Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Hämäräkytkimen herkkyys/viive

SirVexiSirVexi Member Viestejä: 22
Hei. Sisätilojen valaistusta mittaa philipsin hue liike/hämärä tunnistin. Ongelma on että hämäräkytkimessä ei ole minkäänlaista viivettä, se aiheuttaa valaistus rajalla valojen syttymistä/sammumista turhaan kun esim. Anturin ohi kävelee. Yleensä hämäräkytkimissä on viive joka estää ongelman.

Viestejä yhteensä

 • skoveroskovero Member Viestejä: 21
  editoi huhtikuu 2017
  Hieman saamaan liittyen: ainakin Android-tabletin Cozify Appissa kyseisen hue-sensorin valoisuuden/herkkyyden säätö on hieman epäkäytännöllinen. Huoneiden yleensä hämärimpiin nurkkiin asennettuna "trigger"-arvot on minulla 20 lux:n molemmin puolin ja tuo liukukytkin on nollasta tuhanteen(?) ilmeisen lineaarinen.. Tekee hieman haastavaksi tarkan säätämisen! Voisiko siitä tehdä enempi logaritmisen, jolloin skaalan alapäässä pystyisi helposti tekemään säädön luxienkin tarkkuudella? Yläpäässä taas lienee aivan sama, onko arvo 950 vai 951 luxia...
  Post edited by skovero on
 • SirVexiSirVexi Member Viestejä: 22
  Saman huomasin, liuku on tosi herkkä ja tarkka säätö vaikeaa
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Toki myös mahdollisuus suoraan numeerisen arvon syöttöön, olisi toimiva vaihtoehto tässä tapauksessa.
 • SamiJSamiJ Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 16
  Olen havainnut saman tarpeen - olisi hyvä jos hämärätunnistimen triggeröimille toiminnoille voisi asettaa odotusajan edellisen triggeröinnin jälkeen. Samaan tapaan kun on jo esimerkiksi lämpötila-anturin triggeröimille tekstiviesteille. Itselläni sisävalaistuksen sytytys on toteutettu Nexan hämärätunnistimella. Valoisuuden ollessa lähellä asetettua rajaa, valot räpsii muutaman kymmenen sekunnin välein päälle ja pois, joka ei ole oikein mukava ominaisuus. Nexassa on kyllä itsessäänkin mahdollisuus viiveen asettamiseen, mutta asetuksen minimiaika on 2h, joka on aivan liian pitkä reagointiaika tähän tarkoitukseen.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.