Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Nexan liikeilmaisin

jakeroljakerol Member Viestejä: 30
Paritin Nexan ulkoilmakäyttöön tarkoitetun liikeilmaisimen Cozify-hubin kanssa. Parituksen jälkeen laite lähettää koko ajan liikesignaalia. Tai ainakin Cozify näyttää saavan (jostain) signaalia, laitteen indikaattori vilkkuu nimittän taukoamatta. Jopa senkin jälkeen kun otin Nexan tunnistimesta patterit pois!

Samainen liiketunnistin toimii moitteettomasti suoraan Nexan pistorasioiden kanssa paritettuna.

Yritin muutamaan kertaan "unohtaa" tunnistimen ja paritin sitten uudestaan mutta mitään muutosta tilanteeseen ei tapahdu.

Mikä neuvoksi?

Viestejä yhteensä

 • IiroSIiroS Member Viestejä: 76
  Minullakin on 3-4 kertaa käynyt samalla tavoin, eli Nexan liiketunnistin alkaa vilkuttelemaan jatkuvasti. Usein ilmiötä on esiintynyt, kun liitän laitteeseen uuden liiketunnistimen. Jostain syystä tällöin jokin vanhoista liiketunnistimista alkaa elää omaa elämäänsä. Useimmiten tilanne ratkeaa sillä, että ottaa laitteesta patterin pois päiväksi. Kun laittaa patterin takaisin, kannattaa se tehdä Cozify-hubin läheisyydessä ja odotella vielä 15 minuuttia. Joskus samasta asiasta kyselin, suositeltiin laitteen resetoimista. Tämä tapahtuu siinä pyöreässä liiketunnistinmallissa muistaakseni painamalla sitä pohjassa olevaa "nappulaa" reilut 10 kertaa peräkkäin. Resetoiminen ei kuitenkaan minulla ole ikinä tilannetta helpottanut. Kertaalleen vika korjaantui vaihtamalla patteri tuoreempaan.
 • AnttiVihavainenAnttiVihavainen Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  Tämä ongelma on meillä tiedossa. Taustalla on Nexan liiketunnistimen toimintalogiikka. Se kertoo viestillä kun se on havainnut liikettä ja toisen kerran lähettää viestin kun liike on loppunut. Mikäli jälkimmäinen viesti menee hukkaan, jää hubille tieto siitä, että liike jatkuu yhä.

  Teemme parhaillaan korjausta tämän asian käsittelyyn, joten parannus on luvassa.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,164 admin
  Olikos tämä Nexan liikeilmaisimen suhteen jo edistytty? Itselläni parikin Nexaa tekee tuota edelleen: laitteet jäävät päälle, koska liike näyttää jatkuvan. Ei kehtais kaikkia laitteita päivittää zigbee versioiksi.
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Moi,

  Kyllä, ainakin parannusta asiaan on tulossa seuraavan releasen myötä. Hetki vielä, ennen kuin saamme version asiakkaille. Pahoittelemme viivettä.

  - Tony / Cozify
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,164 admin
  tony kirjoitti:

  Hetki vielä, ennen kuin saamme version asiakkaille. Pahoittelemme viivettä.

  - Tony / Cozify

  Tuleeko seuraavasta versiosta beta versiota vai mennäänkö suoraan tuotantoversioon?
 • tonytony Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä Viestejä: 157 admin
  Kyllä, tulee ensin beta ja sen jälkeen tuotantoversio. -T
 • makkermakker Member Viestejä: 3
  Onko tuo Nexan liiketunnistinongelman korjaus tullut jo tuotantopäivityksenä. Minulla kun on ollut tuota edellä mainittua ongelmaa että liike "jää päälle". Auttaisiko Nexan extenderi tähän ongelmaan?
 • HenriHHenriH Member Viestejä: 14
  itsellä selvästi auttoi kun vaihtoi kunnon paristot (varta lithium) noihin nexan liiketunnistimiin, mutta ei poistanut ongelmaa..
  Miksi hub yleensäkin odottaa tunnistimen "liike loppunut" singnaalia? Eikös hub voi käyttää pelkästään "liikettä havaittu" singaalia ja sitten sovelluksella määritellyn ajan päätyttyä sammuttaa laite/valo/teema yms...
 • jakeroljakerol Member Viestejä: 30
  Taas jysähti yksi Nexan liiketunnistin päälle jankuttamaan liikettä kellon ympäri ja vain pari viikkoa patterien vaihdon jälkeen. Seurauksena saan nyt ohjelmoida liudan ajastettuja teemoja pois päältä, jottei valot vilku päntiönään. Nexa kököttää seinässä täysin tietämättömänä aiheuttamistaan häiriöistä, syö vaan pattereita hyödyttämättä omistajaansa mitenkään. Omistajan pinna venyy vielä hetken muttei kauaa.

  Miten kauan saamme vielä odottaa korjausta?
 • jakeroljakerol Member Viestejä: 30
  editoi lokakuu 2016
  Ostin nyt sen Nexan extenderin mutta päällejäävien liiketunnistimien ongelma ei ainakaan sillä ratkennut
  Post edited by jakerol on
 • jakeroljakerol Member Viestejä: 30
  Nostan tämän vanha ketjun ylös, kun ongelma ei ole poistunut.

  Olen omalla monitorointiohjelmalla lukenut hubin tilaa ja siellä tosiaan näkyy, että liikeilmaisimen viimeksi havaittu tila on "liikettä". Näitä "liikettä"-havaintoja saattaa näkyä historiatiedoissa useampiakin, kun ilmaisimen ohi on kuljettu, eli se kyllä lähettää tilatietoa hubille asti, mutta "ei liikettä"-havainnot jostain syystä eivät tule yhtä varmasti perille. (Yritin myös kirjoittaa omalla ohjelmalla tämän laitteen tilaksi "pois päältä", mutta se ei näytä kelpaavan serverille.)

  Mielenkiintoinen lisähavainto vielä, jos Nexan liikeanturin opetus-vipua käyttää asennossa set ja sitten del, laite lähettää "ei liikettä"-signaalin, jonka hubi aina saa otettua vastaan ja vilkkuminen Cozifyssa loppuu sillä kertaa.
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,164 admin
  Paras ratkaisu kyseisen aparaatin suhteen taitaa olla sen toimittaminen SER keräykseen. Aikani jaksoin tapella noiden virheilmaisuiden kanssa. Samoin en keksinyt paikkaa/toimintoa, jossa tuosta ei olisi ollut haittaa.
 • jakeroljakerol Member Viestejä: 30
  Hyvä neuvo.

  Hankin Philipsin Motionit ja päästin Nexan "liikeilmaisimet" eläkkeelle. Huikea tunne kun laitteet toimivat niin kuin pitää eikä koko aikaa tarvitse olla näpeltämässä.

  Kun vielä jostain löytyisi ulkokäyttöön soveltuvat vastaavat...
 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,164 admin
  Mulla on HUEn liikeilmaisin ulkona lipan alla. Käy ja kukkuu hyvin.
 • MikaVMikaV Member Viestejä: 9
  Sama täällä. Autokatoksessa on Philipsin motion ja on toiminut hyvin. -19.5C näyttää lämmöksi. Samoin Hue lamput on myös toimineet moitteetta tuolla katoksessa vaikka eivät varsinaisesti ulkokäyttöön olekaan tarkoitetut.
 • KhkkKhkk Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 110 ✭✭
  Minulla myös Philips Motionit 2kpl toimineet hyvin ulkona kuten myös Osram Plugit.4kpl Hue g10 myös ulkona
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.