Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Kameran asetukset

PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
Käytössä kaksi Foscamin kameraa. Säädin valmistajan omalla sovelluksella kuvanlaadun täysille. Cozifyn käyttöliittymän kautta kuva näkyy myös, kun livenä katselee.

Tällä asetuksella tallennus ei onnistu, kun sen käynnistää sääntö, esim. poissa sääntöön liitettynä. Kun käyttöliittymästä valitsee live kuvan ja paina tallennus painiketta, tallentuu se kuten kuuluukin.

Säännön käynnistämä tallennus onnistuu vain kun laskee kuvan laatua Foscamin sovelluksen kautta. Cozifyn oman käyttöliittymän asetuksella ei ollut vaikutusta.

En tiedä, oliko tämä uusimman version ongelmia vai mikä lie taustalla. Säännön käynnistäessä tallennuksen, tulee ilmoitus ettei kameraan ole yhteyttä. Muutama error tuli lokiin.

Mistään en löytänyt rajoitetta tuolle kuvalaadulle. Sen kyllä ymmärtää, jos kuvaa ei näy lainkaan, mutta siitä ei tässä ole kyse.

Muilla havaintoja vastaavasta?
«1

Viestejä yhteensä

 • AMRAMR Member Viestejä: 86
  Itsellä tuoreet laitteet ja sen huomasin, ettei asetuksia tosiaan taida Cozifyn kautta pystyä muuttamaan. Live -kuvaa jos haluan katsoa, niin pitää ne olla samat kuin kameran default -asetukset. Snapshot -kuvat kyllä tulevat sähköpostiin hälyjen lauettua.

  Videokuvan kanssa vielä temppuilut meneillään. Alkuun videokuvan Foscam C2:sta pilveen sain, mutta nyt jostain syystä en enää. Voi olla, että Foscamin ulkokameran kytkemisen yhteydessä on jotain tapahtunut, mutta selvittelyssä vielä on kun kummastakaan ei muuta irtoa kuin snapshotteja.

  Ehkä tuon valmistajan oman softan joutunen kaivamaan esille tästä postauksesta viisastuneena ...
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  Tiedätkö millä asetuksella tuo C2 on? HD vai FHD?
 • AMRAMR Member Viestejä: 86
  720p 15fps asetukset jos Cozifysta valitsen, niin silloin saan live -kuvan toimimaan C2:sta eli HD -asetuksin. Tällöin myöskään ei yhteyden katkeamisilmoituksiakaan tule.
  Vastaavalla 1080p eli FullHD -asetuksella Cozifyssa, mustaa ruutua pukkaa pelkästään ja ilmoitteleepa välillä ettei yhteydetkään olisi kunnossa.

  Snapshot -kuvat ovat kuitenkin 1080p tarkkuudella eli oletan kameran olevan FHD -asetuksella, mielenkiintoista on.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  Kun laitan Foscamin oman sovelluksen kautta FHD asetuksen ja sen jälkeen Cozify sovelluksella hakee asetukset kamerasta, sain tuon 1280p kuvan näkymään livenä ja talleenteena.

  Täytyypä vielä seurata toimiiko noiden still kuvien lähetys spostiin.
 • AMRAMR Member Viestejä: 86
  Mielenkiintoista, jotenkin onnistuin tulkitsemaan tuon "päivitä asetukset kamerasta" toisinpäin. :)
  Jos tässä intoa piisaa jossain välisssä, niin pitänee resetoida C2 ja Foscamin omalla sovelluksella kikkailla tarkempaa kuvaa päälle.

