Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

"munakello" teema

tarhyttitarhytti Member Viestejä: 28
Yritin eilen toteuttaa sellaisen säännön, jolla ulkovalot palaisivat hämärän aikana kymmenen minuutin ajan ulko-oven avauksen jälkeen - eli kyseessä olisivat saattovalot. Ei onnistunut. Liiketunnistimella tuo tietenkin onnistuisi, mutta toinen vaihtoehto olisi lisätä teeman ajastukseen munakellotyyppinen ajastin, jonka avulla teeman saisi päälle esim 10 minuutin ajaksi. Tätä ominaisuutta voisi käyttää aika monessa säännössä, jossa halutaan jonkin laitteen olevan päällä tietyn ajan.

Viestejä yhteensä

 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 168 ✭✭
  Tee sääntö "Automaattisammutus" ulkovalolle, siinä voi määrittää minkä ajan jälkeen se sammuttaa valon. Eli yhdellä säännöllä käynnistät ja toinen sääntö sammuttaa.
 • tarhyttitarhytti Member Viestejä: 28
  Tein nuo kaksi sääntöä. Oven kiinni laitto sammuttaa edelleen valot vaikka molemmat säännöt ovat päällä. Tuo automaattisammutus lienee vain perälautasääntö oven auki jäämiselle.
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 168 ✭✭
  No totta, nyt minä menin halpaan. Ainahan ovitunnistin lähettää myös sammutus-käskyn, kun ovi suljetaan. Nykyisellään tuohon ei ole määriteltävissä viivettä.

  Jos jätät oven auki, minun vinkki toimii ;)
 • skoveroskovero Member Viestejä: 21
  Tälle ääni myös. Toisaalla taidettiin toivoa myös "triggeri" viivettä päälle menoon, jonka voisi myös lisätä. Näillä asetusoptioilla ovitunnistimillakin saisi tehtyä vaikka mitä. Nykyisellään paras käyttötarkoitus taitaa olla kaapin tms valojen ohjaus päälle/pois ovella, mutta ei paljon muuta?

  Eli säädettävä päälle-viive sekä säätö sille kuinka pitkään esim valo jää päälle oven sulkemisen jälkeen olisivat kivoja!
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Viiveen asettamiselle olisi myös itselläni tarve. Juurikin esim. viive poissa teeman päälle menemiseen, sekä valoja päälle ohjaavan teeman viiveellä sammuttamiseen. Tämä ei poista teeman automaattisammutus säännön tarvetta.
 • AMRAMR Member Viestejä: 57
  Täältä myös puolto säädettävälle viiveelle. Sille olisi monessa paikkaa käyttöä esim. hälyjen päällelaittamisessa napista, pienellä viiveellä ennättäisi poistua paikalta ennenkuin hälyt laukeavat ...
 • LumiukkoLumiukko Member Viestejä: 1
  Toteutin sellaisen puolivillaisen munakellon autotalliin. Talliin pääsee myös sisäkautta.

  Sisäkautta mentäessä valot syttyvät liiketunnistimella ja teema sammuttaa valot 10 min päästä.
  Isolla ovella on ovianturi, joka sytyttää valot oven avautuessa - mutta sulkeutuessaan sammuttaa valot. Jotta en jäisi pimeään talliin, tuo liiketunnistin sytyttää valot - ja taas teema sammuttaa ne. Jos iso ovi jätetään auki vaikka pihahommia varten, teema sammuttaa valot.
  Aika vaikea toteutus sinällään simppelille ajastukselle ja valot käyvät sammuksissa ison oven sulkeuduttua, mutta toimii edes noin.
 • AMRAMR Member Viestejä: 57
  Heh, itseasiassa saman tyyppisen valosysteemin itsekin rakensin väliaikaisesti, mutta tuntuihan se vähän tyhmältä "raudalla" hoitaa viive välkytellen valoa. Itsellä hämäräanturille vain oli muuallakin käyttöä kuin eteisessä, joten viritykseni purinkin jo kokeilun jälkeen. :)
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.