Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Sähkökatko sekoitti järjestelmän

SirVexiSirVexi Member Viestejä: 22
Meillä oli useita lyhyitä sähkökatkoja jonka jälkeen kaikki nexan langattomat pistorasiat ja releet meni sekaisin. Vika ilmenee siten,että esim. Kahvinkeittimen pistorasian kytkeminen sytyttää myös olohuoneen valot ja liiketunnistin käynnistää valoja väärissä huoneissa. Miten tälläinen sekoaminen on mahdollista? Sääntöihin ei olla koskettu. Pitääkö kaikki parittaa uudestaan?

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
  Sama vaiva. Meneillään sähköremontti, joten katkoksia on tullut. Liiketunnistin käynnistää vääriä pistorasioita oikean lisäksi, vaikkei mitään sääntöjä ole muutettu. Hubin buuttausta en ole erikseen kokeillut, koska sehän on käynnistynyt noiden katkaisten myötä muutamaan kertaan.

  Odottelen kunhan remontti valmistuu, ennen kuin alan perkaamaan tai parittamaan uudelleen.
 • psysipsysi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 90
  Joo, tuttu ongelma. Ilmeisesti sähkökatkon jälkeen lähtee pistorasia sopivasti käyntiin juuri niin, että esim aktivoituva liiketunnistin pariutuukin siihen vaikkei mihinkään koskisi.

  Todella rasittava bugi muuten.
 • SirVexiSirVexi Member Viestejä: 22
  Jep. Yön yli asiaa mietin, niin tosiaan ongelma on vain pistorasioissa jotka katkon jälkeen menee automaattisesti 10 sekunniksi oppimistilaan. Liiketunnistimet ja upsilla varmennettu cozify huutelee niille sinä aikana vääriä parituksia. Vain Napilla opetustilaan menevät laitteet ovat tässä mielessä parempia. Onkohan zigbee pistorasiat tältä osin fiksumpia?
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  SirVexi kirjoitti:

  Onkohan zigbee pistorasiat tältä osin fiksumpia?

  Ovat ja voin lämpimästi suositella. Kaksisuuntaisen tiedonsiirron ansiosta saat samalla tilatiedon käyttöön ja näet onko pistorasia oikeasti päällä tai pois päältä.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.