Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Langattoman järjestelmän luotettavuus?

ProtoneProtone Member Viestejä: 4
Innostuin ajatuksesta muuttaa kotini koko valojärjestelmä automatisoiduksi. Olen tutustunut aiheeseen tiiviisti muutaman päivän ajan, ja hain ihan testimielessä Osramin lightify starter kitin kastaakseni varvasta veteen. Ajattelin että jos homma toimii hienosti, niin sitten Cozify hubi kehiin ja pala palalta rakentelemaan.

Asennus, firmiksien päivitys uusimpiin, ja testaamaan. Parin tunnin jälkeen saldona oli jos jonkinlaista takkuilua. Välillä valaisin ei tottele, välillä se tottelee 5 sekunnin viiveellä. Kerran yhteys katosi kokonaan ja palasi vasta sähköjen katkaisun jälkeen. Etäisyyttä hubilla ja valolla 2 metriä.

Jos yhden ainoan valon kanssa, ensimmäisten 2 tunnin aikana on näin paljon ongelmia, en usko että esim 20 valaisimen, 20 katkaisijan ja muutaman sensorin langaton järjestelmä voi toimia luotettavasti pitkiä aikoja.

Vai voiko? Onko sinun järjestelmäsi pommin varma päivästä toiseen? Sattuiko tuo kokeilemani lightify vain olemaan poikkeuksellisen buginen kokonaisuus? Olisi kiva kuulla teidän pidempään aihepiirin ympärillä pyörineiden kokemuksia liittyen järjestelmän vakauteen ja luotettavuuteen Cozify hubin ja eri laitteiden välillä. Onko Cozifyn ympärille luotavissa huoleton ja toimintavarma kokonaisuus, vai vaatiiko homma tässä vaiheessa vielä pioneerihenkeä ja mielenkiintoa taistella pienten ongelmien kanssa viikottain?

Viestejä yhteensä

 • IiroSIiroS Member Viestejä: 76
  Oma kokoonpanoni pitää sisällään arviolta 20-30 lamppua/lednauhaa, ja koostuu sekä Philips Huen että Osram Lightifyn lampuista. Järjestelmä ulottuu kolmeen kerrokseen, Cozify-hubi on keskikerroksessa ja Philipsin Hue Bridge kellarissa. Valokatkaisijoita en ole vaihtanut, valaistus toimii automatisoituna liiketunnistimien ja ajastimien turvin. Alkuun takkuilua oli enemmän, etenkin Osramin lamppujen kanssa. Sittemmin arviolta viimeiset 4 kuukautta kokoonpano on ollut kohtalaisen luotettava. Suuri vaikutus tähän oli Lightify -lamppujen firmwaren päivityksellä, käytännössä uusimmalla firmiksellä varustetuissa lampuissa ei ole esiintynyt minkäänlaista takkuilua. Philips Huen lamppujen kanssa ei oikeastaan ole missään vaiheessa ollut ongelmia. Ongelmat mitä viime aikoina on esiintynyt tuntuu liittyvän Philips Hue Bridgen päivityksiin. Pari kertaa kun Bridge on päivittänyt itsensä on muutama lamppu tipahtanut kokoonpanosta "pimeäksi" ja ne on täytynyt uudelleen asentaa. Voisin sanoa, että alkuun varmasti jonkinlaista alkukankeutta saattaa esiintyä, etenkin jos lamppuja on vähän. Mitä enemmän lamppuja, sitä paremmin Zigbee-verkko kattaa asunnon katvealueet ja käskyt kulkee hubilta perille asti. Ainakin itsellä valaistuspuoli toimii tällä hetkellä varsin luotettavasti ja "ongelmia" esiintyy ehkä kerran parissa kuukaudessa. Ja nekin on juuri näitä lamppujen katoamisia Philips Hue Bridgen päivityksiin liittyen. Itse olen ainakin ollut tyytyväinen. Valokatkaisija + Cozify -yhdistelmää en ole kyllä jostain syystä saanut ikinä toimimaan. Esim. Nexan valokatkaisijat on tuettujen laitteiden listalla, mutta Cozifyssa ei jostain syystä ole olemassa sääntöä "sytytä lamppu X" katkaisijalla, mikä tuntuu hieman älyttömältä. Tai sitten en vain osaa...
 • KyuuKyuu Member Viestejä: 27
  Hei, mitenkäs tuo firmis päivitetään Osramille jos ei ole heidän bridge-järjestelmää hankittuna? Tuossa on paljon tutun kuuloista ongelmaa. Osrameita pitää tuon tuosta "bootata" että pelaavat.
 • IiroSIiroS Member Viestejä: 76
  Eipä taida olla muuta konstia toistaiseksi kuin ostaa Lightify-bridge, joka ei onneksi ole pahan kallis, muistaakseni 49 euroa tms. Resetoi Cozifyhin kytketyt lamput (muistaakseni 5 sek päällä, 5 sek pois x5), yhdistää lamput Lightify -bridgeen ja sen kautta päivittää firmwaren. Sen jälkeen poistaa parituksen Lightify-bridgen kanssa, resetoi lamput ja kytkee Cozifyn kanssa. Ainakin tällä keinolla omien lamppujen toiminta on muuttunut hyvinkin luotettavaksi. Kaikkia lamppuja en ole jaksanut kerralla päivittää, yleensä päivitän uudet lamput mitä on tullut ostettua, vanhoista päivittelen sitä mukaa kun niissä esiintyy ongelmia. Vaikuttaa siltä, että jo se, että osa lampuista on päivitetty parantaa muidenkin lamppujen toimintavarmuutta.