  Sellainen ärsyttävä ominaisuus on tuohon C2:een ilmestynyt, että se on alkanut pelkämään pimeää. :D Kun menemme nukkumaan ja sammutamme alakerrasta valot, niin menee sellainen minuutti pari ja C2 alkaa huutelemaan "Foscam" jne. Tuo ei lopu ennenkuin virrat ottaa laitteesta pois. Tämä on toistunut nyt kahtena iltana, jos nyt kolmas kerta toteutuu niin se tuntuisi sulkevan sattuman mahdollisuuden pois että WiFi vaan sattuisi tipahtamaan pois päältä aina silloin kun valot sammutetaan yöksi.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  Sillä Foscamin omalla sovelluksella saa tuon huutelun pois. Ihmettelin itsekin sitä Hello Foscam -huutelua alkumetreillä.
 • AMRAMR Member Viestejä: 86
  Jo vain, kolmantena iltana yöpuulle painumisen aikoihin huutelu alkoi taas. Foscamin PC-softa kaatuili, mutta onneksi iPhonen softa toimi jotenkuten ja sain viimein kikkailtua Foscamin hiljaiseksi. (Tuhraantuihan tuossa taas aikaa iloisesti kun oli monta mutkaan matkassa em. haasteiden lisäksi kun WiFi SSID:tä pyrin pitämään piilotettuna, niin aina verkon etsinnän ajaksi piti SSID pullauttaa julkiseksi kameroille ja takaisin kikkailujen välissä. Samalla tuli firmikset päivitettyä kameroihin ja jostain syystä MAC-osoitteetkin sitten vaihtuivat :open_mouth:, mistä syystä sitten DHCP:n osoiteallokaatiot menivät myös uusiksi. *huoh* taas näitä kiinalaisten ihmetouhuja. )
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  Mutta se tunne, kun saa homman onnistuneesti ratkaistua...
 • AMRAMR Member Viestejä: 86
  Nyt pystyn jo naurahtamaan, eilen ei olisi vielä irronnut. :lol:
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Sopinee tähän samaan viestiketjuun - onko jollain mahdollisesti käytössä iPhone ja Foscamin C2 kamera? iOS versio mulla 11.0.2.

  Saako kameran kuvan (liven tai tallenteen) ongelmitta koko ruudun kokoiseksi kun puhelimen kääntää vaaka-asentoon? Mulla tekee sitä että käännettäessä jää se pienempi kuva näkyviin ja alla isompi musta ruutu jossa kameralogo ja alla teksti "Yhdistää...". Näytön yläreunan jää ikävästi peittämään harmaan palkki jossa kameran nimi ja asetusten rattaan kuva. Joskus toki poistuu se pienempi kuva ja jää pelkkä musta ruutu, joskus jää isomman kuvan alareunasta siivu näytön yläreunaan ja alle taas tuo "Yhdistää.." info. Kuvat ohessa.

  Koitin vaihdella kameran resoa, fps:ää ja bitratea, mutta samaa vaivaa tuntuisi kaikilla säädöillä olevan.

  Samoin kiinnostaa miten hälytys tuosta tulee jos/kun se on kameran kuvalla varustettu, tuleeko puhelimen push hälyilmoon still kuva heti mukaan & näkyviin vai pitääkö latailla sitä erikseen tai odotella streamin käynnistymistä?

  Tallennuspalvelu ei ole mulla (vielä) käytössä, kiinnostaisi ensin selvittää miten hyvin tuo kamerapalvelu toimii ennen kuin alkaa maksamaan siitä kk maksua.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  editoi lokakuu 2017
  iPhone, iOS 11.1 beta, C2 Foscam käytössä.
  Kuva tulee melkein koko ruudun kokoiseksi vaaka-asennossa, vain tuo harmaa palkki yläreunassa. Siinä kameran nimi ja asetusrattaan kuvake. On toiminut näin aina.

  Mulla on FHD asetuksilla ja hyvin näkyy.

  Se, miten saat ilmoituksen, riippuu säännöistä joita teet. Minulla on sekä videotallennuksia että stillkuvia. Liiketunnistin havaitsee liikettä, kamera tallentaa videon. Toinen sääntö sama liiketunnistin ottaa kuvan ja lähettää sen sähköpostiin. Päädyin tähän, kun haluan heti kuvan liikkeen havaitsemisesta. Videon voi sitten tutkia myöhemminkin.

  Virittelin sääntöä, ettei noita kuvia laiteta minuutin välein, jos tunnistin saa hepulin, esim kova tuuli heiluttaa lyhtyä ja tunnistin havaitsee liikkeen. Säännöillä määritellään myös kuinka pitkä video kuvataan. Samoin jos liikettä ei enää havaita, voiko tallennuksen lopettaa jo ennen em määräaikaa. Joskus noita öisiä tallenteita tulee katsottua. Onneksi niissä on tähän mennessä näkynyt joko naapurin kissa tai joku yökkönen.

  Kamerapalvelu on toiminut ihan hyvin. Kerran heidän palvelin oli nurin, eikä tallennusta tapahtunut. Spostia tukeen, ja kohta vika oli korjattu. ”Tämä ei ole maksettu mainos.”

