Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Tuki Ikean ZigBee valaisimille ja lampuille?

amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
editoi tammikuu 2017 kohteessa Kysy Cozifyltä
Lokakuussa 2016 Ikea aloitti Zigbee valaisimiensa ja lamppujensa myynnin Ruotsissa, Belgiassa, Tsekeissä ja Italiassa. Myynti on tarkoitus laajentaa muualle Eurooppaan huhtikuussa 2017.

Sain itse tänään ensimmäisen Ikean 600x600 mm FLOALT -ledipaneelin testiin ja se näyttää parittuvan ongelmitta myös Cozifyn kanssa.
Kyseessä kun on värilämpötilaltaan säädettävä paneeli, niin tuo värilämpötilan säätö ei kuitenkaan suoraan näytä tällä hetkellä toimivan Cozifyn kanssa.

Onko @cozify :n porukka jo tutustunut ko. tuotteisiin? Entä onko näille virallista tukea luvassa?

Voin tarvittaessa toimittaa tuon oman mallivalaisimeni teille tutkittavaksi, jos saisitte tuon värilämpötilan säädön toimimaan :wink:
Post edited by amu on
«13456

Viestejä yhteensä

 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  editoi tammikuu 2017
  Ja jos joku ihmettelee, että mistä on kyse, niin tuotteet löytää täältä:

  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/lighting/36812/
  Post edited by amu on
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Näin paneelivalaisin näkyy Cozifyn käyttöliittymässä

  https://drive.google.com/file/d/0Bxo5Ed10JsVqUnpXYS1BS1NJazg/view?usp=drivesdk
 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 108
  Miten on toiminut tuo mallikappaleesi Cozifyn ohjauksessa?
  Onkohan näitä Suomeen tulossa myös myyntii vai pitääkö tästä lähteä Tukholmassa käväsemään.
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Khkk kirjoitti:

  Miten on toiminut tuo mallikappaleesi Cozifyn ohjauksessa?
  Onkohan näitä Suomeen tulossa myös myyntii vai pitääkö tästä lähteä Tukholmassa käväsemään.

  Värilämpötilan säätöä lukuun ottamatta toiminut hyvin. Alustavan tiedon mukaan pitäisi huhtikuussa tulla myyntiin myös Suomeen.
 • KattiKatti Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 47
  Eipä olisi hinnalla pilattuja nuo, ja katkaisinkin olisi tosi edullinen. Noinkohan tuon myötä lähtisi muidenkin valmistajien hinnat vähän laskuun.
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  Oisko vinkkejä näiden paritukseen? Toi 600x600mm paneeli tuli tänään, ja Trådfri 980lm E27 lamppu, kumpaakaan en saanut vielä Cozifyyn paritettua. Lamppu n. 20cm päässä, isompi paneeli >5m päässä Cozifystä.
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Parituksen pitäisi toimia ihan normaalisti. Olemme saaneet Ikealta testiin peruslampun jossa ei ole värilämpötilan säätöä. Se parittui hubiin kerralla, niin kuin pitääkin. Olemme pyytäneet testiin myös lamppuja joissa on värilämpötila, mutta näitä vielä odottelemme. Hankimme niitä viimeistään heti, kun laitteet saadaan myyntiin Suomeen.

  Parituksen osalta vielä pikaohje (ZigBee-laitteet)

  1. Laita lampusta virta pois päältä
  2. Mene Laitteet-näytölle
  3. Paina oikeasta yläkulmasta (+)-painiketta. Hubi lähtee saman tien etsimään ZigBee-laitteita.
  4. Laita lamppuun virta päälle ja odota heti. Lamppu ilmestyy sivun alalaitaan uutena laitteena.
  5. Nimeä lamppu (ja määrittele huone, jos haluat)

  - Tony
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  editoi maaliskuu 2017
  Alkutestauksien jälkeen Ikean omalla ohjaimella, nollasin valaisimen Hue Dimmer Switchillä ja se parittui heti Cozify hubin kanssa.
  Post edited by amu on
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  Kokeilin uusiksi pariin otteeseen ja yhtä huonosti löytyy. Epäparitin kattopaneelin tuolla Ikean omalla säätimellä. En tiedä tekeekö Dimmer Switch jotain toisin, omaa konffinu sen verran uusiksi että ei näytä pitkällä painalluksella reagoivan lamput mitenkään, edes Philipsit. (Juuri pitkän painalluksen konffinu uusiksi että sammuttaa kaikki lamput tuolla Dimmerillä, lyhyt vain yhden lampun, joten se voi vaikuttaa.)

