Tuki yli 30 laitteille

masiaromasiaro Viestejä: 43Member
Moi,

Ostin Cozify boksin mökkiin täysremontin yhteydessä.

Olemme tyytyväisiä ostokseen, ja tän päivän meilitiedotus oli mukava yllätys. Siinä luvattiin lisätä tuki AirPatrolille jolla saisi ilmalämpöpumppu säädettyä helposti. Iso kiitos Cozify tiimille! Mökissä on nyt lattianlämmitys. Olisi tosi ihana saada tästäkin tuki boksiin.

Tosiaalta tuli sellainen ongelma eteen, että max 30 Zigbee laitteita on tultu melkein täyteen. Olen huolissani tästä. Onko rajoituksella joku syy? Voisiko raja nostaa esim 50-60 vaikka Beta-testaajille? En ole oikein innostunut 433mzh laitteista vaikka niitäkin löytyy kaikissa avattavissa ikkunoissa. Hue lamppuja on vaan niin paljon ettei 30 riitä.

Tekisin mielelläni artikkelin tästä isosta projektista jossa hieno suomalainen Cozify automaatio on mukana. :)

Viestejä yhteensä

 • amuamu Viestejä: 329Member, Beta-käyttäjä ✭✭
  @masiaro Suosittelen hankkimaan Hue bridgen ja liittämään lamput siihen. Hue bridgeen pystyy lisäämään 50 lamppua ja/tai valaisinta (epävirallisesti jopa 63 kpl) ja ohjaamaan niitä Cozifylla ilman, että kuormittavat Cozifyn ZigBee verkkoa.

  Ja jos yksi bridge ei riitä, niin niitä voi hankkia lisää. Itselläni on tällä hetkellä kaksi liitettynä Cozify hubiin :smile:
 • PudemanPudeman Viestejä: 424Member, Beta-käyttäjä ✭✭✭
  Toisaalta lainattua:
  Moi, Cozifyn puolelta ei ole laitteiden maksimimäärän rajoitusta. Toki jossain vaiheessa saattaa teknologioiden/kaistan rajat tulla vastaan riippuen laitteista ja liikennemäärästä. Laitoin viestin eteenpäin tuosta overlappaavien ikonien bugista. Mikäli joillain muilla kuin Esalla ja Amulla ilmenee tuota, niin laittakaa vaikka viestiä tähän tai [email protected]

  -Jarkko / Cozify
 • tonytony Viestejä: 157Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä admin
  Moi,

  Ikävä kyllä tuo toisaalta lainattu ei pidä paikkaansa. Rajoitus Zigbee-laitteiden osalta on 30. Rajaa pystyy kiertämään kuten @amu aikaisemmin kommentoi.

  Hue Bridgen käytössä on kaksi hyvää puolta. Sen avulla pystyy kasvattamaan Zigbee-laitteiden määrää. Toinen itseäni helpottanut asia on verkon laajentaminen paikkoihin, joihin se ei muuten kuulu, kuten eri kerrokseen. Kun bridge on kiinni samassa kotiverkossa Cozify Hubin kanssa, näkyvät bridgen takana olevat laitteet hubille.

  Esimerkki:

  Meillä kotona Cozify Hub sijaitsee yläkerrassa. Välipohja on betonivalu, joka estää signaalin pääsyn koko alakerran alueelle. Alakerrassa on yksi huone desibelioven takana, jonka läpi Zigbee-verkko ei yrityksistä huolimatta kuulunut läpi. Hue bridgen avulla sain alakerran katvealueilla olleet lamput iloisesti näkymään hubille.

  - Tony / Cozify
 • PudemanPudeman Viestejä: 424Member, Beta-käyttäjä ✭✭✭
  Aijai, ja tieto oli vielä talon sisältä...
  Pitäiskö ko kommenttia editoida? Tai laittaa tuonne vinkit ja neuvot osioon tuo Huen hyödyntäminen?
 • tonytony Viestejä: 157Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä admin
  Kyllä, ikävä virhe meidän puolelta. On nyt korjattu (editoitu) ja lisäsin vinkin myös Vinkit ja neuvot-osioon.

  Kiitti @Pudeman :smile:
 • samppasamppa Viestejä: 339Member, Cozify mod
  Laitemäärän rajoitus koskee pelkästään suoria ZigBee kommunikointi-yhteyksiä hubin kanssa, eli niiden laitteiden kanssa, jotka ovat Hubin välittömässä läheisyydessä (ensimmäiset solmut). Toiset ZigBee laitteet välittävät viestejä mesh-verkossa automaattisesti, ja Hue Bridge on vain yksi esimerkki liikennettä reitittävästä laitteesta, mutta siihen käyttöön soveltuu myös muut ZigBee laitteet (pistorasiaohjaimet ja valot, jotka saavat kokoajan virtaa). Näin ollen Hubilla voi ohjata yli sataa ZigBee laitetta riippuen verkosta ja teoriassa enemmänkin riippuen reitittävien laitteiden kyvyistä.

  ZigBee mesh verkkoa voi sotkea todella paljon jos esimerkiksi valosta ottaa virrat kokonaan pois. Tällöin verkko yrittää kyllä elpyä tilanteesta ja reitittää liikennettä uudelleen, mutta elpyminen vie aikaa. Tästä syystä ZigBee-laitteet tulisi aina saada virtaa.

  t. Samppa / Cozify
 • samppasamppa Viestejä: 339Member, Cozify mod
  Myös Bluetooth laitteet voivat sotkea kuuluvuutta, jos laitteet ovat lähekkäin. Ja ongelmatapauksissa kannattaa myös tarkistaa WiFi ja bluetooth kanavien mahdollinen päällekkäisyys.

  t.Samppa / Cozify

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.