Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Cozify ja Airpatrol Wifi - paritus ei onnistu millään. Pikavinkkejä tarvitaan!

MökkeilijäMökkeilijä Member Viestejä: 1
Tarkoituksena on tehdä Cozify <-> Airpatrol Wifi -paritus. Olen jo jumpannut useita kertoja syklin läpi:

-lähtötilanteessa Airpatrol Wifi on aktivoitu normaalisti, tottelee ohjausta Android-kännykällä
-Cozify ja liitetty wlan-tukiasema ovat samassa lähiverkossa.
-Syötetään Airpatrol ID-koodi, ja laitetaan ohjeen mukaan Airpatrol pairing-tilaan
-painetaan OK-nappulaa - mitään ei tapahdu.

En oikein ymmärrä kuinka Cozify voisi olla yhteydessä Airpatroliin, koska pairing-tilahan kytkee päälle Airpatrolin pairing-wlanin. Vai onko Airpatrolissa kaksi eri pairing-tilaa: 1) pairing-valo palaa jatkuvasti ja 2) pairing valo vilkkuu (tähän päästään painamalla pairing-nappulaa >3s)? Tässä "pairing-valo vilkkuu" -tilassa Airpatrol ei tee uutta wlania.

Joka tapauksessa kummallakaan tavalla aktivoidussa pairing-tilassa ei tunnu tapahtuvan mitään joka indikoisi pairing-toiminnan onnistumisen. Aikaa tämän kuntoonsaamiseen on 15 tuntia..asennuspaikka on aika kaukana..

Viestejä yhteensä

 • tarhyttitarhytti Member Viestejä: 28
  Itselläni oli samantapainen ongelma mökillä. Lopulta otin airpatrolin kotiin mukaan ja kokeilin paritusta kotona. Homma toimi heittämällä vaikka minulla on samanlainen wlan tukari sekä kotona että mökillä. Seuraavaalla mökkikeikalla paritus onnistui sielläkin ensimmäisellä yrityksellä.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Joulupukki toi AirParol Wifin, ja kapineen paritus ei onnistu edes omaan lähiverkkoon, jää siihen vaiheeseen kun pitäisi saada pariliitos tehtyä ja käskee odottamaan - tätä sitten kestää niin pitkään kuin jaksaa odotella, joskus tulee error jo parissa kymmenessä minuutissa. Kokeilin kolmella eri AP:lla, ja säätelin 802.11b, g, b/g jne välillä ilman että olis mitään vaikutusta. Ei ihan osunut tuo myyntilaatikon "Easy to setup" lause tällä kertaa kohdilleen. :smiley:

  No laitoin viestiä ko. purkin supportiin, katsotaan mitä vinkkejä sieltä tulee, vai tuleeko.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Päivitystä sen verran että kikkailemalla sain toimimaan niin että AirPatrol pelaa puhelimen apilla ulkoverkosta, mutta ei sisäverkosta. :smiley: Tämä "onnistui" kun parituksessa tulee AirPatrolin luomaan Wifiin liiittymisen jälkeen tuo viesti joka käskee odottelemaan, hetki odotteleua ja klikkasin luurista Wifin pois päältä -> ilmoitus että homma ok, anna laitteelle nimi jne. Yhteys ei kuitenkaan toimi sisäverkosta, joten paritus Cozifyn kanssa ei myöskään onnistu. :neutral:

  Supportista tuli jo joku automaattivastaus että resetoi ja asenna uudelleen, mutta ei tuo mitään auta, odotellaan jos saisi hiukka parempaa apua kunhan pyhät on ohi.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Tämä ei valitettavasti edennyt vielä mihinkään, valmistaja neuvoo yhä korjaamaan paritusongelman AirPatrolin ja reitittimen resetoinnilla, joka ei kuitenkaan tunnu lukuisista toistoista huolimatta johtavan mihinkään. :smiley:

  Olisiko sitten asennussoftassa jotain bugin tyypistä, jatketaan asian selvittelyä.


 • KyuuKyuu Member Viestejä: 27
  En saanut itse koskaan näitä myöskään toimimaan yhteen, tyydyin sitten airpatrolin omaan softaan - joka sekin toimi vain yhdellä laitteella kolmesta. Ei ihan ehjintä rautaa.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Juu ei näytä tämä omakaan verkko-ongelma ratkeavan, pitää tuumailla palauttaisiko suosiolla laitteen myyjälle. :neutral:
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Testasin äsken oman Airpatrolin parituksen ja kyllä se meni läpi ihan ok.

  Jos ilmalämpöpumppu on jo joskus paritettu Airpartolin oman softan kanssa, kannattaa se ensin poistaa Airpatrolin appiksesta (Menu -> Manage Devices).

  Tämän jälkeen seurasin ohjeita ja laite parittui Airpatrolin appiksen kanssa ihan näitisti ohjeita seuraamalla. Muista käydä kääntymässä Airpatrolin omassa verkossa, kun appis sitä ehdottaa.

