin pimeneminen saunoessa ei ole täysin 5/5 kokemus...

Sauna:
Ei mitään.

WC:
Valaistus Hue-ohjauksella (päivällä kirkas, yöllä hämärä)

Lastenhuone:
Lednauha ikkunan yläpuolella, joka toimii yövalona. Echo (joka toimii yömusiikkina/ambienttina). Lisäksi se toimii sisäpuhelimena.
Kaukosäädin valoihin, mikäli ääntä ei halua / voi käyttää.

Makuuhuone:
Lednauha sängyn päädyssä lukuvalona. Echolla valob ohjaus. Se toimii myös musiikinsoittimena ja extrakaiuttimena tabilta netflixiä katsoessa. Echo toimii myös sisäpuhelimena.

Piha:
Ei vielä mitään, mahdollisesti tulossa Osramin pihavalot

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.