Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Proove lämpömittareiden katoilu

mpeltomaampeltomaa Viestejä: 23Member
Nyt lisääntyvän nämä ongelmat. Nyt ongelmana on aikaisempien lisäksi 433 MHz laitteet (kaksi Prooven lämpö/kosteusmittaria) jotka löytyvät ihan tuurilla vaikka olisivat metrin päässä laitteesta.

Mikä aiheuttaa tämän että laite toimi alkujaan mainiosti mutta nyt vähitellen toiminta katoaa vähän joka tavalla? Lamput ovat samat olleet kokoajan, talo ei ole muuttunut eikä mikään muukaan.
«1

Viestejä yhteensä

  • LP6LP6 Viestejä: 83Member, Beta-käyttäjä
    editoi tammikuu 2016
    Huomasin toista Prooven sisä-ulkolämpömittaria lisätessä, että toinen ei toiminut kanavilla 2 tai 3 ensimmäisen ollessa kanavalla 1. Lopulta laitoin uuden mittarin kanavalle 7, jonka jälkeen sen molemmat anturit löytivät, mutta edelleen satunaisesti toinen ko. mittarin antureista on harmaana vaikka mittari on seinän takana hubista. Arvoja se toki antaa ja varsin todenmukaisesti, mutta ilmeisesti niiden saamisessa on sen verran viivettä, että hubi luulee anturin kadonneen.
    Noinkohan tuo toinen anturi käyttää "pääanturista" seuraavaa kanavaa vaikka sitä ei ole dokumentoitu?

    Oletko mpeltomaa haistellut wifi-skannerilla tai muulla vastaavalla millaista radioliikennettä teidän talossa on? Tuo kuulostaa jo siltä, että joku/jotkut muut laitteet saattaisivat aiheuttaa noita häiriöitä.
    433 MHz on varsin liikennöity taajuusalue, jota käyttää mm. valtaosa langattomista lämpömittareista, jollaisia löytyy lähes joka torpasta.
    -LP-
  • Aki KooAki Koo Viestejä: 2Member
    Täällä on samoja ongelmia Prooven lämpö-/kosteusmittarin kanssa. Olen yrittänyt liittää laitetta varmaan 20 kertaa eri kanavilla ja ehkä 2 kertaa se on löytynyt. Tällöinkin lukema päivittyy ehkä kerran ja sen jälkeen mittari on harmaana eikä enää palaudu.
  • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Viestejä: 204Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä mod
    Hei,

    Tarkastetaan, olisiko kynnysarvot kadonneeksi tulkitsemiseksi asetettu nyt liian pieneksi. Tällöin laite näkyy harmaana, vaikka se raportoisikin tilaansa oman agendansa mukaan riittävän tiheästi.

    Kimmo/Cozify
  • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Viestejä: 204Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä mod
    Hei,

    Sensoreiden pitäisi lähettää tilansa noin minuutin välein ja ne tulkitaan kadonneeksi, mikäli niistä ei kuulu viiteen minuttiin. Viimeksi raportoidun arvon ajankohta löytyy käyttöliittymästä sensoria pitkään painamalla.

    Mikäli laitetta ei löydy lainkaan, voi olla kyse myös huonoista paristoista? Kannattaa tarkistaa tämä.

    Kimmo/Cozify
  • mpeltomaampeltomaa Viestejä: 23Member
    Hei,

    Paristot on muutamaa päivää vanhat olleet ennen katoamista, nyttemmin vaihdettu uusiin ja toimii juuri tuolla tapaa kuin Aki Koo asiasta kertoi. Löytyy mutta katoaa sitten. Annoin asian olla ja nyt ne taas näkyvät. Vaikka mikään ei ole muuttunut.

    Asun sen verran kaukana naapureista / muista laitteista että sieltä ei tule häiriötä. Talossa on toki WLAN mutta muuta radioliikennettä ei sen kummemmin ole. Ei edes niitä muita ulkolämpömittareita / langattomia mittareita.

