Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Telldus lämpömittarin anturin vaihto - lämmitys ratkaisuun

visafvisaf Member Viestejä: 2

Olen etsimässä sopivaa mittaria lämmitysjärjestelmän jossa on puukattila, aurinkokeräin ja varaaja. Pitäisi kytkeä kiertovesipumppuja päälle kun aurinkokeräimen lämpötila ylittää varaaja lämpötilan ja sama homma puukattila päässä. Ongelma vain on, että mikään mittari ei mittaa yli 60 astetta ja mieluummin yli 100 olisi hyvä. Mietin tuossa vaihtoehtoa ostaa Telldusin mittareita ja vaihtaa niihin erityyppiset anturit. Onko kukaan tuota tehnyt tai avannut ylipäätään mittaria?

Muistelen kouluajoilta, että kuumempiin paikkoihin tehdyt bi-metallianturit tuottaa aina pienemmän jännitteen. Vaihdon jälkeen kalibrointi olisi pielessä ja näyttäisi liian matalaa lämpötilaa, mutta tarkoitus olisikin vain päätellä onko lämmön lähteissä lämpöisempää kuin varaajassa.

Viestejä yhteensä

  • Valinnat
    visafvisaf Member Viestejä: 2
    editoi elokuu 2022

    Pahoittelut väärästä anturityypistä. Piti kirjoittaa termoelementti ja kirjoitin bi-metalli, kun muistin niiden olevan sama asia.

    Ja toisekseen en ole varma mikä anturityyppi tuossa mittarissa on, joten jos tietoa löytyy niin mielellään otan vastaan ennen kuin alan erikseen tilaamaan.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.