Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Ilmalämpöpumpun etähallinta muuten kuin AirPatrolin kautta?

maasimaasi Member Viestejä: 16
Omistan Samsungin ilmalämpöpumpun ja pystyn sitä käyttämään puhelimellani niin kotona kuin tienpäälläkin.
Olisin erittäin kiinnostunut saamaan lisättyä sen hallinnan ja seurannan toimimaan Cozifyn kautta.
Nyt AirPatrol on lisätty tuettujen laitteiden piiriin, mutta mielestäni on kohtuuttoman kallis ratkaisu (254eur), varsinkin kun pystyn jo hallitsemaan omaani etäältä, en vain cozifyn kautta / automatisoidusti.

Onko joku keksinyt jonkun muun kuin AirPatrol ratkaisun, mitenkä saisi Cozifyn kautta hallittua ilmalämpöpumppuja?
Ja olenko ainut joka kokee tuon tarpeelliseksi, mutta AirPatrolin kovin kalliiksi ratkaisuksi siihen?

Viestejä yhteensä

 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Myös minulla on ilmalämpöpumpun etähallinta ollut käytössä jo jonkin aikaa ilman AirPatrolia suoraan valmistajan appiksen kautta. Siitä huolimatta AirPatrol on tuonut lisäarvoa säännöllä "Kun ovi auki yli 2 min, sulje ilmalämpöpumppu. Ja käynnistä ilmalämpöpumppu, kun ovi suljetaan." Olen liittänyt pumpun kaikkiin ulko-oviin. Ovet unohtuvat välillä kiireessä auki ja tällä tavalla on aivan timanttista antaa Cozifyn hoitaa pumppu päälle/pois päältä automaattisesti.

  Jos tästä on nyt hankala suoraan lähteä laskemaan euromääräisiä säästöjä, niin ainakin henkisellä tasolla on hienoa ettei ilmalämpöpumpun tarvitse yrittää lämmittää tai viilentää ulkoilmaa.

  Cozifyn kautta pystyt lisäksi tekemään erilaisia teemoja, joiden taakse voit tallettaa erilaisia valmiita, itsellesi ja perheellesi sopivia ilmalämpöpumpun asetuksia. Tai liittää ilmalämpöpumpun asetukset suoraan esimerkiksi yö-teemaan, jolloin tuulettimen nopeus vaihdetaan automaattisesti hiljaiselle minimiasetukselle.

  Muiden vaihtoehtojen lisääminen ei ole tällä hetkellä ole suunnitelmissa, koska ilmalämpöpumppujen valmistaja- ja mallikohtaisten protokollien toteuttaminen ei ainakaan nykyisellään ole vaihtoehto.

  - Tony / Cozify
 • rantautujarantautuja Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 17
  Airpatroliin liittyvä kysymys, eli voiko airpatrolin lämpötila/kosteustietoja käyttää normaalisti muidenkin laitteiden ohjaukseen vastaavasti kuin nycen tms.?
 • Sami KorhonenSami Korhonen Member Viestejä: 2
  Sensibo näkyy FB-mainoksissa, 99$ single-kit sisältää ilmalämpöpumppuun liitettävän IR-ohjaimen ja keskusyksikön. https://www.sensibo.com/collections/sensibo-kits/products/sensibo-single-kit

  Olisi siis alle puolet AirPatrolin hinnasta? Tekevät yhteistyötä Amazon Echon ja IFTTT kanssa, joten voisi olla helppo integraatiokumppani Cozifylle? Tai sitten käyttää IFTTT välissä?

  IR-lähetin Remotec Z-Wave ZXT-120 mitä täällä oli suositeltu, 73$, vaikuttaa vähän kalliilta ratkaisulta, luulisi että IR-lähettimiä saisi halvemmalla, tai sitten pienrobotiikkaa painelee Mitsubishi ilmalämpöpumppukaukosäätimen nappuloita Cozifyn ohjeilla? :smiley:

  Ilmalämpöpumppujen hallinta olisi varmasti yksi helpoin tapa saada ansaittua Cozify-investointi takaisin, ja olisi hyvä myyntivaltti myös Cozifylle ("Save money - Sensibo reduces your A/C costs by up to 40%.", "Lämpöpumppusi järkevä hallinta voi vähentää sähkönkulutusta jopa 25 %. Tämä tarkoittaa, että AirPatrol maksaa itsensä takaisin 18 kuukaudessa.").
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.