  Purin parituksen ja tein sen uudestaan myös Cozify appiksen kanssa. Tässä hankalaksi on osoittautunut tuo laitteen sarjanumero. Se kannattaa kirjoittaa ensin ylös tekstimuodossa (sähköposti, tekstiviesti, tai ihan mikä vaan puhelimen appis, joka sallii tekstin kirjoittamisen) ja kopioida Cozify appiksen syöttökenttään. Jos parituksessa menee joku pieleen tai sarjanumerossa on typo, sarjanumeroa ei tarvitse kirjoittaa joka kerta alusta, vaan muutoksen voi tehdä sähköpostiin (tms) ja kopioida sarjanumeron siitä Cozify appiksen sarjanumeron syöttökenttään.

  Valmistaja on vastaillut ainakin meidän suuntaan aktiivisesti. Jos ongelma on siinä, ettei Cozify appis löydä Airpatrolia, kannattaa laittaa viestiä meidän supporttiin ([email protected]). Voimme logeista vilkaista, löytyykö sieltä syytä, miksi paritus ei onnistu.

  - Tony / Cozify
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  tony kirjoitti:

  Testasin äsken oman Airpatrolin parituksen ja kyllä se meni läpi ihan ok.

  Valitettavasti tämä ei lohduta yhtään sellaista käyttäjää jolla laitteiden paritus ei onnistu... :smiley:

  Valmistajan tuesta on saanut lähinnä ohjeita että "tee paritus uudelleen käyttöohjeen mukaan", mutta kun tämän on tehnyt jo toista kymmentä kertaa uudestaan ja kokeillut eri laitteita (AP, luuri, n-kpl resettejä) niin homma polkee snadisti paikoillaan. Mitään auttavaa lokitetoa ei saa mistään, ei edes valmistajalta, joka voisi kenties hieman avittaa missä ongelma piilee. Tässä siis homma tökkää jo siihen että AirPatrolin saisi omaan sisäverkkoon paritettua, Cozifyn kanssa tässä vaiheessa ei ole vielä edes taisteltu.

  Omalla kohdalla varsin omituista on sekin, että parituksen saa tehtyä loppuun keskeyttämällä sen ennen timeouttia, mutta silloin tosi hauskasti yhteys AirPatroliin toimii vain ulkoverkosta, vaikka se sisäverkon langattomaan tukiasemaan onkin yhteydessä. :neutral: Jos kuitenkin yrittää tällaisessa tilanteessa vielä Cozifyn kanssa paritusta niin saa timeout herjan ja homma tökkää, mikä nyt on äkkisiltään aika loogista jos ei sisäverkkoyhteys pelaa luurin ja AirPatrolin välilläkään (siis AirPatrolin oma appi luurissa).

  Hmm.. tähän ei näköjään saa liitettä lisättyä, lienee viestiketjukohtaista? Cozifyn ilmoitus on "AirPatrol laitteen paritus epäonnistui. (599: HTTP 599: Timeout)" mutta kuten todettu, tässä pitäisi varmaan ensin saada itse AirPatrol ja sen oma aplikaatio toimimaan keskenään sisäverkossa.
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 153 ✭✭
  editoi helmikuu 2018
  Hmm. 5XX virheet on varattu yleensä serveripään herjoille, eli palautuis sieltä mihin otetaan yhteyttä. Ja 598 ja 599 on epästandardeja microsoftin herjoja, noin yleensä. Mutta oletetaan että kyse on näistä, tosin se airpatrolhan sen kertoo

  En siis tunne koko Airpatrolia koska olen nähnyt vain internetissä, mutta työpuolelta vastaan tulleita. Ei ole tarkoitus myöskään päteä
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 153 ✭✭
  editoi helmikuu 2018
  Sori tuplaviestit - tää foorumi katkoo mun tekstiä tuohon mitä yllä on. Laitan alle loput.
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 153 ✭✭
  editoi helmikuu 2018
  ... mutta alkoi kiinnostaa noin harrastemielessä.
  Oletan että Airpatrol käyttää myös jotain ulkoista serveriä, mihin kirjautuu. Virhe viittaisi siihen.
  Toimiiko Airpatrol ilman internetiä? Kannattaa kokeilla niin että vedät internetpiuhan tai mokkulan irti mutta jätä sisäverkko päälle. Jos toimii noin sisäverkosta niin vika on välillä sun nettipurkin ja airpatrolin servereiden päässä.

  Korjatkaa vaan jos oon pihalla?
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Niin siis mulla nyt on ihan turha tuota Cozifyn paritusta edes yrittää, koska en ole saanut sitä ennen toimimaan AirPatrolia sisäverkossa, eli sikäli tuo Cozifyn herja ei oikeen anna mitään sellaista infoa josta olisi tässä tapauksessa hyötyä vian hakuun. AirPatrol data kiertää käsittääkseni aina ulkoverkosta eli heidän omien serverien kautta. Tässä olisi valmistajalta saatu lokiteto hyödyksi, mutta en ole sellaista saanut vaikka olen sitä heiltä pyytänyt.