  Jossain vaiheessa Cozify-tiimi lupaili että Cozifyhin olisi tulossa mahdollisuus päivittää Osramin lamppujen firmwaret Cozify-hubin kautta. Tämän suhteen on kuitenkin ollut vähän hiljaista viime aikoina. Lamppujen toimintavarmuuden kannalta tämä olisi mielestäni varsin tärkeä toimenpide. Toinen vaihtoehto toki olisi että Cozifyssa olisi samankaltainen tuki Osramin Lightify-bridgelle kuin mitä Philipsin Huen bridgelle jo on.
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Hei IiroS,
  IiroS kirjoitti:

  Valokatkaisija + Cozify -yhdistelmää en ole kyllä jostain syystä saanut ikinä toimimaan. Esim. Nexan valokatkaisijat on tuettujen laitteiden listalla, mutta Cozifyssa ei jostain syystä ole olemassa sääntöä "sytytä lamppu X" katkaisijalla, mikä tuntuu hieman älyttömältä. Tai sitten en vain osaa...

  Nexan katkaisin liitetään mihin tahansa on/off-laitteeseen seuraavasti:
  - Paina pitkään haluamasi katkaisimen ikonia.
  - Valitse painike, jota haluat ohjata ja painamalla plussaa
  - Valitse "Käynnistä kaukosäätimellä"
  - Valitse yksi tai useampi laite, joita haluat ohjata kytkimellä
  - Paina "Valmis"

  - Kimmo
 • IiroSIiroS Member Viestejä: 76
  editoi syyskuu 2016


  Nexan katkaisin liitetään mihin tahansa on/off-laitteeseen seuraavasti:
  - Paina pitkään haluamasi katkaisimen ikonia.
  - Valitse painike, jota haluat ohjata ja painamalla plussaa
  - Valitse "Käynnistä kaukosäätimellä"
  - Valitse yksi tai useampi laite, joita haluat ohjata kytkimellä
  - Paina "Valmis"

  - Kimmo

  Tuntemattomasta syystä pitkään tuo Cozify -appi ei tarjonnut tuota kautta muuta vaihtoehtoa minulle kuin "Käynnistä teema". Eilisen app-päivityksen myötä tuokin vaihtoehto (käynnistä kaukosäätimellä) ilmestyi listalle. Toisessa ketjussa jo sainkin samanlaiset ohjeet ja nyt vaikuttaisi pelittävän. Kiitoksia!
 • KyuuKyuu Member Viestejä: 27
  Kiitos vastauksesta, onkohan Cozifya harkitsemassa jotain kikkatukea noille päivityksille? Tuntuu pöhköltä maksaa 50 euroa vain jotta saan taas yhden turhan laitteen jota käytän kaikki 2 minuuttia...sillä ei liene kuitenkaan mitään muuta käyttöä.
 • KattiKatti Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 47
  Tie on ollut kieltämättä vähän kuoppainen ja joskus kyllä on pioneerihenki koetuksella.


  Eniten häiritsee että...

  - Välillä toimii, välillä ei. Iltavalaistuksen pitäisi mennä päälle puoli tuntia ennen auringonlaskua. Tänään oli taas iltavalaistusteema (ja sen mukaiset valot) päällä kun viiden maissa tulin töistä. Mistään logista ei näe mitä hubi puuhaa, joten ei voi kuin arvailla mikä mättää.

  - Osramit syttyy itsekseen: tein teeman joka sammuttaisi ne jos aamuyöllä syttyvät. Tämä toimi jonkin aikaa, mutta nyt on taas öisiä juhlavalaistuksia esiintynyt. Firmispäivitysmahdollisuutta olen odottanut vuoden.

