Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Ilmoitus kadonneesta laitteesta

amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 347 ✭✭
@cozify Edelleen olisi tarve saada ilmoitus kadonneesta laitteesta, oli syy sitten huono yhteys tai pariston loppuminen. Onko agendalla?

Esim. vesivuotoanturi, lämmitintä ohjaava lämpömittari, pistorasia tai rele voivat olla kriittisiä toimivuuden suhteen ja siksi olisi todella tarpeellista saada niistä ilmoitus, jos ovat olleet tietyn aikaa kadoksissa.

Näistä voisi luoda oman erillisen säännön tarpeen mukaan.

Viestejä yhteensä

 • cozifycozify Administrator Viestejä: 99 admin
  editoi elokuu 2016
  Hyvä idea. Toistaiseksi ei ole roadmapilla, mutta laitamme harkintaan. Riippuen laitteista/teknologioista tässä saattaa tosin olla joitain teknisiä haasteita / rajoitteita.
  -Jarkko / Cozify
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 166 ✭✭
  cozify kirjoitti:

  Riippuen laitteista/teknologioista tässä saattaa tosin olla joitain teknisiä haasteita / rajoitteita.

  Nyt en kyllä aivan ymmärrä mikä tässä olisi erityinen haaste? Jo nyt appsi raportoi tiedon, koska laite on havaittu viimeksi. Se, mitä tarvittaisiin on sääntö, joka lähettää ilmoituksen, jos laitteen viimeisimmästä havainnosta on yli käyttäjän määrittelemä aika, vaikka 60 minuuttia. Tämä toiminne helpottaisi huomattavasti mm. laitteiden pattereiden loppumisen havaitsemista ja kuten Amu kirjoitti, joidenkin laitteiden osalta tämä on jopa kriittistä, ei pelkästään harmillista.
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Hei,

  Haasteilla Jarkko viittaa esim 433-pistorasioihin, joiden tavoitettavuutta ei itse yksisuuntaisen kommunikointiteknologian takia voi tietää.

  Muissa teknologioissa (zigbee, z-wave jne) tai esim 433-sensoreissa varma tieto kauan poissa olleesta laitteesta on olemassa ja viestin lähettäminen on mahdollista. Laitteiden laajempi statushistoria on suunnitteilla. Viestin lähetys olisi minun mielestäni tähän kokonaisuuteen kuuluva ominaisuus, jonka varmastikin pitäisi kytkeä päälle kaikille laitteille esim settingsteistä.

  Ideoita otetaan vastaan ;)

  - Kimmo/Cozify
 • klampiklampi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 166 ✭✭
  Laajempi statushistoria on toki hieno ominaisuus, mutta "pikavoitto" voisi olla tehdä uudenlainen sääntö:
  "Lähetä viesti, kun laitteen viimeisimmästä statuspäivityksestä on n minuuttia." Käyttäjä voi itse valita, mihin laitteeseen/laitteisiin viesti lähtee, mitä viestissä lukee, paljonko on n minuutin kynnysarvo ja valittavana on laitteet, joista statustieto on saatavilla. 433 MHz pistorasioista ei tietysti statustietoa saa, mutta eipä niistä voi patterikaan loppua.

  Btw, kiva kun Cozifyn porukkakin on palannut foorumille kommentoimaan aktiivisesti. Välillä foorumilla oli melko hiljaista, mutta ehkä olitte vain kesälomilla. :)
 • amuamu Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 347 ✭✭
  @cozify Nostetaanpa tätäkin välillä ylös, ettei pääse unohtumaan :wink:
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 611 mod
  @klampi "Lähetä viesti, kun laitteen viimeisimmästä statuspäivityksestä on n minuuttia." Kuulostaa hyvältä idealta ja helpolta toteuttaa.

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 83
  Onko tämä viestin lähetys "kadonneesta" laitteesta vielä työlistalla?
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 611 mod
  Kyllä se on työlistalla, mutta ensin teimme huikean edistysaskeleen Foscam kameroiden kanssa, eli käyttöönotossa ei enää tarvitse muita kuin Cozifyn appiksen ja paritus hoituu kokonaan ssiinä olevan uuden wizardin avulla. Tämän tekeminen on vienyt resursseja muulta kehitykseltä, mutta palaamme pian uusien sääntöjen pariin. Samalla muuten tulee se kauan odotettu Hue Dimmer Switch tuki.

  t. Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 83
  Kiitos Samppa nopeasta vastauksesta.Kaikki täällä janoavat uusia ominaisuuksia ja välillä kärsivällisyys ei tahdo millään riittää .Varmasti uusia ominaisuuksia tulee edelleen ja siksikin tiedottamisenne voisi olla avoimempaa.Olisiko sivustolle mahdollista saada listausta jossa olisi koottuna toiveita ja niiden toteuttamisesta jotain teiltä tulevaa infoa.
 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 611 mod
  Sellainen listaus olisi kyllä hyvä, mutta varjopuolena on lupaukset ja niiden myötä pettymykset, joita pyrimme välttämään. Meillä prioriteetit muuttuu nopeaan tahtiin (joka viikko), joten mitään ei ole kirjoitettu kiveen. Ja priorisointi on jatkuvaa tasapainoilua. Kehitystä kyllä tehdään kokoajan täysillä kaikkien eteen (tälläkin hetkellä vielä töissä :-) ).

  t.Samppa / Cozify
  t. Samppa \ Cozify
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 817 admin
  Khkk kirjoitti:

  Olisiko sivustolle mahdollista saada listausta jossa olisi koottuna toiveita ja niiden toteuttamisesta jotain teiltä tulevaa infoa.

  Kelpaako tuo?
  http://forum.cozify.fi/discussion/87/ehdotuksia-uusiksi-tuetuiksi-laitteiksi/p1
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.