Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Lämmityksen automatisointi

mixukmixuk Member Viestejä: 8
En juurikaan usko että on tarvetta automatisoiduille valoille yms, mutta sähkölämmitteisenä talona olisi kiva päästä vähän ajoittamaan lämmityksen aikataulua, esim päivisin kun talo on tyhjä niin se voi olla viileämpi.

Nyyppänä kiinnostaisi tietää että olisiko cozify -tyylisen laitteen avulla mahdollista esimerkiksi laittaa lämpötilasensori jokaiseen huoneeseen, ja sit lämpöpatterit virtarasian kautta kiinni niin että siinä on älypistorasia. Ja sitten ajatuksena se että systeemi osaisi viikonpäivän mukaan päättää että mihin lämpötilaan pyritään. Eli patteria kytketään päälle ja pois sääntöjen perusteella.

Periaatteessa muuta ei pitäisi tarvita, mutta ei ole havaintoa että taipuuko cozifyn säännöt tällaiseen monimutkaisempaan lämmönsäätelyyn. Osaako joku sanoa että soveltuuko laite moiseen?

Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  psysipsysi Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 90
  Tämä kiinnostaisi itseänikin. Kyselinkin aiemmin tuesta Yalin sähköpattereille jotka saa verkotettua keskitettyyn hallintapaneeliin (ilmeisesti oman wifi-verkkonsa kautta tmv). Tähän väliin olisi näppärää päästä myös hubilla.

  Kuvailemasi systeemikin varmaan toimisi, mutta itsellä on kiinteästi asennetut patterit.

  Toinen kiinnostava pointti on sähköisen lattialämmityksen termostaatit. Onko porukalla käytössä? Mitä kokemuksia esim Nestistä? Onko tukea tulossa? Kannattaako vaihtaa jotain muuta nykyisten analogisten Enstojen vai minkä lie tilalle? Jne jne..

  - petri
 • Valinnat
  obeesiobeesi Member Viestejä: 39
  Täällä olisi samanlainen tilanne kuin Psysillä, muutama Yalin Digital patteri suorassa sähkössä ja lisää tulee, kunhan remontti etenee muihin tiloihin. Käytössä on myös hallintapaneeli, joka ottaa yhteyden wifi-verkkoon.

  Eteiseen olisi tulossa lattialämmitys ja siihen haluaisin jonkun termostaatin mihin pääsisi tulevaisuudessa Cozifyn kautta käsiksi, joko Nestin tai HeatIt.

  Pystyykö Philipsin Hue Bridgellä ohjaamaan jotenkin Nestin termostaatteja?
  https://nest.meethue.com/
 • Valinnat
  masiaromasiaro Member Viestejä: 54
  Olen kans kiinnostunut älytermostaatista ja sen liittäminen Cofizyyn. Mökkiin on jo asennettu lattialämmitys mutta ei vielä termostaatti. En ole vielä löytänyt sopivaa.
 • Valinnat
  esarosenqvistesarosenqvist Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 23
  Itsellä on lattialämpöjä ohjaamassa Nycen kosteus/lämpö/liiketunnistimet joka huoneessa. Nämä ohjaavat huonekohtaisia lattilämpötukin toimimoottoreita (230v) osramin plugin välityksellä. Vastaavan plugin luulisi toimivan myös sähköisen lattialämmityksen, patteriden ja ilmanvaihdon ohjausten kanssa. seuraavana olisikin tarkoitus ottaa kosteusmittaus käyttöön noista Nycen antureista ilmanvaihdon tehostamiseen tarvittaessa. Tämä projekti odottaa kuitenkin vielä ratkaisua kiertää tuo Cozifyn 30 zigbee laitteen maksimimäärä hubia kohden. Yksi vaihtoehto voisi olla valjastaa toinen hubi pelkästään lämmityksen ja ilmanvaihdon ohjaukseen jolloin ei voisi kuitenkaan enää käyttää nycen liiketunnistinta valojen ohjaukseen.
 • Valinnat
  FrankeFranke Member Viestejä: 2
  Onnistuukohan pattereiden ohjaus cozifyllä? Googletuksella tuli vastaan muutama älytermostaatti myös patteriin asennettuna. Esim. Danfoss:illa on oma laitteensa http://smartheating.danfoss.fi. Tietoa en löytänyt millä tekniikalla toimi, mutta onkohan tällä hetkellä vielä vastaavia tarjolla mitkä cozifyllä toimisi?

  Myös semmoiset merkit kuin tado ja netatmo tuli vastaan mitkä vastaavanlaisia tekevät. Sitä en tiedä sopivatko suoraan suomalaisiin termostaatteihin.
 • Valinnat
  Niko AhoNiko Aho Member Viestejä: 1

  Hei

  Mikä tilanne on näiden kanssa? Onko edistystä tullut? Saako Danfossin toimimaan jos on z-wave mallia?

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,205 admin
  editoi lokakuu 2020
  Z-wave ei ole tuettu Cozifyssä
  EDIT: Z-Wave on nyt tuettu.
  Post edited by Jere on
 • Valinnat
  kotivalokotivalo Member Viestejä: 5

  Joko näistä lattialämmitystermostaateista on kokemusta?

  Katselin mm. Heatit -termostaattia - se voisi olla kätevä mm. kylpyhuoneessa ja saunan yhteydessä, jossa erikseen nostaisi lämpötilaa kosteuden noustessa tietyn raja-arvon yli

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.