  E27-kantaiselle tein parituksen tuohon Ikean säätimeen, ja sitten epäparitus heti perään, ei vaikutusta. Tämä lähempänä hubia..

  Mutta mulla on ollut ennenkin ihan käsittämättömiä ongelmia näiden paritushommien kanssa, mikä lie ongelmana. Joskus tuurilla mennyt helpollakin, mutta yleensä saanut taistella. :)

  Kokeilin Zigbeen tehoa buustata, mutta ei silläkään näyttänyt olevan mitään vaikutusta. Taitaa harjotukset jatkua joku toinen ilta..

  Onko amulla mikä zigbee-kanava käytössä?
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  @Ekke onko sulla Cozify hubin lisäksi käytössä myös Hue bridge? Jos on, niin ota Hue bridgesta virrat pois siksi aikaa kun paritat Ikean lamppua Cozify hubiin.

  Itselläni on Cozifyn lisäksi myös kaksi Hue bridgeä ja olen huomannut, että nopeuttaa huomattavasti uusien laitteiden löytämistä ainakin Hue bridgessä, kun laittaa tuon toisen bridgen ja Cozify hubin virrattomiksi siksi aikaa, kun parittaa uutta laitetta.
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  @amu Juu, on Bridge myös. Otin sen pois käytöstä, mutta 10min laite-etsintä ei tuottanut tulosta ilman sitäkään..

  15 laitetta oon tohon onnistunut parittaan, mutta näistä ei kumpikaan halua vielä pariutua.. :)
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Ekke kirjoitti:

  En tiedä tekeekö Dimmer Switch jotain toisin, omaa konffinu sen verran uusiksi että ei näytä pitkällä painalluksella reagoivan lamput mitenkään, edes Philipsit. (Juuri pitkän painalluksen konffinu uusiksi että sammuttaa kaikki lamput tuolla Dimmerillä, lyhyt vain yhden lampun, joten se voi vaikuttaa.)

  Painoitko siis sekä I:stä, että 0:aa samaan aikaan pitkään?
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Ikean lamput voi resetoida laittamalla lamppu päälle ja pois päältä kuusi kertaa. Resetoi lamppu ja kokeile parittaa se hubiin resetoinnin jälkeen. @Ekken logeista emme syytä tälle ongelmalle löytäneet.

  Olemme pyytäneet Ikealta testiin myös lamppuja, joissa on mukana tuo värilämpötilan säätö. Peruslamppu (on/off, himmennys) parittui hubiin todella helposti ja toimii kuten pitääkin.

  Yksi erittäin hyvä ominaisuus noissa Ikean lampuissa näyttää olevan. Nimittäin viimeisen tilan muisti. Lampuista voi sammuttaa virran seinäkytkimestä ja kun lamppuihin laittaa virrat takaisin, lamput palaavat asetukseen jossa ne olivat ennen virran katkaisemista. Tämä ominaisuus puuttuu sekä Philipsin että Osramin lampuista.

  - Tony / Cozify
 • EkkeEkke Member Viestejä: 51
  @amu, enpä tainnu kokeilla, sillä toimi.. Resetointi siis, paritukseen ei auttanut. Ei myöskään toi 6x off-on-hommakaan, vilkautti ainakin loppuun merkiksi että jotain tapahtui.

  Aika kaukana toi 600x600mm paneeli vain Cozifystä, pitää kokeilla joku päivä lähempänä.. E27 ollut aina lähellä hubia (<0.5m).
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Alkuun iso kiitos @Ekkelle kärsivällisyydestä testata erilaisia vaihtoehtoja joita olemme käyneet läpi supportin kautta.

  Lamppuja on resetoitu suuntaan jos toiseen ja yritetty sitä kautta saada paritusta onnistumaan. Mikään ei ole auttanut.

  Saimme tänään oman version E27 lampusta, jossa on tuki myös värilämpötilan säädölle. Tämä lamppu ei parittunutkaan hubiin heittämällä. Liikennettä analysoimalla selvisi, että lampun ilmoittama laiteprofiili on väärä. Pystymme kiertämään tämän ohjelmallisesti, mutta luonnollisesti tuotantoon ehdi.

