Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Mikä asia tai laite kotonasi voisi toimia helpommin tai automatisoidusti?

cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
editoi toukokuu 2014 kohteessa Yleistä kotiautomaatiosta
Tämä on Cozifyn avaama keskustelu, johon toivomme ideoita ja ajatuksia kodin ohjaukseen ja automatisointiin liittyen.
Post edited by cozify on
«1

Viestejä yhteensä

 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  editoi toukokuu 2014
  "Meillä on 2 vuotta vanha talo. Lämmityksen ja jäähdytyksen optimointi mlp- ja iv-konekombolla, parilla hassulla anturilla ja tyhmillä huonetermostaateilla on aika työlästä. Meillä on betonilattia, joka on herkkä lämpimyyden tunnun kannalta ja on vähän väliä paikoin kylmä ja paikoin kuuma. Ylä- ja alakerta ovat aina eri lämpöiset. Isot ikkunat aiheuttavat lisähaastetta, kun aurinko lämmittää lattiaa. Jos taas käyttää takkaa, niin vesikiertoinen lattialämmitys ei ehdi reagoida mukana. Ilmastointia ja lämmitystä säädetään eri paikoista taloa.

  Energian kulutuksen seuranta kiinnostaa jonkin verran, mutta sähköyhtiön laiteratkaisu on vähän turhan simppeli. Pitäisi saada jotenkin irti, mikä sähköä milloinkin kuluttaa.

  Valaistukseen kaipaisin valmiiksi ohjelmoituja asetuksia. Nyt pitää laukata ympäri taloa ruuvaamassa säätimiä. Mitään väyläpohjaista ohjausmahdollisuutta ei ole."

  Tästä vastauksesta kiitos Samuli K:lle
  Post edited by cozify on
 • ranttarantta Member Viestejä: 1
  Itse käytän tällä hetkellä toista järjestelmää, mutta avoimin mielin seuraan mitä kentällä tapahtuu. Kotimainen laitetoimittaja olisi hieno juttu, mikäli järjestelmä on joustava ja antaa riittävästi mahdollisuuksia.

  Kerron mitä täällä on tällä hetkellä automatisoituna. No, tietenkin tuo peruskaura, pistorasioiden välissä / valokatkaisijoissa / jne etähallittava virtasyöttö, jolla voidaan sammuttaa ja himmentää valoja, ajastaa, ohjata kaukosäätimellä, puhelimella, tabletilla, tietokoneella, etänä. Kuten myös muita laitteita (herätevirrat, suihkulähteet, käyttövirrat, jne).

  Lisäksi palovaroittimet, hälytysjärjestelmä (ovi/ikkuna-anturit, painekytkimet), ajastettavat, lämpötilan mukaan toimivat auton lohkolämmitysohjaukset, talon lämpötilanseuranta, sähkönkulutuksen seuranta niin kokonaistasolla kuin osin laitetasollakin.

  Suunnitteilla on tässä vaiheessa mm. älykäs sadetuksen kontrolli - ei riitä, että sadetetaan jos on kuivaa, vaan pitää myös ymmärtää olla sadettamatta mikäli kohta sataa joka tapauksessa. Samoin on suunnitteilla älykäs lämmitys, joka reagoi jo ennalta sääennusteiden lupaamiin nopeisiin muutoksiin tai vaikkapa siihen, että sauna tai uuni ovat lämpenemässä. Ja luonnollisestikin siihen, onko ketään kotona vai ei.

  Suunnitteilla on myös käyttää RGBW-ledejä nykyistä monipuolisemmin erilaiseen statusindikointiin - mutta myös valaisuun. Samoin monilla muilla tavoin voidaan ilmaista erilaisia asioita, heitetään esimerkkinä vaikkapa, että ovikellon soittoa voi viestiä takapihalle vaikkapa antamalla muutaman on/off-pulssin suihkulähteelle ja sen valoille.

  Ja on noita ideoita ehkä repussa vielä lisääkin, siltä varalta että tekeminen loppuu kesken. Olennaista on kuitenkin tuoda tekniikkaan niin älyä kuin automaatiotakin, kuten myös erilaisia kontrollointitapoja.

  Esimerkkinä kontrollista, puhelimen, tabletin, kaukosäätimen jne lisäksi voi mainita vaikkapa sen, että työhuoneeseen saa valot päälle yhdellä katkaisijan painalluksella, toinen painallus antaa myös käyttövirran laitteille. Ja tietenkin esimerkiksi ne valot saa tietokoneelta päälle näppiksestä nappia painamalla.

  Paljon mahdollisuuksia, avoimia rajapintoja, helppoa muokattavuutta. Sitä olen vailla.
 • PepePepe Member Viestejä: 1
  Kodissamme on Leakomatic pulssi ja virtauskatkaisin paineistetussa käyttövesijärjestelmässä. Laite on tarkka ja toimii moitteettomasti. Olisi mukavaa kun kaikki ohjaus sujuisi Kotona/Poissa kytkentä kännykällä. Leakomatic on yhdistettävissä myös turvajärjestelmäämme.
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Moi,

  Kiitoksia vinkistä. Vilkaisemme ilman muuta mistä on kyse ja löytyykö tuotteesta minkälaiset rajapinnat.

  - Tony / Cozify
 • HäkäHäkä Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 21
  Sähköpistorasioiden ohjausta ei ole tällä hetkellä mahdollista ajastaa. Toivoisin samanlaista mahdollisuutta ajastukselle kuin valoissa.
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Moi,

  Suoraan laitteen asetuksista ei pistorasiaa pysty tällä hetkellä ajastamaan. Voit kiertää tämän liittämällä pistorasian johonkin teemaan. Teeman voit ajastaa haluamallasi tavalla.

