Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Vinkki: Vakuutusyhtiöiltä saa alennusta, jos on kotiautomaatiojärjestelmä

Matti SeiseMatti Seise Viestejä: 49Member
Uutena Cozify käyttäjänä bongasin jostain muusta ketjusta sivukommenttina, että Lähitapiolasta saa alennusta, jos on kosteuden mittaavia sensoreita liitettynä.

Soitin omaan vakuutusyhtiööni (Fennia) ja sieltä sanottiin, että kosteusanturit eivät omassa tapauksessa tuo mitään etua, koska asun yhtiömuotoisessa asunnossa (rivitalo), ja rakenteisiin menevät vahingot kuuluvat kiinteistön vakuutukseen (ja sen hoitaa taloyhtiö).

MUTTA...
...jos on joku tapa osoittaa että asunnossa on epätavallista toimintaa (esim liiketunnistimia, jotka lähettävät viestin omistajalle), voidaan tulkita, että kotiautomaatiojärjestelmä on samalla myös vartiointijärjestelmä.

Sillä perusteella sain välittömästi 10% alennuksen kotivakuutukseni irtaimistosta. (18€/ vuosi. Sillä saa jo yhden 433Mhz sensorin!)

Viestejä yhteensä

 • Sami HanhikoskiSami Hanhikoski Viestejä: 2Member
  OP:n osalta sanottiin, että ei vaikuta vuosimaksuihin. Kenties korvaustilanteessa voi nostaa korvaus summaa, jonka tulkitsen omavastuun pienentämiseksi.
 • RedeyedRedeyed Viestejä: 24Member, Beta-käyttäjä
  LähiTapiola
  Lainaus sähköpostista.

  Cozify Oy:n murtohälytin tuo sellaisen edun, että mikäli se on toiminut murtovahingon yhteydessä, ei omavastuuta vähennetä.
 • lambjolambjo Viestejä: 5Member
  Lähes kaikilla vakuutusyhtiöillä on ehtona että murtohälytys pitää mennä vartiointiliikkeelle ennenkuin myönnetään alennusta murtohälytinjärjestelmästä. Itse en ole vienä keksinyt miten sen toteuttaisi koska vartiointiliikkeillä ei ole valmiutta vastaanottaa Cozifyn kaltaista hälytyksen siirtoa. Onko edes teknisesti mahdollista siirtää ?!?
 • Sami SiltanenSami Siltanen Viestejä: 12Member
  Selvitin asiaa osaltani ja sain LähiTapiolalta vastauksen, että hälytyksen on mentävä ulkopuoliseen hälytyskeskukseen jos alennuksia mielii.
 • JussiEJussiE Viestejä: 8Member
  editoi lokakuu 2017
  Itse ainakin sain 10% alennusta LähiTapiolalta kun otin käyttöön tuon heidän Älykotivakuutuspaketin.
 • JuneliJuneli Viestejä: 5Member
  Uutena LähiTapiolan älykotivakuutuksen omistajana sain myös tuon alennuksen kotivakuutuksestani ihan puhelin soitolla. Eli hieman näyttäisi olevan LähiTapiolan puolellakin hämmennystä tämän tuoteen kanssa.

  https://www.lahitapiola.fi/henkilo/vakuutukset-ja-elake/koti-ja-mokki/alykotivakuutus/ukk:
  " Mitä jos minulla on jo entuudestaan LähiTapiolan kotivakuutus ja Cozifyn laitteisto?

  Saat samat edut vahinkotilanteessa laitteiden toimiessa kuin Älykotivakuutuksella. Omavastuu poistuu, jos älykotilaitteet ovat hälyttäneet (murto-, vuoto- ja palovahingot). Lisäksi saat laajan turvalaitealennuksen kotivakuutuksen maksusta. Huolehdithan, että ilmoitat älykotilaitteistasi asiakaspalveluumme."


  Eli @Sami Siltanen soitto LähiTapiolaan ja vinkkaus tuonne heidän sivuilleen, niin pitäisi homman olla kunnossa.
 • Sami SiltanenSami Siltanen Viestejä: 12Member
  Joo, laitoin postia ja alennus tuli.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.