  Meidän arvaus on se, että lamppueriä ja softaversioita on markkinoilla useampia ja tästä syystä toisilla paritus onnistuu ja toisilla ei.

  Palaamme päivityksen ajankohtaan myöhemmin.

  - Tony / Cozify
 • TomTom Member Viestejä: 38
  editoi maaliskuu 2017
  tony kirjoitti:  Yksi erittäin hyvä ominaisuus noissa Ikean lampuissa näyttää olevan. Nimittäin viimeisen tilan muisti. Lampuista voi sammuttaa virran seinäkytkimestä ja kun lamppuihin laittaa virrat takaisin, lamput palaavat asetukseen jossa ne olivat ennen virran katkaisemista. Tämä ominaisuus puuttuu sekä Philipsin että Osramin lampuista.

  - Tony / Cozify

  Käsittääkseni aika samankaltainen ominaisuus on myös Osramin lampuissa. Siihen voi tallentaa oletusvärin ja ja oletuskirkkauden. Ominaisuuden saa päälle käyttämällä sen Osramin omaa hubia ja appia. Mutta jotta Osramin lampun saa paritettua uudestaan Cozify:n hubin kanssa se pitää resetoida, jolloin ominaisuus menee pois päältä.

  Olen heti vuonna 2015 kun hankin Cozify hubin ehdottanut että hubin voisi ohjelmoida laittamaan oletusvärin ja kirkkauden kun mikä tahansa lamppu ilmestyy kuulolle (laitetaan sähköt päälle), mutta siihen on vaan Cozify:n puolelta vastattu tylysti että ei voi tehdä "turvallisuussyistä". Muka pitää aina käynnistyä samoilla lampun tehdasasetuksilla.

  No nyt näitä lamppuja alkaa olla jossa oletusvärin ja kirkkauden voi valita. Toki ymmärrän että jos hubi muuttaa värin, niin se saattaa käydä hetken ensin lampun omalla oletusvärillä. Mutta olisi se parempi kuin että jää pysyvästi lampun oletusvärille...

  Olisiko mahdollista harkita uudestaan tätä ominaisuutta?
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,017 admin
  Näyttivät tulleen myyntiin 1.4. alkaen ja verkkokauppaan kesäkuuhun mennessä.

  Hinnat ja perustietoa:
  https://www.epressi.com/media/userfiles/21633/1490781484/ikea_a-cc-88lyvalaistus.pdf
 • TomTom Member Viestejä: 38
  Kävin hakemassa pari E14-kantaista lamppua Ikeasta, mutta pariutuminen ei näytä onnistuvan. Kokeilin niin lampun kuin hubin resetointia ja hubin siirtämistä ihan lähelle...
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  editoi huhtikuu 2017
  @cozify
  Ikean E27 kantainen 2700K Trådfri lamppu parittui nätisti Cozifyn kanssa "Hue lamppuna". Haettu eilen Vantaan Ikeasta.

  https://drive.google.com/folderview?id=0Bxo5Ed10JsVqQzQ4bHpnM0M3ODQ
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,017 admin
  editoi huhtikuu 2017
  @amu Oliko sulla kokeilussa/käytössä tuon sarjan liiketunnistinta? Hinta 29,90 € tekee siitä aika houkuttelevan, varsinkin jos laite toimii luotettavasti.
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  editoi huhtikuu 2017
  Pudeman kirjoitti:

  @amu Oliko sulla kokeilussa/käytössä tuon sarjan liiketunnistinta? Hinta 29,90 € tekee siitä aika houkuttelevan, varsinkin jos laite toimii luotettavasti.

  Kaikki mahdolliset kilkkeet hommasin testiin. Eilen pikaisesti testasin mm. tuota hubia ja liiketunnistinta. Kyllähän se toimii, mutta säädöt on aika rajalliset Hue liiketunnistimeen verrattuna.

  Myöskään yhdessä valaisinryhmässä ei voi olla kuin yksi säädin kerrallaan.
  Post edited by amu on
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,017 admin
  Kiitos tiedosta. Kymppi lisää ja saa monipuolisemman, sekä pienemmän Hue tunnistimen.
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  Lisäyksenä vielä, että Ikean E27 kantaista värisäädettävää Trådfri lamppua en saanut paritettua hubiin.
 • kotivalokotivalo Member Viestejä: 3
  Kahdella Ikean Trådfri E14 -kantaisella värilämpötilaa vaihtavalla lampulla kokeiltuna Cozify ei löydä niitä.