    Nyt tänään taas lämpötilat näkyivät molemmista ongelmitta.
  • mpeltomaampeltomaa Viestejä: 23Member
    editoi helmikuu 2016
    Tänään paritin kaikki laitteet uudelleen. En tiedä oliko nyt kyseessä tuuria vai voiko näin olla, mutta kun otan kaikki lamput pois, lämpömittarit ovat molemmat läsnä. Kaikki lamput päälle, paritukset takas. Taas lämpömittareista heti toinen putosi pois. Eikös nuo lamput nyt kuitenkin juttele eri taajuudella kokonaan kuin mittarit, joten eihän ne nyt voi "taistella tilasta"?

    Edit: Kaikkien laitteiden ollessa kytkettynä tuo Prooven ovi-ilmaisin jämähtää taas "auki" tilaan. Oikeastihan ovi ei ole auki.
    Post edited by mpeltomaa on
  • LP6LP6 Viestejä: 83Member, Beta-käyttäjä
    editoi helmikuu 2016

    Sensoreiden pitäisi lähettää tilansa noin minuutin välein ja ne tulkitaan kadonneeksi, mikäli niistä ei kuulu viiteen minuttiin. Viimeksi raportoidun arvon ajankohta löytyy käyttöliittymästä sensoria pitkään painamalla.

    Mikäli laitetta ei löydy lainkaan, voi olla kyse myös huonoista paristoista? Kannattaa tarkistaa tämä.

    Meillä tuota on tapahtunut uusilla antureilla, joihin on laitettu uudet paristot, mutta tuo mainitsemasi liian pieni raja-arvo kuulostaa hyvinkin mahdolliselta syypäältä. Harvoinhan lämpömittari on niin kriittisessä paikassa, että sen tietoa pitäisi minuutin tarkkuudella seurata, joten sikälikin tuon raja-arvon kasvattamista kannattaisi varmasti ainakin testata.

    Itse olen beta-testaajaksi ilmoittaunut vaikka se ei forumin tiedoissani näykään ja voisin tätä osaltani testata.

    Nytkin yhden mittarin molemmat anturit näyttävät olevan harmaalla, koska edellisestä lukemasta on reilu kymmenen minuuttia. Mittari on suoraan yhden seinän takana hubista, eäisyyttä tulee noin kolme metriä.
    -LP-
  • MaranziMaranzi Viestejä: 15Member
    Huomenta,
    mulla tismalleen sama ongelma. Proove näyttää kyllä suht oikeaa lämpötilaa mutta on Säännössä harmaana ja sen seurauksena auto ei lämpiä. Proove on havaittu viimeksi muutama tunti sitten --> eli ilmeisesti tulkitaan kadonneeksi.

    Proovehan on halpa.....elikkäs tiedättekö saisiko rahalla luotettavampaa lämpömittaria Cozifyhn? Vaimo on vähän karheena kun sen auto ei lämpiä....
  • jounijouni Viestejä: 2Member
    editoi helmikuu 2016
    Moi,

    Minulla on ihan samanlainen ongelma: kolme päivää sitten käyttöönotettu Prooven lämpötila/kosteusanturi näkyy harmaana ja laite on applikaation mukaan havaittu viimeksi n. 7 tuntia sitten. Hubin ja anturin välillä on etäisyyttä vajaat kolme metriä ja paristot ovat tuliterät.

    Anturi on kyllä välillä näkynyt valkoisenakin, mutta parin päivän kokemuksella sanoisin, että voittopuolisesti se harmaana on.
  • Aki KooAki Koo Viestejä: 2Member
    Aki Koo kirjoitti:

    Täällä on samoja ongelmia Prooven lämpö-/kosteusmittarin kanssa. Olen yrittänyt liittää laitetta varmaan 20 kertaa eri kanavilla ja ehkä 2 kertaa se on löytynyt. Tällöinkin lukema päivittyy ehkä kerran ja sen jälkeen mittari on harmaana eikä enää palaudu.

