Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Tuki Ubisys din kytkimille

mikko_lmikko_l Member Viestejä: 1
editoi huhtikuu 2017 kohteessa Kysy Cozifyltä
Osaako hub ohjata Ubisys S1-R relettä? On varmaan aika samanlainen ohjaus kuin S1 rasiakytkimellä?

https://smarthome-store.de/en/ubisys-home-automation/leistungsschalter-s1r.html

Olen miettinyt miten saisin ohjattua mökin kotona-poissa kytkintä etänä. Voisin heivata nykyisen viikkokellon ja laittaa S1-R kytkimen sen paikalle. Cozify olisi pelkästään sen ansiosta hankinnan arvoinen. Lisäksi air patrol, anturit, kamera ja mitä vielä.
Post edited by mikko_l on

Viestejä yhteensä

 • tarhyttitarhytti Member Viestejä: 28
  Eikös tuo S1-R variantti ole vain kiskoon sovitettu S1 kytkin? Eli toiminnallisuudet olisivat samat kuin gozifyn listoilla olevalla S1 kytkimellä https://www.cozify.fi/collections/devices/products/ubisys-power-switch-s1 ? Tämä on tosin vain arvailua tuon sivuston perusteella: http://www.ubisys.de/en/smarthome/products-s1r.html
 • monitmonit Member Viestejä: 66
  Itsepä olen tätä yrittänyt myös selvitellä. Ubisys:llä näyttää olevan support, joka vastaa nopeasti (toisin kuin Cozifyn support :wink: ). Tälläisen vastauksen sain Ubisys:ltä S2:n osalta:

  We’re glad to hear that you like our S2 product. S2 and S2-R are identical from a protocol perspective. They have different model identifier strings, but the behavior is really identical across the board.

  Now, it depends how your hub is discovering such devices. If discovery is feature-based, you should not have any problem at all. If discovery checks model identifiers, then you would have to ask your hub manufacturer (Cozify in this case) to add the model identifier to their database of supported devices.

  Elikkäs saattaa toimia tai sitten ei toimi. Joku voisi toimia yhteisen hyvä eteen ja tilata yhden tuollaisen kokeiluun :lol:

  Tietysti aina parempi, jos meillä olisi joku virallinen kommentti Cozifyltä.
 • monitmonit Member Viestejä: 66
  Cozifyn support vastasi meilillä näin: "emme käytä mallitunnistetta Ubisys laitteen identifioimiseen, eli tässä tapauksessa vaikuttaisi siltä että pitäisi toimia"

  Itse ainakin tästä vastauksesta rohkaistun sen verran, että tilaan seuraavaan projektiin joskus alkukesästä noi DIN-versiot. Raportoin tänne sitten onnistuiko paritus.
 • monitmonit Member Viestejä: 66
  Moro! En tiedä huomasitteko arvoisat kanssacozifyilijät, mutta uusimmassa versiossa lisättiin tuki Ubisysin J1 JA J1-R laitteille. Olisin valmis tekemään varovaisen johtopäätöksen, että tämä tarkoittanee virallista tukea siis myös muille DIN-kiskoversioille, kuten S1-R ja S2-R.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 611 mod
  Ubisysin R-mallit saattavat toimia, mutta emme voi varmistua siitä ennen testausta. Hienoa @monit jos voit kokeilla ja raportoia tänne.

  Harmi, jos supporttimme ei vastannut sinulle nopeasti, sillä yleensä olemme saaneet kiitosta supportin nopeudesta.

  t.Samppa / Cozify

  PS. Olettehan huomanneet myös tuetut FutureNow FNIP rele-yksiköt jotka voi asentaa DIN-kiskoon..
  t. Samppa \ Cozify
 • monitmonit Member Viestejä: 66
  Ubisys S2-R odottaa jo tuossa asennusta. Menee varmaan pari viikkoa, niin raportoin tänne sitten, miten kävi.

  FutureNow vaatii verkkopiuhan ja sellaista luxusta ei tälläisessä saneerauskohteessa ole joka sähkökaapissa saatavilla. Plus tässä kyseisessä kaapissa on tarve vain kahdelle kytkimelle = S2-R. FutureNow olisi liian raskas ratkaisu tähän.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 611 mod
  editoi elokuu 2017
  @monit Miten Ubisys S2-R:n kanssa meni?
  t. Samppa \ Cozify
 • monitmonit Member Viestejä: 66
  editoi elokuu 2017
  Tosiaan. Pari kuukautta se on tuossa nyt toiminut ihan moitteetta. Ainoa ongelma tuli siitä, että sähkökaapissa on metallinen ovi, joten signaali ei läpäissyt sitä. Kotelon taustapuoli on kuitenkin muovinen eli sain signaalin reititettyä luotettavasti sähkökaapin takana olevan huoneen kautta, kun laitoin sinne Philipsin Hue -lampun.

  Positiivista S1/S1-R:een verrattuna on se, että S2/S2-R ei olekaan rele, eli on täysin äänetön. S1/S1-R on aika äänekäs.

  Näitä tulee mulle varmaan jatkossa lisää, kun remontti etenee.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 611 mod
  Kiitos tiedoista!
  Tosiaan S2 on "solid state relay" (SSR) eikä siksi naksu niinkuin perinteinen mekaaninen rele.
  Ja hyvä huomio että sähkökaapin signaalin läpäisykyky on otettava huomioon sijoittelussa.
  Kaapin ulkopuolelle voisi kokeilla laittaa myös pistorasiaohjaimen, joka reitittää ZigBee liikenteen eteenpäin, jos lampun paikkaa ei löydy yhtä helposti.

  t.Samppa
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.