  Lampun tuotekoodi on 703.182.84 eli http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70318284/ . Millä aikataululla Ikean tuotteille olisi luvassa tukea?
 • rantautujarantautuja Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 17
  Saako noita paneelivalaisimia helposi ruuvattua katossa rasiaan kiinni? Manuaalia koitin plarata, mutta huonosti pääsin päälle kiinnityksestä. Ruiskurapattu katto, joten vähän huono muuten siihen kiinnittää....
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  editoi huhtikuu 2017
  rantautuja kirjoitti:

  Saako noita paneelivalaisimia helposi ruuvattua katossa rasiaan kiinni? Manuaalia koitin plarata, mutta huonosti pääsin päälle kiinnityksestä. Ruiskurapattu katto, joten vähän huono muuten siihen kiinnittää....

  Kahdeksalla ruuvilla (neljä mielestäni riittää) tulee suoraan kattoon kiinni, eli rasiasta ripustus ei onnistu.
 • Pasi StåhlPasi Ståhl Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 50
  @cozify Noissa Ikean lampuissa ongelmana näyttäisi olevan se jo mainittu väärä laiteprofiili? Tämä taitaa olla vain värilämmön säädöllä varustetuissa lampuissa?
  Tuleekohan Cozifyn ohjelmistoon muutos, joka hyväksyisi nuo Ikean virheellisen profiilin ilmoittavat lamput?
  Vai onko nuo Ikean lamppujen ohjelmistot päivitettävissä?
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Olet oikeassa @Pasi Ståhl. Lamput sanovat olevansa HOME automation profiilin laitteita, mutta käyttävät LIGHTLINK profiilin laitetunnuksia. Tämä on Ikea-specifinen käsittely lampuille.

  Teemme muutokset meidän ohjelmistoon ja tuki on tulossa mukaan lähitulevaisuuden versioihin. Kohtapuoliin julkaistava versio on jo beta-testauksessa, joten siihen tämä Ikea-lamppujen tuki ei vielä ehtinyt. Eli tuki on tulossa seuraavassa versiossa, jonka julkaisemme noin kuukauden päästä.

  Muutama esille tullut asia:
  - Kirkkauden muuoksessa transitio ei toimi, eli Ikean lamppuja ei voi käyttää sarastustoiminnon yhteydessä.
  - GU10-lamppujen värilämpötilan muuttaminen toimii välillä omituisesti. Jostain syystä värilämpötilan asettaminen pätkii, eli välillä toimii ja välillä ei.
  - Ikean liiketunnistin pystyy kaappaamaan ainakin Osramin lampun ohjattavaksi. Käsittääksemme liiketunnistin ei kuitenkaan toimi kuten normaali liiketunnistin, vaan liike-eventin sijaan lähettää lampuille on/off-komentoja. Cozify Hubiin liiketunnistinta ei pysty parittamaan.

  Testasimme seuraavat lamput:
  - E14
  - E27 950lm
  - E27 1000lm
  - GU10
  - Valopaneeli

  E27 1000lm -lamppu tukee vain kirkkauden säätöä, muut myös värilämpötilan säätöä. Värejä ei löydy mistään lampusta.

  Lamppujen default-nimi on "Ikea from Sweden". Tämän saamme automaattisesti lampuilta. Nimen voi luonnollisesti vaihtaa haluamakseen.


  Itse suhtaudun näihin vielä varauksella. Pitkiä testejä kotikäytössä emme ole tehneet, mutta laatuvaikutelman näkökulmasta nämä menevät jonon hännille. Jos siis vaihtoehtoina ovat Philips, Osram ja Ikea. Itse suosin edelleen Philipsin lamppuja. Ne ovat hieman kalliimpia verrattuna kilplailijoiden lamppuihin, mutta niiden kanssa on harvoin ongelmia.

  - Tony / Cozify
 • masiaromasiaro Member Viestejä: 54
  Kiinnostaa kovasti Ikean 60x60cm valopaneeli. Onks kukaan saanut sitä toimimaan Cozifyn kanssa?
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 348 ✭✭
  masiaro kirjoitti:

  Kiinnostaa kovasti Ikean 60x60cm valopaneeli. Onks kukaan saanut sitä toimimaan Cozifyn kanssa?

  Toimii, mutta toistaiseksi vain himmennys.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.