  - Tony / Cozify
 • JaniMJaniM Member Viestejä: 1
  editoi elokuu 2015
  Itselle ohjelmoijana yksi käyttökohde olisi sensoreiden tulosten käsittely tietokoneella. Olisi siis kätevä olla jonkinlainen tapa yhdistää tietokone (mielellään Linux-pohjaisella käyttöjärjestelmällä) Cozify Hubiin.

  EDIT: Unohdin mainita, että olisi myös hienoa jos laitteita voisi kontrolloida ohjelmallisesti tietokoneen välityksellä.
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  editoi syyskuu 2015
  JaniM,

  Pahoittelut, vastaus kesti. Olemme juuri parhaillaan suunnittelemassa rajapintojen julkaisua. Tavoitteena antaa sekä harrastajille että ammattilaisille mahdollisuus lisätä Cozify Hubiin toiminnallisuuksia ja yhdistää se joustavasti muihin teknologioihin. Mainitsemasi esimerkit istuvat suunnitelmiin hyvin.

  Ensimmäisenä annamme mahdollisuuden skriptata omia sääntöjä. Perässä seuraa mahdollisuus omien laitteiden lisäämiseen ja integrointiin muiden järjestelmien kanssa. Tätä varten perustamme syksyllä developer-ohjelman, jonka jäseniltä toivomme aktiivista palautetta APIen kehittämisessä.

  Mikäli kiinnostaa olla ensimmäisten kehittäjien joukossa, lähetä viestiä osoitteeseen [email protected] .
 • IlkkaIlkka Member Viestejä: 72
  Moi,

  Lattialämmityksen termostaatti (sekä sähköiselle että vesikiertoiselle lattialämmitykselle). Olisi hyvä jos voisi säädellä etänä kun on poissa asunnolta.

  Sälekaihtimet.. Ne menee jo nyt sähköllä ylös ja alas joten automatisointi onnistuu Nexan kytkimellä..

  Lisää langattomia kytkimiä valikoimaan. Nexoja ei tullut nopealla googlauksella vastaan (olen Keski-Euroopassa)

  t:Ilkka
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Moi,

  868-taajuus on suosittua etenkin Keski-Euroopassa. 868-taajuudella toimii kuitenkin myös Z-Wave ja itse uskomme sen olevan tärkeämpi tuettava pidemmällä tähtäimellä.

  - Kimmo
 • TomTom Member Viestejä: 37
  editoi tammikuu 2016
  Miten rakennan säännön niin että valon väri ja kirkkaus riippuu kellonajasta tai auringonnoususta, mutta se, onko valo päällä ohjautuu liiketunnistimella?

  Nyt valo sammuu kun väri/kirkkausteeman vaihtaa, vaikka liiketunnistin näkee liikettä.
  Post edited by Tom on
 • TomTom Member Viestejä: 37
  Ulkolämpötilan voisi myös mielellään asettaa esimerkiksi lähimmän lentokentän lämpötilatiedon mukaan. Ne ovat helposti saatavilla ja yleensä jopa parempia kuin kotikutoinen mittaus. Lämpötila esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentältä on saatavissa helposti kaksi kertaa tunnissa METAR sanomasta tunnisteella EFHK.
 • TomTom Member Viestejä: 37
  Yksi ongelma sekä Lightify että HUE valoissa on se, että ne syttyvät kirkkaan valkoisena kun laitetaan sähköt päälle. Tämä on ainakin toistaiseksi valmistajien ratkaisu. Tilanne on ongelmallinen jos valojen sähkönsyötössä on sähköinen katkaisija. Toinen ongelma ovat lyhyet sähkökatkokset jonka jälkeen kaikki valot talossa loistavat kirkkaina.

  Toivoisin ratkaisuna sen, että Cozify seuraisi onko yhteyttä valoon ja jos yhteys on poikki ja laite löytyy niin lähetettäisiin Cozifyn teeman/asetuksen mukainen väri ja kirkkaus komentona valolle.

  Valojen valmistajat väittävät että on turvallisempaa aina virtakatkoksen jälkeen sytyttää kirkas valo. Voi olla tietenkin että valoissa ei edes pystytä muistamaan edellistä asetusta joten tämä toiminto on pakon sanelema.

  Kuitenkin voi olla kyseenalaista mikä nyt on se turvallinen tila. Onko se sitten muka se että sähkökatkoksen jälkeen sytytetään kirkas valo lastenhuoneeseen keskellä yötä?

  Eiköhän olisi parasta että käyttäjä voi määritellä miten valon sähkökatkoksen jäkeen toimitaan. Voisi laittaa valinnaiseksi kunkin laitteen kohdalle että Cozify lähettää komenon siitä tilasta missä valon pitäisi olla Cozify:n teemojen ja asetusten mukaan kun löytää kadoksissa olevan valon. Niinhän se nyt tekeekin, mutta vasta kun laittaa valon käsin pois ja päälle laitenäkymästä. Käytännössähän tässä olisi hieman viivettä jonka aikana valo käy kirkkaana, mutta olisi kuitenkin parempi kuin tämän hetkinen toiminta.

  Jos tämä olisi valinnainen toiminto niin sitten voisi myös valita sen että valo toimii niin kuin nyt, eli syttyy kirkkaana katkoksen jälkeen...
 • TomTom Member Viestejä: 37
  Löysin miten teema käynnistetään esimerkiksi ajastetusti tai tunnistimella.

  Mutta olisi hyvä jos teeman voisi kytkeä pois ajatuksella tai tunnistimella.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.