Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Ulostuleva liikkentunnistin

PasiYPasiY Member Viestejä: 3
Löytyykö markkinoilta zigbee tai z-wave liiketunnistinta, jota voi käyttää pakkasella? Kaikki mitä olen löytänyt on alin käyttölämpötila 0C. Tarkoitus että saisin esim. hälytyksen puhelimeen tuosta tai jotenkin se voisi laukaista valvontakameran tallennuksen.

Viestejä yhteensä

 • N1h0k3rN1h0k3r Member Viestejä: 1
  Foscamin ulkokameralla on mahdollisuus lähettää sähköpostia jos se näkee jonkun, ja Cozify:lla on kamerapalvelu mikä pystyy tallenna automaatisesti samalla.

  Tarvitset erillistä liiketunnistinta vain jos haluat laukaista valvontakameran tallennuksen liiketunnistella ennen kun sun valvontakamera näkee liikunta.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 918 admin
  Minulla on käytössä ulkona tällä hetkellä kahta eri zigbee liiketunnistinmallia: Nyce ja Centralite. Kumpaakaan ei ole tarkoitettu ulkokäyttöön, mutta niin vaan toimivat. Laitteet on sijoitettu lipan alle, joten suora sade ei niin vaikuta. Kosteus kylläkin.

  Nycen näyttö loppuu -10 lukemaan, mutta Centralite näyttää enemmänkin. Itse asiassa vilkaisin tätä kirjoittaessani, että kotona näyttää olevan etuovella -17,3 astetta.

  Häiriöitä ei ole ollut liiemmälti. Joskus toinen Nyce on ilmaissut turhia liikeilmaisuja, kun keli on viheliäinen (=kosteusprosentti 100, pikkupakkanen. Tätä esiintyy suojakelien tienoilla).

  Sen sijaan Nexan ulkokäyttöön tarkoitetut liiketunnistimet olivat surullisia tapauksia. Niihin ei voinut luottaa lainkaan. Tälläkin hetkellä toinen on tarpeettomana varastossa, toinen käytössä sisätiloissa samassa huoneessa kuin HUB. Siihenkin tuli tosin "hillitön tuli" taas joulujen aikana.

  Eihän nuo käyttökokemukset ole tietenkään mikään tae toimivuudesta. Sijoituspaikka ja keliolosuhteet vaikuttavat oleellisesti. Olen miettinyt tätä muutamia kertoja, miksi niille ei suoraan luvata toimivuutta alle nollan, mutta se saattaisi asettaa valmistajalle turhan isoja paineita takeiden vuoksi. Pääseehän helpommalla, kun antaa spekseissä hiukan myöten.

  Z-wave tukea ei vielä ole HUB:ssa, mutta kunhan se saadaan, pitää tähän aiheeseen palata vielä.
 • PasiYPasiY Member Viestejä: 3
  Tuohon ensimmäiseen kommenttiin, niin en hirveästi luota kiinalaisen kameravalmistajan liiketunnistus softaan. Itselläni on noita kertynyt joitakin, ja pienestä tuulenpuuskasta (lehtien liike) antaa jo sen hälytyksen. Muistaakseni ruotsalaisessa axisessa toimi paremmin. Kuitenkin tuollainen IR:n pohjautuva liiketunnistus pitäisi olla parempi.

  Hyvä kuulla että joku laite toimii pakkasessa vaikkei ole luvattu.
 • vtsvts Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 24
  Itse toivoisin esimerkiksi kaupan valikoimaan laadukasta hybridiliiketunnistinta ja tietty että cozify tätä laitetta tukisi.

  http://www.zigbee.org/zigbee-products-2/#zigbeecertifiedproducts/productdetails3/5553fe56f7f0b6063927b0c6/
 • makromakro Member Viestejä: 226 ✭✭
  Mikäs on tilanne tuon nimimerkki vts:n linkkaaman Boschin ISW-ZDL1-WP11G ZigBee liiketunnistimen kanssa, riittääkö Cozify yhteensopivuuden takaamiseksi se että laite ylipäätään tukee ZigBeetä, vai pitääkö tuolle olla joku tarkemmin mallikohtainen tuki että saa toimimaan?