  Moni toivoo, myös minä, parempaa tallenteiden poistoa. Nyt se on aika työlästä. Samoin jos tallennustilaa on tulossa täyteen, ei sinne tallennu enempää. Tässä on toivottu vanhempien automaattista poistoa. Kummankaan kehityksestä ei ole kuulunut mitään.

  Kuvakin oli tarkoitus liittää, muttei onnistu. Täytyy tarvittaessa muokata viestiä.

  Edit: kännykällä sain liitettyä kuvan. Sotkin yksityiskohdat, mutta periaate näkyy.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Kiitokset, mulla näköjään jotain bittiä jossain päin vinossa, tai sitten tuo mulla oleva iOS versio sotkee. Odotellaan jos joku muu eri iOS versiolla kommentoisi myös.

  Mulla on IP kameroita useampi jo ennestään (6 kpl tällä hetkellä käytössä, ja jokunen odottaa hyllyssä motivaatiota), niistä saan kyllä hälyt ja videot tarvittaessa varsin hyvin ilman tuota Cozifyn hubiakin, mietin vaan tuoko tuo kamerapalvelu mulle mitään lisäarvoa kun maksullinenkin mokoma on.

  Hieman myös arveluttaa tuo miten hanskaa suuremman bitraten, kun käytössä on myös 4 megapikselin kameroita, niin tuleeko tuossa hubin kautta tallennuksessa/katselussa mahdollisesti jotain rajaa vastaan jos/kun vielä useampi kamera käytössä? Mulla nämä kuvan tahmaamisongelmat C2:lla kun esiintyi myös sisäverkossa, ja kuitu talossa muutenkin niin ei pitäisi hirveästi verkon tökkiä ulospäinkään.

  Tuosta Foscamin C2 mallista vielä, on kyllä harvinaisen surkea tapaus WDR:n suhteen (joka ei sinänsä yllätä), ja PoE virransyötön puute hankaloittaa asennusta kun vielä mukana tuleva virtakaapeli on normityyliin mallia "turhan lyhyt". No se tuli omassa Cozify bundlessa mukana, niin täytyy vaan olla tyytyväisen näköinen eikä turhia kitistä. :wink:

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  Juu, kolme kameraa voit liittää ja tallennustilaa on tarjolla 2500 Mb.

  Kuva oli koko ruudun myös aiemmilla iOS versioilla, ei vain tällä uusimmalla. Virtapiuha on tosiaan onneton, otankin virran usbin kautta viereisestä laitteesta.
 • AMRAMR Member Viestejä: 86
  Enpä vieläkään ole onnistunut videota saamaan pilveen. Kuvat tulevat sisä- ja ulkokamerasta kyllä. Tosiaan minkä jo aiemmin mainitsin, niin kun paketin käyttöönottoa kokeilin sisäkameralla ensimmäisenä päivänä niin silloin videot singahtivat pilveen. Siihen sitten tyssäsi. :(

  Se mitä tein tuolloin oli että poistin kokeiluvideot pilvestä ja seuraavana päivänä lisäsin systeemiin ulkokameran, mutta tuskinpa noilla on merkitystä toimimattomuuden kanssa.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  editoi lokakuu 2017
  Ongelmia esiintyi tänään myös itsellänikin. Ei tallentunut pilveen kaikki havainnot. Pitäisköhän laskea hiukan kuvan tasoa?

  Ja johonkin häviää tallennuksen käynnistävä punainen painike. Live kuvassa se näkyy siinä vaiheessa, kun kamera yhdistää. Kun kuva lopulta tulee näkyville, häipyy painike samalla. Manuaalitallennus kyllä lähtee käyntiin, kun tökkää suurinpiirtein oikeaa kohtaa.