    Tämä ongelma jatkuu edelleen, ei auta patterin vaihdot tai buuttaukset. Mittaria ei löydy enää ollenkaan. Ei vakuuta nuo Prooven tuotteet, Z-wave tukea odottellaan...
  • amuamu Viestejä: 343Member, Beta-käyttäjä ✭✭
    Mistä voi johtua, saman Prooven lämpömittarin ulkolämpötila päivittyy säännöllisesti, mutta sisälämpötila vähintään tunnin jäljessä? Eikö kaikki data pääse perille?

    Tämä alkoi eilen ja edelleen tuo sisälämpötila päivittyy pitkällä viiveellä. Tähän asti toiminut jotakuinkin ongelmitta. Paristot loppumaisillaan?
    IMG_20160225_074009.png
    555 x 307 - 28K
    Screenshot_2016-02-25-07-40-20.png
    1080 x 1920 - 76K
    Screenshot_2016-02-25-07-40-32.png
    1080 x 1920 - 73K
  • LP6LP6 Viestejä: 83Member, Beta-käyttäjä
    Laitoin tänne http://forum.cozify.fi/discussion/comment/1033/#Comment_1033 juttua omakohtaisista kokemuksista paristoista langattomissa antureissa, voi olla kokeilemisen arvoinen juttu.
    -LP-
  • MattiMatti Viestejä: 3Member
    Osaisiko joku neuvoa, kun en saa Prooven lämpötila-/kosteusanturia näkymään kokoonpanossa.
    Olen koittanut kaikkia kanavia, mutta ei vain löydy.
    Ostin jo toisenkin varmistaakseni ettei ole vika laitteessa.
    Jotain teen ilmeisesti väärin.
    Laite on siis tuo http://www.cozify.fi/collections/devices/products/proove-thermometer-and-humidity-sensor
    Ja olen koittanut manuaalisesti lisätä prooven valikosta alimman mukaan.
    Etäisyyttä on pari metriä hubiin ja kaikki muu toimii ympärillä oikein.
  • WilliZWilliZ Viestejä: 4Member
    Samantyyppisiä kokemuksia täälläkin. Tosin neljästä anturista sain useamman yrityksen jälkeen lisättyä kolme, mutta viimeisen lisäys ei tunnu onnistuvan millään.
  • tonytony Viestejä: 157Member, Administrator, Cozify, Beta-käyttäjä admin
    @amu Kannattaa kokeilla ensin pariston vaihtamista.

    Jos ongelmat koskevat lämpötila-anturin perusmallia (vain sisälämpötila ja ilmankosteus), saattaa kuuluvuus parantua kun muutat laitteen sisäisen antennin asentoa. Laitteen sisällä on jousiantenni, joka on valmistusvaiheessa taivutettu pienen muoviklipsin taakse. Omissa testeissämme antennin suoristaminen on parantanut kuuluvuutta. Laite on kohtalaisen helppo avata (muutama ruuvi auki paristokotelosta ja tämän jälkeen esimerkiksi kevyesti veitsellä voi hieman auttaa kannen auki), mutta tämän joutuu tekemään omalla vastuulla. Jos laite hajoaa avaamisen takia, ei laitetakuu ikävä kyllä ole voimassa. Selvitämme joka tapauksessa asiaa maahantuojan ja valmistajan kanssa.

    Lämpömittaria ei tarvitse erikseen hubiin parittaa, vaan se ilmestyy laitelistalle automattisesti hetken odottelun jälkeen. Lämpömittarien osalta täytyy pitää huoli siitä, että ne toimivat eri kanavilla.

    Päivitämme tänään / huomenna kaikille uuden hubin version (1.3.2.2) jossa 433 MHz ominaisuuksia parannettu. Tästä ei lähetetä erillistä sähköposti-ilmoitusta, vaan asian voi käydä tarkistamassa Cozify applikaation kautta (klikkaa kolmea viivaa vasemmassa yläkulmassa, versionumero löytyy menun alalaidasta).

    - Tony / Cozify
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.