  - Viimeaikoina valojen säätäminen sovelluksella on toiminut vähän sinne päin. Välillä saan Osramin lampun klikattua laitteista päälle, mutta en enää pois muusta kuin virtakatkaisimesta vaikka laite ei ole harmaana.

  - Laitteet-näkymä reseroituu vähän väliä "Kaikki laitteet" -valintaan.

  - "Hubiyhteydessä ongelmia"

  Skriptausrajapinnasta en uskalla enää edes uneksia.
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Hei,

  Katti, oletan että sinulla on beta-versio käytössä? Betassa on aina, (eritoten nyt kameraa tuodessa) lastentauteja. Skriptausrajapintaa valmistellaan julkaistavaksi ja se tehdään mm tietoturvasyistä asteittain. Jos haluaa rajatun devaajaryhmän jäseneksi, kannattaa pitää ääntä meihin suoraan.

  Osramilta olemme tosiaan saaneet nyt mahdollisuuden päivittää heidän lamppujaan suoraan hubistamme. (Itselläni tosin uusimmat toimivat jo varsin mallikkaasti ilman päivityksiäkin). Koska tämä kesti, se jäi harmittavasti kameratoteutuksen jalkoihin. Otamme tämänkin nyt työlistalle.

  Makuasioista ei voi kiistellä, mutta uskoisin pystyvämme antamaan luotettavamman käyttökokemuksen verrattuna monien laitevalmistajien omiin gateway tai bridge-ratkaisuihin.

  - Kimmo
 • KattiKatti Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 47
  Hei Kimmo!

  Kiitos nopeasta vastauksesta.

  Taisin painottaa vähän vääriä asioita kirjoituksessani, sillä ei minua bugit häiritse vaan järjestelmän läpinäkymättömyys, jonka takia selvittely tuntuu mahdottomalta. Kun mistään ei näe mitä hubi tekee, vai tekeekö mitään, turhautuu. Kun ei ole keinoa selvittää johtuuko oikuttelut hubista, ohjattavasta laitteesta, käyttäjistä vai kuun asennosta.

  Uskon että kotiautomaatiota vielä tässä vaiheessa hankkivat lähinnä virittäjäsielut, joillaisten on vaikea katsella avuttomina kun järjestelmään voi itse niin vähän vaikuttaa. Bugejakin olisi helpompi raportoida kun olisi jotain kättä pidempää kuin että "toimii oudosti".

  Osramien päivitysmahdollisuuden viipyminen on ainoa asia johon olen aidosti pettynyt, sillä itsekseensyttyilyt ovat olleet minulle iso riesa koko tämän ajan. Muuten ymmärrän kyllä betan ongelmat, ja olen itse siihen halunnut mukaan. Ja haluan edelleen.
 • PetskuPetsku Member Viestejä: 6
  Mikäli sopii, nostaisin tätä keskustelua taas tapetille koska olen kiinnostunut kuulemaan miltä luotettavuus vaikuttaa tänäpäivänä. Viimeisin viesti kuitenkin syyskuulta 2016...
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 647 mod
  Osrameille on OTA päivitys sekä Develcolle että Ubisysille, eli ne laitteet pidetään automaattisesti ajantasalla.
  Teemme aktiivisesti töitä kaikkien toimittajien kanssa bugien korjaamiseksi luotettavuuden parantamiseksi. Esimerkiksi puoli vuotta sitten Develco plugeja riivannut satunnainen päälle meno, joka johtui Philipsin liikesensorin lähettämästä virheellisestä viestistä saatiin korjattua ja nyt kaikki toimii taas hyvin.

  Meillä on tällä hetkellä meneillään tutkinta Ubisysin ja Osramin välisestä ongelmasta, joka myös saadaan korjattua piakkoin.

  Useinkaan vika ei siis ole itse Cozify Hubissa, mutta silti pyrimme paramtanaan kaikkien laitteiden yhteensopivuutta.

  Sanoisin että luotettavuus on parantunut huomattavasti, mutta emme höllennä laatuvaatimuksiamme asian suhteen.
  Meidän suuri etu on kyvykkyys tehdä päivityksiä ja parantaa luotettavuutta kaikille asiakkaille ostopäivästä riippumatta.
  Olemme myös vaihtaneet kaikki vialliset hubit takuuseen, vaikka virallinen takkuaika olisi jo umpeutunutkin. Ja yllättään vähän hubejamme on rikkoontunut.

  Käytämme ainamyös omaa henkilökuntaa koekaniineina ennekuin päivitykset menevät edes Beta testaajille jonka jälkeen vasta kaikille muille.

  t. Samppa
  t. Samppa \ Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.