  Edit: ja kaupan päälle alkoi sama vaiva kuin AMR:lla: kuva ei skaalaudu kun kääntää kännykän vaakaan. Ja jos avaa kameran live kuvan vaaka-asennossa ja kääntää sen pystyyn, leikkaantuu osa kuvasta pois.
  Post edited by Pudeman on
 • AMRAMR Member Viestejä: 86
  Live -kuva tuntuu pelaavan nyt (*kop* *kop* puuta) ja yksittäiset kuvat sähköpostiin, mutta pilveen ei heilahda videon pätkät. Käsin jos onnistuu häviävää tallennusnappulaa painamaan, niin vilkkuu punainen teksti "tallentaa" ja kun painaa kuvaa uudelleen niin vilkkuva teksti vaihtuu "prosessoi" tekstiksi ... ja tuota jatkuu niin kauan kuin vain malttaa odottaa, mutta pilveen ei mitään mene.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  Minulla oli vastaavaa kesällä. Otin yhteyttä tukeen ja kohta homma toimi. Silloin oli palvelimen päässä ongelmia.
 • AMRAMR Member Viestejä: 86
  Moi Pudeman, otitko yhteyttä sähköpostitse vai miten? Sähköpostilla en ainakaan itse ole yhteyttä saanut toistaiseksi.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  Juu, katsoin nuo lähteneet sähköpostit [email protected] osoitteeseen: 17.6. laitoin postia ja 19.6. sain vastauksen ja korjauksen ongelmaan.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  editoi lokakuu 2017
  makro kirjoitti:

  Sopinee tähän samaan viestiketjuun - onko jollain mahdollisesti käytössä iPhone ja Foscamin C2 kamera? iOS versio mulla 11.0.2.

  Saako kameran kuvan (liven tai tallenteen) ongelmitta koko ruudun kokoiseksi kun puhelimen kääntää vaaka-asentoon? Mulla tekee sitä että käännettäessä jää se pienempi kuva näkyviin ja alla isompi musta ruutu jossa kameralogo ja alla teksti "Yhdistää...". Näytön yläreunan jää ikävästi peittämään harmaan palkki jossa kameran nimi ja asetusten rattaan kuva. Joskus toki poistuu se pienempi kuva ja jää pelkkä musta ruutu, joskus jää isomman kuvan alareunasta siivu näytön yläreunaan ja alle taas tuo "Yhdistää.." info. Kuvat ohessa.
  .

  Tähän sen verta päivitystä, että Androidissa näkyy tuo kameraikkuna toimivan koko ruudun kokoisena, sille on jopa oma nappi oik. yläreunassa josta saa päälle/pois, ja silloin ei enää harmaan palkki kiusaa kuvassa. Ilmeisesti vaatisi iOS puolella pientä säätöä koodiin?

  iOS mulla nyt beta versiossa 11.1 (15B93) mutta sama vaiva oli aikaisempienkin versioiden kanssa. Juu ja ei koske ainoastaan tuota Foscamin kameraa, pari ONVIF kameraa lisäsin ja sama niiden kanssa.

  Semmoinen kysymys vielä että miten nuo kameran tallenteet saa ladattua puhelimeen? Kamerapalvelun esittelysivulla kun mainitaan:

  Kameran voit aktivoida milloin vain, ja katsoa mitä lemmikkisi puuhaa ollessaan yksin kotona. Voit nauhoittaa puuhailuja, tallettaa videot puhelimen muistiin ja jakaa eteenpäin hauskoina välähdyksinä lemmikin päivästä.

  Nii joo, oliskos PTZ kameroille mahdollista saada ohjausta appiin?
  Post edited by makro on
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  editoi lokakuu 2017
  makro kirjoitti:

  makro kirjoitti:

  Semmoinen kysymys vielä että miten nuo kameran tallenteet saa ladattua puhelimeen? Kamerapalvelun esittelysivulla kun mainitaan:

  Kameran voit aktivoida milloin vain, ja katsoa mitä lemmikkisi puuhaa ollessaan yksin kotona. Voit nauhoittaa puuhailuja, tallettaa videot puhelimen muistiin ja jakaa eteenpäin hauskoina välähdyksinä lemmikin päivästä.

  Eipä niitä saa ladattua, ainakaan iOS versiossa.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Jeh, ja kuitenkin moista ominaisuutta mainostetaan. :neutral:
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  Taitaa olla joku jäänne, jota ei ole vain päivitetty. Ainakaan tällä kamerapalvelusivulla tuosta ei mainita mitään
  cozify.fi/pages/camera
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  ...ja kun klikkaat tuon sivun "Tilaa täältä" nappia niin tuleekin jo "Esimerkkejä kameran hyödyistä" jossa asiasta mainittu. https://www.cozify.fi/products/cozify-camera-premium
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,204 admin
  No niinpä onkin: Kameran voit aktivoida milloin vain, ja katsoa mitä lemmikkisi puuhaa ollessaan yksin kotona. Voit nauhoittaa puuhailuja, tallettaa videot puhelimen muistiin ja jakaa eteenpäin hauskoina välähdyksinä lemmikin päivästä.
  @cozify Halloo, miten tämä toiminto on mahdollista?
 • ErnezErnez Member Viestejä: 2
  makro kirjoitti:

  makro kirjoitti:

  Semmoinen kysymys vielä että miten nuo kameran tallenteet saa ladattua puhelimeen? Kamerapalvelun esittelysivulla kun mainitaan:

  Kameran voit aktivoida milloin vain, ja katsoa mitä lemmikkisi puuhaa ollessaan yksin kotona. Voit nauhoittaa puuhailuja, tallettaa videot puhelimen muistiin ja jakaa eteenpäin hauskoina välähdyksinä lemmikin päivästä.