  Voi olla että nämä omat viestit tästä ongelmasta ei oikein ole selviä enempi/vähempi sekavan selostuksen vuoksi, mutta mulla homma tyrehtyy siihen että paritus AirPatrolin oman softan kanssa ei onnistu loppuun saakka, viimeisessä vaiheessa tulee timeout, eli silloin kun luurissa olevan AirPatrol softan ja AirPatrol purkin pitäisi lopullisesti luoda yhteys keskenään. Tämä päättyy aina timeout herjaan, mutta tuon timeoutin voi "kiertää" sillä että keskeyttää tuo prosessin hieman ennen sitä timeout hälyä - silloin AIrPatrol softan paritus prosessi ilmoittaakin että homma selvä, mutta käytännössä yhteys ei toimi kuin ulkoverkosta. Tällöin AirPatrolin saa jotenkuten toimiaan, kun vaan käyttää WAN yhteyttä. Tämä on hieman ironista sillä AirPatrol on toki silloinkin yhteydessä sisäverkon kautta siihen tukiasemaan, eihän se ulkoverkon yhteyskään muuten toimisi jos ei sisäverkossa olevaan tukiaseman yhteyttä olisi.
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 153 ✭✭
  editoi helmikuu 2018
  Joo, kyllä tuosta selvän sai. Mutta jos harrastusta riittää niin kokeile skenaariot
  - ilman nettiä wifiin
  - jaa kännykästä uusi wifi ja liitä. Onko eroja?
  Siis ihan unohtaen cozifyn nyt kokonaan. En toki yiedä onko kohta 1 edes mahdollinen.
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 153 ✭✭
  Lisäys - pitäisi netin mukaan olla mahdollista käyttää ilman nettiä.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Ilman nettiä testasin ja ei toiminut, mutta kuvittelisin että pitää ensin saada se paritus tehtyä niin että ei tule siinä timeouttia, siis AirPatrolin oman softan kanssa. Vai oliko sulla ajatus että sen parituksen tekisi ilman WAN yhteyttä? No pitää vielä tuokin kokeilla.

  Mulla ei oiken äly riitä siihen miksi tuon yleensä onnistuin noin parittamaan että ulkoverkosta yhteys AirPatroliin pelaa mutta sisäverkosta ei, samaan langattomaan tukiasemaan se kuitenkin on yhteydessä. Ennemmin kuvittelisi että ongelmia tulee saada ulkoverkosta yhteys. Melko mystinen tapaus. :open_mouth:
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 153 ✭✭
  Joo sitä hain, toimiiko paritus ilman wania. Se rajaisi ongelmaa jos toimii, ei toki ratkaise. Sen pitäisi olla Airpatrolin tukea kiinnostava tieto. Outoa että toimii noin kuten olet saanut toimimaan.
  Omaa sisäverkkoa on aika hankala tutkia ilman työkaluja, ehkä reitittimestä jotain lokeja mutta se on yleensä aika turhauttavaa hommaa, valitettavasti.
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 167 ✭✭
  @makro , Joissakin WLAN-tukiasemissa on asetus ”wireless client isolation” tms. Tuo estää langattomia clienteja juttelemasta keskenään, mutta kaikki pääsevät nettiin ja myös ethernetissä kiinni oleviin hosteihin. Idea lienee tietoturvan lisääntyminen jotenkin, kun langattomat clientit eivät pysty liikennöimään keskenään.

  En ole varma, onko tapauksessasi kyse tästä, mutta tarkista löytyykö tuollaista asetusta wlan-tukaristasi.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Kiitoksia vinkeistä, täältähän saa parempaa supportia kuin valmistajalta.... :smile:

  Ei ole client isolation päällä, ja kokeilin tuota parin luontia jo neljällä eri WLAN tukarilla (Netgear, Buffalo, MikroTik ja Extreme Networks). Ohitin myös oman sisäverkon konfaamalla uuden AP:n suoraan kuitupäätteen WAN liitäntään. Katsotaan nyt vielä jos jaksaisi jotain kokeilla, mutta alkaa melko puulta maistumaan kun homma ei oikeen etene. :smiley:
 • ilkenilkeilkenilke Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 153 ✭✭
  Ja siis kokonaan ilman wan yhteyttä sama homma, vain wlan päällä? Alkaa kuulostaa maanantaikappaleelta - hyvinhän tuon kanssa olet jaksanut tapella, paljoa enempää ei olman kunnon työkaluja varmaan saa siitä irti. Harmi sinulle
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  editoi tammikuu 2019
  Juu ei se paritu vaikka WAN yhteyden tappaa. Mielenkiinto tähän kyllä kuolee pikkuhiljaa, varsinkin kun valmistajan supportin ohje on tehdä se paritus vielä kerran uudelleen.... :smiley:

  Otin vielä/jälleen yhteyden valmistajaan, aikoivat olla puhelimitse muhun yhteydessä, katsotaan saadaanko tuota yksilöä koskaan toimimaan. Oishan se jännä jos se pelaiskin vain sillon kun joku puhuu korvaan samaan aikaan. :smiley:

  edit: tätä ei koskaan saatu toimimaan, joten laite palautui myyjälle :rage:
  Post edited by makro on
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.