Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

WEB käyttöliittymä

VinateroVinatero Member Viestejä: 24
Onko WEB käyttöliittymän toteuttaminen vielä listalla? Jos on, onko sille aikataulua?

Viestejä yhteensä

 • ArttuArttu Member Viestejä: 3

  Voiko WEB-käyttöliittymän teko olla oikeasti niin vaikeaa ettei sitä tähän laitteeseen saa tehtyä? Itselläni on kotimaatiota varten WIN10 tietokone ja jos Cozifyssa olisi WEB käyttöliittymä niin sitä voisi ohjata samalta kosketusnäytöltä kuin muutakin kotiautomaatiota. Silloin Cozifyn saattaisin ottaa laajempaan ja päivittäiseen käyttöön. Cozifyn nykyinen kännykkäsovellus on myös aika huono päivittäisessä käytössä.

  -Arttu-
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 76 admin
  editoi maaliskuu 2020
  Hei,

  Aika kärkäs lähestyminen, onko se ajan henki?

  Mikäli tarkoituksena on aidosti vaikuttaa Cozifyn tekemiseen ja auttaa meitä tuotteistamaan mahdollisimman hyvä tuote, parhaiten se onnistuu ehdottamalla rakentavasti uusia asioita ja ideoita perusteluineen täällä Forumilla (josta palautteet kerätään tiimille ajoittain) tai akuuteissa asioissa lähettämällä viestiä tukeemme. Priorisoimme tekemisemme usean eri tekijän perusteella, joista yksi tärkeimmistä on (useiden) asiakkaiden antamat toiveet ja palautteet. Ja mielellään kuulemme, _mikä_tarkalleen_ on huonoa (ja hyvää), jotta voimme asialle jotain tehdä.

  Asiaan: Meillä ei ole ollut suunnitelmassa lähiaikoina julkaista web-käyttöliittymää kuluttajajille, ajatus on tähän asti ollut "mobile first" - se on käsityksemme mukaan palvellut pääasiallisena käyttöliittymänä ainakin tyydyttävästi. Joissain yhteistyökeisseissä olemme päinvastoin yksinkertaistaneet käyttöliittymää normikäyttäjälle helpommin lähestyttäväksi.

  Sovellus on kuitenkin toteutettu nk. hybridisovelluksena, joten voisimme sen periaatteessa julkistaa siitä web-version. Meillä on myös ammattikäyttöön tarkoitettuja näkymiä, joita voisimme tuotteistaa kuluttajalle. Toisaalta onko järkeä julkaista nykyinen käyttöliittymä sellaisenaan vai pitäisikö Web-käyttöliittymän tarjoilla erilaisia näkymiä/käyttötapauksia?

  Yst terv,
  Kimmo/Cozify
 • ArttuArttu Member Viestejä: 3

  Hei


  Kiitos nopeasta vastauksesta. Ehkä suoralla (kärkkäällä) lähestymisellä saa varmemmin myös vastauksia.

  Edellinen "rakentava" lähestyminen tässä ketjussa oli tapahtunut Vinateron toimesta maaliskuussa 2017 eikä hän ollut saanut minkäänlaista vastausta :--(

  Mutta asiaan...

  Olisi hienoa jos saisitte WEB käyttöliittymän toteutettua. Olisi myös hienoa jos käyttöliittymästä saadaan heti tyylikäs ja toimiva, mutta minulle itselleni kävisi aluksi vaikka saman tyylinen liittymä mikä on kännykässäkin, vaikka se ei kyllä oikeasti tule toimimaan kunnolla WEB liittymän kautta.

  Beta vaiheessa olevaa liittymää voisi käyttäjät kommentoida ja kehitystä pystyisi tekemään rakentavien kommenttien perusteella. Heti alussa liittymän ei siis tarvitse olla hieno ja viimeisen päälle hiottu vaan kunhan sellainen edes olisi olemassa.

  Uskon että sitä haluaisi käyttöön huomattavasti useampi käyttäjä kuin mitä on tänne kirjoiteltu ja tämän kautta tuotteestanne tulisi todella monipuolksempi ja sen myyntikin varmasti kasvaisi sitä kautta..

  Toivottavasti edes jonkinlainen WEB liittymä julkaistaan piakoin.

  Nyt olen käyttänyt Cozify ohjelmaa Windows tietokoneelle asennetun Android emulaattorin kautta, mutta sen kautta toimiminen on hidasta ja aika hankalaa. Ohjauksia olen voinut silti tehdä samalta kosketusnäytöltä mistä ohjailen muutakin kotiautomatiota.

  Kiitos muuten hyvästä ja monipuolisesta tuotteesta ja on hienoa nähdä tuotteen jatkuvasti kehittyvän.

  Parasta tuotteessa on se että ainakin minulla se vain toimii ja toimii. Toiminnallisia ogelmia sen kanssa on ainakin minulla ollut olemattoman vähän.

  -Arttu-
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 76 admin
  Kiitos palautteesta, katsotaan mitä tälle voisimme tehdä. Omasta näkökulmastani isommalla ruudulla pitäisi pystyä tuomaan samalla myös enemmän lisäarvoa.

  Yst terv,
  Kimmo/Cozify
 • Antti NieminenAntti Nieminen Member Viestejä: 1

  Ääni tälle.

 • TuplajiiTuplajii Member Viestejä: 36

  Ihan hyödyllinen tuo olisi siinä mielessä, että sillä saisi ns. universaalin yhteyden omaan hubiin mobiililaitteesta riippumatta. Jos vaikka sattuu luuri menemään käyttökelvottomaksi ja automaatioon liittyy joku ominaisuus jota olisi syytä päästä etäkäyttämään, niin se onnistuisi sitten millä tahansa tietokoneella.

  Videovalvontaan isompi näyttö toisi oman lisänsä myös.

  Toki universaali yhteys hubiin kuulostaa vähän tietoturvahaasteelta, että sen kanssa ei tietysti hirveästi kannata löysäillä.

  Sehän se ultimaalinen hienous olisi, jos tietokoneella pääsisi pläräämään dataa tapahtumista, mitattujen arvojen vaihteluista tms. (Siis ilman mitään thinkspeak tms. kikkavitosia). Mobiililaitteella se olisi aika nihkeetä.

  Esimerkiksi ruudulle tuotettu viikkotapahtumakalenteri, mikä ilmeisesti joistain muista järjestelmistä löytyy olisi aika super. Eli mistä näkee, että milloin on ovi x avattu, onko yöllä ollut pihavalot miten päällä ja miten ne on ohjelmoitu seuraavaksi päiväksi tms. Tietokone olisi varmaan sellaiselle kuitenkin kätevin tapa, vaikka nyt tabletista sellaistakin jo ehkä voisi katsella.

  Sillä nimittäin pystyisi visualisoimaan päivän rytmiä ja bongaamaan mahdolliset kämmit ohjelmoinnissa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.