  Nii joo, oliskos PTZ kameroille mahdollista saada ohjausta appiin?  Eilen kameran käyttöönoton yhteydessä pohdin myös, että miten vi**ssa nämä videot saa exportattua ulos Cozify appista? Oikeastaan tämän puutteen vuoksi tekisi mieli purkaa koko kamerapalvelu-diili :neutral:
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  makro kirjoitti:

  Androidissa näkyy tuo kameraikkuna toimivan koko ruudun kokoisena, sille on jopa oma nappi oik. yläreunassa josta saa päälle/pois, ja silloin ei enää harmaan palkki kiusaa kuvassa. Ilmeisesti vaatisi iOS puolella pientä säätöä koodiin?

  Semmoinen kysymys vielä että miten nuo kameran tallenteet saa ladattua puhelimeen? Kamerapalvelun esittelysivulla kun mainitaan:

  "Kameran voit aktivoida milloin vain, ja katsoa mitä lemmikkisi puuhaa ollessaan yksin kotona. Voit nauhoittaa puuhailuja, tallettaa videot puhelimen muistiin ja jakaa eteenpäin hauskoina välähdyksinä lemmikin päivästä."

  @cozify - Haloo? Millaisella aikataululla nämä korjataan? iOS puolella ei kameran livekuvaa saa koko ruudulle kuten Androidissa & tallenteita ei saa ladattua omalle laitteelle pilvestä kummallakaan tuetulla käyttiksellä.

  Kyseessä kuitenkin maksullinen lisäpalvelu, niin oletan maksavana asiakkaana sen toimivan luvatusti.

 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Tähän videoiden tallentamiseen omalle laitteelle tuli vihdoin vastaus supportista (jostain syystä eivät vastanneet forumille), eli Cozifyn nettisivuilla on kamerapalvelusta virheellistä tietoa :

  "Tallenteita ei vielä voi tallentaa puhelimen muistiin tai jakaa, joten tuossa on lipsahtanut virheellinen viesti. Tällainen toiminto on kyllä suunnitelmissa, mutta ei vielä tehty."

  Näkyikin olevan jo tuonne nettisivuille korjattu - harmi vaan että tuli just itsekin tuo maksullinen kamerapalvelu otettua, ja nyt kun mainostetut ominaisuudet ei sitten toimikaan. Stanan Prkl. • ErnezErnez Member Viestejä: 2
  makro kirjoitti:

  Tähän videoiden tallentamiseen omalle laitteelle tuli vihdoin vastaus supportista (jostain syystä eivät vastanneet forumille), eli Cozifyn nettisivuilla on kamerapalvelusta virheellistä tietoa :

  "Tallenteita ei vielä voi tallentaa puhelimen muistiin tai jakaa, joten tuossa on lipsahtanut virheellinen viesti. Tällainen toiminto on kyllä suunnitelmissa, mutta ei vielä tehty."

  Näkyikin olevan jo tuonne nettisivuille korjattu - harmi vaan että tuli just itsekin tuo maksullinen kamerapalvelu otettua, ja nyt kun mainostetut ominaisuudet ei sitten toimikaan. Stanan Prkl.  Eikös tämä ole asiakkaan harhaan johtamista ja takautuvasti palvelumaksujen palauttamiseen oikeuttava asia? Jos jaksat kysellä @cozify :lta asiaa, kun eivät tänne foorumille neämmä vastaile... Itse kun jo niin turhautunut palveluun, että ei viitsi tehdä asian eteen mitään. Ilmoittele tänne foorumille,niin tietää muutkin välttää toistaiseksi palvelun ostamista.
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Kannattaa varmaan laitella vaan itsekin supportiin viestiä, muuten vielä luulevat että olen ainoa jota asia vaivaa. ;)
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.