Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Nexan ulkoliiketunnistin

tarhyttitarhytti Member Viestejä: 28
Mulla alkaa mennä hermot näiden nexan ulkoliiketunnistimien kanssa. Ne nimittäin jäävät 'jumiin' vähintään kerran viikossa eli väittävät että pihalla on kansainvaellus päällä koko ajan. Ratkaisuna on ollut se, että tuon tunnistimen sisälle ja irrotan patterin vähäksi aikaa.

Eilen, kun molemmat tunnistimet jäivät jumiin, nappasin Cozifystä virrat pois ja testasin mitä tapahtuu. Nyt tilanne on se, ettei tunnistimista tule mitään tietoa cozifylle. Eli luultavasti nämä 'huutavat' tunnistimet jätetään huomioimatta.

Onko muilla vastaavia ongelmia? Jos on, niin saako jumituksia jotenkin pois, vai ajanko vain autolla niiden yli?

Viestejä yhteensä

 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 166 ✭✭
  Täsmälleen samoja ongelmia on. Ei niille taida olla mitään ratkaisua. Aja yli :)

  Aikojen alussa Coziy hubi toimi "väärin" ja nuo tunnistimetkin toimi ihan kivasti. Silloin Nexa lähetti liikettä-merkin ja hubi päätteli itse, että liike oli loppu jonkin ajan kuluttua, ellei ko. ajan sisällä Nexa raportoinut uudelleen liikettä. Tämä oli Nexan speksin vastaista, koska sen kuuluisi raportoida sanomat LIIKETTÄ ja LIIKE LOPPU. Cozify muutettiin vastaamaan tuota ja minusta tuntuu, ettei LIIKE LOPPU -sanomat tule juuri koskaan perille. Ihmettelen kyllä, miksi LIIKETTÄ-sanoma tulee ja LIIKE LOPPU -sanomakin vähän aikaa patterien poiston jälkeen. Viikossa kyllä Nexa aivan varmasti menee hillittömälle tulelle.
 • tarhyttitarhytti Member Viestejä: 28
  ei hyvä - ainoa valoihin liittyvä ohjaus, jota tarvitsisin :( Tuo nexa taitaa olla ainoa tuettu liiketunnistin ulkoilmaan?
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 166 ✭✭
  Nyce toimii kuulemma hyvin ulkona, kunhan on sateelta suojassa. Niitä ei vaan saa tällä hetkellä mistään.

  Itse ajattelin jossain vaiheessa asentaa Philipsin tunnistimen ulos sateelta suojaan. Joku oli jo tainnut asentaakin ja kokemukset olivat hyvät.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 816 admin
  Centralite toimii myös ulkokäytössä. Valmistajahan lupaa sille 0-40 C toiminta-alueen. Lämpötilan ilmaisu Hubissa ei rajoitu -10 asteeseen, niin kuin Nyce, vaan näyttää parin kympin pakkasetkin.
  Valmistajan lupaama kolmen vuoden paristokestoa kyllä epäilen. Olen vaihtanut kyseiseen ilmaisimeen kahdesti paristot tämän talven aikana. Tosin en tsekannut, oliko paristo varmasti tyhjä. Nyt on käynyt, että ilmaisin ei päivitä tietojaan Hubiin, vaihdon pariston ja tieto alkoi heti liikkua.
  Saattaa olla, että ulkoilmaan sijoitettuna virran kulutus nousee ja paristoja menee enemmän. Yhteinen nimittäjä noille paristojen loppumiselle oli n 20 asteen pakkanen. Jospa se ilmaisin menee kovemmasta pakkasesta jumiin ja pariston vaihto laukaisee tämän.
  Nycen kanssa ei ole ollut ongelmia.
 • Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Itsellä käytössä kaksi Nexan ulkoliiketunnistinta ja toinen näistä tekee tuota jumitusta vähän väliä. Kiva kun on säännöt kameratallennukselle ja ilmoitukset liikkeestä puhelimeen.. Hermot menee vielä kun kaiken lisäksi kamera yhteys Cozify hubiin tökkii, niin kiva olla reissussa ja saada ilmoitus liikkeestä autokatoksessa eikä näe kuvista onko siellä ketään ollut..
 • bigfootbigfoot Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 64
  Nexan ulkoliiketunnistin ei toimi riittävän luotettavasti, poistin käytöstä jo vuosi sitten.
  Ihmettelen että saman firman ulkopistorasia toimi ainakin 2016 kesällä (uima-allaspumpun ajastimena päivittäin), ja paljon pidemmillä välimatkoilla.
  Luulisi että lähetin/vastaanotin tekniikka olisi edes jotenkin vertailukelpoinen ko valmistajalla, mutta ei.
  No nykyään Cozyn kanssa ei sitten toimi kunnolla nuo Nexan ulkopistorasiatkaan, tosin testaus on jäänyt talvella vähälle.

  Nyce ja Centralite käytössä täälläkin ulkokäytössä, ei huomautettavaa.
  Sama viritys Nexapistorasia+Nyce oli käytössä vielä keväällä kasvihuoneen pakkasvahtina auton sisälämmittimen kanssa kimpassa. Välimatka oli ainakin 35 metriä hubista ja tiiliseinän takana. Toimi moitteetta.
 • tarhyttitarhytti Member Viestejä: 28
  Vika taitaa tosiaan olla cozifyn puolella, sillä tilanne korjaantuu aina hubin resetillä. Eli jos saisi takaisin sen toteutuksen, jossa hubi ei jää odottamaan 'liike loppu' sanomaa tunnistimelta vaan olettaa liikkeen loppuneen tietyn ajan jälkeen.
 • masiaromasiaro Member Viestejä: 54
  Minulla 2kpl Nexa elokuusta lähtien. Yksi toimii hyvin vielä tähän asti, ja toinen sekosi. Meni takuuseen ja sain uuden tilalle, tällä hetkellä toimii ok.

  Ostin kuitenkin 2kpl niitä http://www.cozify.fi/collections/devices/products/proove-pir-motion-sensor
  ja laitoin ulos! :smiley: Ne ovat olleet ulkona noin 2kk, lämpövaihtelu +7 - -24 välillä, toimivat edelleen hyvin! Tunnistimet ovat katoksen alla, eli sade ei osu niihin suoraan.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.