  Nuo Boschin TriTech mallit olisi sikälikin kiinnostavia, että niiden yhdistetty PIR/tutka -teknologia poistaa turhia hälytyksiä eläimistä yms. ihmisiä ja ajoneuvoa pienemmistä kohteista.
 • jounimjounim Member Viestejä: 132
  Tuntuu että Cosify on kyllä kaikista antureista todella kranttu että mitä tukee, eli uskoisin että tämän Boschin kanssa sama juttu..
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 627 mod
  Pienenä sivuhuomiona että laitteet eivät yleensä noudata ZigBee standardia, tai sitten noudattavat siitä omaa käsitystään koksa standardi antaa monta eri mahdollisuutta tehdä täysin sama asia monin eri tavoin. Tämä johtaa siihen että kukin sensori pitää erikseen testata. Toki hyvällä tuurilla kaksi eri valmistajan sensoria hoitavat asiansa samalla tavalla, joten ne toimivat ilman mitään erillistä tukea.

  Esimerkikisi Osramin liiketunnistin on Centraliten tekemä ja he eivät ole edes vaivautuneet vaihtamaan laitteen kertomaa nimeä, saatikka poistamaan ilmoitusta tampering-kytkimestä jota siinä ei ole, ja joka siksi ilmoittaa kokoajan että kotelo on auki. Toisinaan myös dokumentaatio ja toteutus eivät kohtaa ja kolmas haaste on päivitykset, jotka saattavat rikkoa jotain ja korjata toista ja näistä valmistajat eivät kerro avoimesti.

  Kuitenkin laitetuki paranee kokoajan se vaan vaatii paljon työtä.

  Foorumilla on myös kanava itse testatuille laitteille, jonne toivomme raportteja laitteista, joita asiakkaat ovat itse kokeilleet: http://forum.cozify.fi/discussion/570/itse-testatut-laitteet/p1

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • AMRAMR Member Viestejä: 57
  *kop* *kop* puuta mutta Telduss/Prooven vain IP20 -suojattu liiketunnistin on ainakin toistaiseksi toiminut myös yli 20 asteen pakkasilla katoksessa nyt jo alkusyksystä asti. Ilmoittelen miten kestotestissä käy ja jos pakkasia tulee yli 25-30 asteen tälle talvelle, miten silloin tunnistin jekkasee.
 • lassixlassix Member Viestejä: 18
  AMR kirjoitti:

  *kop* *kop* puuta mutta Telduss/Prooven vain IP20 -suojattu liiketunnistin on ainakin toistaiseksi toiminut myös yli 20 asteen pakkasilla katoksessa nyt jo alkusyksystä asti. Ilmoittelen miten kestotestissä käy ja jos pakkasia tulee yli 25-30 asteen tälle talvelle, miten silloin tunnistin jekkasee.


  Miten pelitti lopputalven kovilla pakkasilla? Mikä sulla on sijoittelu tuolla hubiin nähden? Kantamaa lähinnä arvuuttelen.
 • AMRAMR Member Viestejä: 57
  Eipä tullut sitten lopputalvestakaan yli 20 asteen pakkasia mutta vielä anturi jekkasee ongelmitta.

  Hubiin on matkaa noin 15 metriä ja välissä on tietysti yksi ulkoseinä (2000-luvun puutalo).
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 627 mod
  Käsittääkseni Ubisysin S1 tai S2 releohjaimeen voi kytkeä langallisen, esim. halogeenivaloille suunnitellun ulkoliiketunnistimen jonka rele kestää 230VAC jännitettä. Eli Ubisysin input kytketään siihen ja määritellään liiketunnistimeksi Cozifyssä ja outputtiin voi kytkeä vaikka ulkovalot joita voi sitten ohjata erikseen (tai liiketunnistimen mukaan).

  t.Samppa \ Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • AMRAMR Member Viestejä: 57
  Ah, aivan. Hyvä vinkki! Kun tuosta Proovesta aika jättää, niin taidan rakentaa Ubisyssin taakse logiikan, koska samaisessa katoksessani on jo 230V liiketunnistin valojen sytyttämiselle.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.