Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Sarastusvalo

ExMacroExMacro Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 25
Moi

Hankin tuossa syksyllä Cozifyn vesivuoto- ja palohälyttimien monitorointiin. Tuotteet toimivat erinomaisesti ja olen pikkuhiljaa lisäillyt 433MHz-kilkkeitä ja Philips Hue-polttimoita. Niiden osalta en ole onnistunut saamaan aikaan kunnollista sarastusvaloa. Osaako joku auttaa tuon kanssa? Jos tallennan polttimon sarastusvaloksi ajastettuun teemaan tietyllä kirkkaudella esim. 5 minuutin fadella niin lamppu kyllä syttyy muttei feidaa kirkkaammaksi. Miten tuon pitäisi pelittää ja miten se pitäisi ohjelmoida?

- Marko Myöhänen

Viestejä yhteensä

 • ExMacroExMacro Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 25
  Vastaan itselleni. En vaan osannut, joten nyt toimii. Sopivan ajan ja kirkkauden etsimiseen saattaakin mennä hetki, nyt tuntuu hieman siltä, että herää valot täysillä eli tuo pitää koittaa saada melko hienovaraiseksi vain tukemaan heräämistä.
 • KikkariKikkari Member Viestejä: 8
  Saako sarastusvaloa toimimaan "manuaalisesti" ilman teemaa? Haluaisin laittaa lapsille sarastusvalot jotka voisin kytkeä herättämään aamulla sopivan hetken tullen. Vai pitääkö siis tehdä Herätys-teema jonka kytken aamulla päälle?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 627 mod
  @Kikkari Joo, tarvitset hertätys-teeman.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • JSHouseJSHouse Member Viestejä: 5
  En löydä mistään päin appia tuota ”sarastusvalo” vaihtoehtoa tai asetusta. Tarkoitus olisi saada Ikea Trådfri 1000 lm himmennettävä valo toimimaan sarastusvalona, mutten löydä tapaa/asetusta tehdä sitä. Voisiko joku antaa vähän rautalankaohjetta? Lamppu on liitetty Hubiin ja toimii.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 918 admin
  editoi marraskuu 2018
  Kaikki valot eivät toimi sarastusvaloina. Ohessa kuva Osramin rgb valosta. Tee siis ensin tarvittava teema, jonka ajastat. Sitten tuo valo liitetään siihen teemaan sarastusvaloasetuksella.
  Mulla on Ikean valot kaikki perusvalkoisia, joissa ei voi säätää kuin lämpöä. Niissä ei ole tuota sarastusvaloasetusta.
  0BC72388-A7F7-4E1E-B30A-8CCCEC8F9EEB.jpeg
  1536 x 2048 - 369K
 • JSHouseJSHouse Member Viestejä: 5
  Eli näköjään juuri tuo lamppu ei siihen näytä taipuvan, eli asetusta ei näy ollenkaan. Hyvä tieto myös jollekulle muulle ko. lamppua hankkivalle, kiitos!
 • lindrotilindroti Member Viestejä: 1

  Mitkä lamput toimivat testatusti sarastusvalona? Saako tehtyä samanlaisen sarastusvalon kuin valmiina myytävillä valoilla?

  Ostin tätä varten Ikean Trådfri E14 600 lm värispektrillisen lampun, mutta sen kanssa en löytänyt sarastusvaloasetuksia mistään.

 • AnzelmiAnzelmi Member Viestejä: 7

  Kiinnostais kans toi Ikean lampun sarastusvalo toiminto ja kuinka sen sais toimiin?

 • vexavexa Member Viestejä: 1
  lindroti kirjoitti:

  Mitkä lamput toimivat testatusti sarastusvalona? Saako tehtyä samanlaisen sarastusvalon kuin valmiina myytävillä valoilla?

  Ostin tätä varten Ikean Trådfri E14 600 lm värispektrillisen lampun, mutta sen kanssa en löytänyt sarastusvaloasetuksia mistään.

  Hei! Itse yritän myös saada sarastusta toimimaan. Saitilla luetellaan tuettuja tuotteita, mutta olisi mainiota, jos esim. Trådfri-tuotteiden kohdalla lukisi "tuettu osittain" tai vaikka ei toimi sarastusvalona / rgb säädöt ei toimi. Nämä kummatkin on mulla nyt ostettuna ja harmittaa kun kumpaakaan toimintoa en saa pelaamaan hubilla. Onneksi on vielä palautusoikeutta jäljellä.

  Onko täällä muilla ongelmia sen suhteen että valoja saisi järkevästi himmennettyä katkaisimista esim nappia pohjassa pitämällä, muutoin kun asettamalla "käytä ikea-kaukosäätimenä"? Tuntuu että kaikki pitäisi tehdä teemoilla, ja kun mullakin on olohuoneessa 8 lamppua katossa, tulee niiden himmennys, värilämpötila ja osa päällä / osa pois vaihtoehdoista niin monta teemaa että niitä ei ohjaa hullukaan cozifylla. Ikea-remotella se onnistuisi jollain tavoin, mutta siinä ei taas värilämpötilan säätö toimi.

  Jotenkin harmillista että kallein tuote mikä löytyy, ja käyttö on kuitenkin näinkin rajattua. Nämä ei ole ainoat ongelmat, mm. nexan 2-painikkeiset kytkimet parittuu mutta niillä ei pysty ohjaamaan mitään.. =/ Hmm.
 • SpinnuSpinnu Member Viestejä: 51
  Itse luovutin Ikea lamppujen suhteen niiden himmennyksen vuoksi. Ne eivät vaan pysty niin pitkälle himmenemään kuin Philips Hue tuoteperheen tuotteet. Eli niissä paikoissa missä tarvitsen himmeää tunnelmavaloa, on kalliimmat Philps Hue valot ja Philips Hue säätimet. Ikea valot kelpaa sinne, missä tarvitaan paljon tehoa ja vain osittaista himmennystä.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.