Hei vieras, tervetuloa!

Vaikuttaa siltä että olet uusi täällä? Jos haluat osallistua keskusteluihin, rekisteröidy valitsemalla joku painikkeista ohessa!

Lightify ja HUE valojen oletusarvo

TomTom Member Viestejä: 38
Kysyin aikaisemmin toisessa ketjussa tämän kysymyksen, mutta en saanut mitään vastausta, joten kysyn uudestaan.

Toivottavasti tästä saadaan nyt jotakin keskustelua ja vastaus myös Cozify:ltä.

Tom

-----
Yksi ongelma sekä Lightify että HUE valoissa on se, että ne syttyvät kirkkaan valkoisena kun laitetaan sähköt päälle. Tämä on ainakin toistaiseksi valmistajien ratkaisu. Tilanne on ongelmallinen jos valojen sähkönsyötössä on sähköinen katkaisija. Toinen ongelma ovat lyhyet sähkökatkokset jonka jälkeen kaikki valot talossa loistavat kirkkaina.

Toivoisin ratkaisuna sen, että Cozify seuraisi onko yhteyttä valoon ja jos yhteys on poikki ja laite löytyy niin lähetettäisiin Cozifyn teeman/asetuksen mukainen väri ja kirkkaus komentona valolle.

Valojen valmistajat väittävät että on turvallisempaa aina virtakatkoksen jälkeen sytyttää kirkas valo. Voi olla tietenkin että valoissa ei edes pystytä muistamaan edellistä asetusta joten tämä toiminto on pakon sanelema.

Kuitenkin voi olla kyseenalaista mikä nyt on se turvallinen tila. Onko se sitten muka se että sähkökatkoksen jälkeen sytytetään kirkas valo lastenhuoneeseen keskellä yötä?

Eiköhän olisi parasta että käyttäjä voi määritellä miten valon sähkökatkoksen jäkeen toimitaan. Voisi laittaa valinnaiseksi kunkin laitteen kohdalle että Cozify lähettää komenon siitä tilasta missä valon pitäisi olla Cozify:n teemojen ja asetusten mukaan kun löytää kadoksissa olevan valon. Niinhän se nyt tekeekin, mutta vasta kun laittaa valon käsin pois ja päälle laitenäkymästä. Käytännössähän tässä olisi hieman viivettä jonka aikana valo käy kirkkaana, mutta olisi kuitenkin parempi kuin tämän hetkinen toiminta.

Jos tämä olisi valinnainen toiminto niin sitten voisi myös valita sen että valo toimii niin kuin nyt, eli syttyy kirkkaana katkoksen jälkeen...

Viestejä yhteensä

 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Hei,

  Juuri mainitsemasi laitevalmistajien valinnan takia emme ole lähteneet muuttamaan (ainakaan vielä) tätä toimintoa.

  Ongelma on hieman monisyisempi, koska pyrimme sallimaan lampun ohjauksen myös muita reittejä (esim philips bridgen avulla). Tällöin Cozify ei aina voi tietää, oliko kirkas valo todella haluttu tila vai ei.

  Voimme toki pyrkiä huomaamaan erikoistilanteet, esim sähkökatkokset ja myös antaa option, jonka avulla Cozify "korjaa" valojen tilan halutuksi. Tätä on mietitty pitkään ja suunnitelmissa se toki on.

  - Kimmo

 • ArtsipurtsiArtsipurtsi Member Viestejä: 16
  Tämä ominaisuus olisi kyllä tarpeellinen. Onko tämän ominaisuuden tila millaisessa vaiheessa?
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.