Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Pistorasiat poissa pelistä, boottaus auttaa?

Sami SiltanenSami Siltanen Member Viestejä: 14
Nyt on kahtena peräkkäisenä iltana kauko-ohjattavat pistorasiat pudonneet pois pelistä (3 kpl Proove/Telldus sisäkäyttöön ja 2 kpl Proove/Telldus ulkokäyttöön) Kun pistorasioita yrittää ohjata mobiilisovelluksen kautta niin jossain kohtaa rasiat kytkeytyvät ja sammuvat pari kertaa "napsnaps". Mutta muuten ei toimi.

Hubin boottaus palauttaa rasiat toimintaan.

Mistä on nyt kyse?

Viestejä yhteensä

  • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
    Voisiko sitä kutsua luotettavuusongelmaksi. Itselläni on Proove ja Nexa rasiat tehneet ajoittain samaa.
    Ongelma ratkennut poistamalla laite käyttöliittymästä ja uudelleenparitus. Joskus laite löytyy omalle paikalleen, mm. kaikissa säännöissä oikein. Joskus taas säännöt täytyy tsekata uudestaan.
    En ole pystynyt toistamaan tuota vaivan aiheutumista. Tämän takia nuo 433 laitteet ulkovaloissa/vast ei niin tärkeissä kohteissa. Tosin ei ne zigbee laitteetkaan 100 % varmuudella toimi, luotettavammin kyllä.
  • Sami SiltanenSami Siltanen Member Viestejä: 14
    Jos laitteet toimii moitteetta muutamia kuukausia ja sitten yks kaks kahtena iltapäivänä sama ongelma niin sanoisin että jokin muu on pahasti vialla kuin pelkkä luotettavuusongelma.

    Jos vielä sama vika uusiutuu niin on siinä vaimolle selittämistä että mihin rahat laitoit.
  • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,006 admin
    Tervetuloa bileisiin. Jokainen voi arvioida missä se luotettavuusongelma on: laitteissa, hubissa vai jossain kolmannessa osapuolessa. Minulle luotettavuus tässä tapauksessa tarkoittaa, että välineet toimivat kuten niiden on suunniteltu toimivan.

    Ja samat sanat kuultu vaimoltani: "leluni eivät toimi"
  • Pete MähönenPete Mähönen Member Viestejä: 1
    Itselläni Nexa LGDR-3500 ja WMR-3500-2 eivät ohjaudu ollenkaan hubin kautta. Hubi löytää kyllä ko. laitteet ongelmitta mutta sitten kun pitäisi komentaa niitä niin mitään ei tapahdu. Olen koettanut tyhjentää ko. laitteet koodeista, lisätä pelkästään hubin ja myös hubi kaukosäätimen lisäksi. Kumpikin laite toimii Nexan omalla avaimenperäkaukosäätimellä moitteetta, ihan kuin hubi ei vain lähettäisi yhtään mitään. Resetoitu on monta kertaa, aina sama tulos. LGDR:n matkaa hubista 30 cm, WMR-3500seen n. 4 m, välissä 12 mm vaneri.
  • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
    433 MHz-laitteiden osalta on hyvä huomioida se, että laitteet ovat yksisuuntaisia. Erityisesti vastaanottavien laitteiden osalta hubi voi vain olettaa, että paritus onnistui. Kun alustamme parituksen, hubi lähettää ilmoille paritusviestin ja ei voi muuta kuin toivoa, että paritus meni läpi. Tästä syystä paritus näyttää hubin UI:lla onnistuneen, vaikkei käytännössä näin olisikaan käynyt.

    @Pete Mähönen Huomasin support tikettisi. Vastaamme siihen. Mainitsemillasi etäisyyksillä yhteyksien pitäisi kylläkin toimia ihan hyvin. Joskus hubin siirtäminen (esim 1 m suuntaan tai toiseen) saattaa auttaa. Oletko kokeillut sitä?

    Kirjoitimme aiheesta blogin, josta voi myös löytyä vinkkejä ongelmanselvitykseen: http://blogi.cozify.fi/2017/02/433-mhz-laitteet-yleiskuvaus.html

    - Tony / Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.