Moi,
Oveen, ikkunaan tai vaikkapa postilaatikkoon kiinnitettäviä tarroja kysellään aina silloin tällöin. Teimme muutaman vaihtoehdon ja haluaisimme kuulla myös sinun mielipiteesi aiheesta.
Kerro mikä alla olevissa esimerkeissä miellyttää tai kummastuttaa. Ja äänestä omaa suosikkiasi.
- Tony / Cozify
Viestejä yhteensä
Valinnaisesti vielä tuohon alareunaan lisättynä varoitus videovalvonnasta.
https://drive.google.com/file/d/0Bxo5Ed10JsVqb0FIWWJzZ1BaWkk/view
Enteileekö tämä kohta lanseerattavaa tukea ip -kameroille?
Nro 7 punaisella kehyksellä ja kamerasymboli valkoisella (ehkä jopa punaisella) paksummalla viivalla, jotta erottuu paremmin.
Ulkokäyttöä ajatellen punainen väri olisi varmaankin tehokkain, mutta se taitaa myös haalistua varsin nopeasti.
Jos tavoitteena on kaksi ensimmäistä, tulisi tallentavaa kameravalvontaa korostaa enemmän ja Cozifyn osuus tarrassa oltava pienempi. Kameravalvonnan logon pitäisi olla ymmärrettävämpi yleisesti käytössä oleva "vanhanaikainen" videovalvontakameran ikoni. Kieleksi mielummin kokonaan englanti, suomi jos mahtuu mukaan. Numeroista 5 ja 9 paremmalla kameran ikonilla olisivat minun suosikit. Numero 9:ssä jos vielä olisi tuo "protected by" teksti.
Mutta noista ilman muuta 1 tai 10. Nuo värilliset ovat aika karmivia, ja en niitä kyllä oveeni tai muuallekkaan liimaisi.
Mielipiteitä nämä kaikki toki...
Tuo amun ehdotus lienee paras kompromissi näistä, joskin huomiovärin kanssa ei kannata nuukailla.
Ne, jotka kavahtavat huomiota herättävää huomiotarraa, jättänevät tarrat joka tapauksessa liimaamatta.
Meillä on tällä hetkellä punaisia hälytinlaitteen varoitustarroja kaikkien ovien ja suurten ikkunoiden läheisyydessä sekä postilaatikossa. Eivät ne varmasti tyylipisteitä kerää, mutta toivottavasti edes rosmojen huomion.
Esim. "tallentava kameravalvonta" ei ole alan miehille mikään pelote, vaan siinähän tavallaan luvataan työrauha. Huppu päähän ja senkun puuhailee.
Yleinen suositus maailmalla myös on, ettei järjestelmän toimittajaa kannata mainita, koska tietoa voi käyttää hyödyksi. Tämä pitää paikkaansa etenkin Cozifyn kohdalla, sillä nopea googlaus paljastaa millaisista komponenteista järjestelmä todennäköisesti koostuu miten sen saa pois linjoilta viimeistään sisälle mentäessä. Äkkiä käy myös selväksi, että häly menee korkeintaan omistajan luuriin, joten työskentelyaikaa on. Mainosarvo on tarroilla olematon, käytetty järjestelmä tulee kyllä puheeksi omistajan ja vieraiden kesken jos kysyntää on.
Silloin kun järjestelmätoimittaja on erityisen robusti tai siihen liittyy esim. vartiointiliike, tieto voi toimia pelotteena.
Toisaalta pientä brändäämistä puoltaa, että geneeriset Biltemasta ostettavat laput puolestaan signaloivat, että uhkaus on tyhjä. Tässä lähinnä avaintekijä on se, että tarra näyttää jonkun firman tekemältä.
Tässä siis palataan edelläkiin esitettyyn kysymykseen, että onko tarra Cozify-mainos vai lisäarvollinen väline asiakkaalle.
Summa summarum. Äkkiseltään kun selailee hyviä käytänteitä, niin vaikuttaisi, että kynnystä nostava tarra ilmaisee:
a) monisensorisuutta – luvataan järjestelmä, muttei kerrota täsmälleen, että millainen
b) paikallista hälytystä – eli luvataan, että murto häiriintyy
c) jonnekin menevää hälytystä - ts. joku tulee (mutta jääköön arvoitukseksi kuka)
d) lisäksi olisi hyvä, että tarra ei näytä liian geneeriseltä, mutta ei myöskään paljasta liikaa
Liitteenä nopea hahmotelma, joissa kohdat a,b,c näkyy jotenkin, tuo brändivisuaalisuus jäi nyt väliin (Cozify O:ta lukuunottamatta), kun haalin vain nopeasti parit valmisikonit ilman väripohdintoja.
(Huomioväreistä sen verran, että ammattimies osannee kurkata tarrojen vakiopaikkoihin ilman erityisen räikeää väritystäkin – paukut kannattaa käyttää uskottavaan tyylikkyyteen).
En silti laittaisi ko. tarrraa esille, sillä en tahdo kertoa järjestelmästäni ulkopuolisille.
Kameravalvonnasta olen sen sijaan laittanut nimenomaan geneeriset tarrat. En viestiäkseni murtomiehille yhtään mitään vaan täyttääkseni lain vaatimukset.
Jäikö nämä tarrat kehitysvaiheeseen vai onko jotain ”virallista”?