Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Teeman takana olevat säännöt eivät toimi?!?

monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

Kellään muulla samaa?

Säännöt, jotka ovat teemat takana eivät toimi. Eli siis säännöt, jotka menevät päälle, kun teema on päällä.

Esimerkki: Automaattisammutus, jonka pitäisi sammuttaa valoja 6 s viiveellä. Kun sääntö on irti teemasta ja laitan säännön päälle käsin --> toimii. Kun sääntö on kiinni teemassa ja laitan teeman päälle --> mitään ei tapahdu.

Toinen esimerkki: Sääntö, jossa liiketunnistin sytyttää valon. Tämä on sidottu Kotona -teemaan. Kun menen ko. huoneeseen, Cozify näyttää, että liiketunnistin reagoi, mutta valo ei syty. Ja Kotona -teema on päällä.

Tämä alkoi mielestäni perjantain tienoilla. Boottasin hubinkin, mutta ei vaikutusta.

Onko kellään mitään teoriaa mitä tässä nyt tapahtuu ja onko muilla samaa?

Viestejä yhteensä

 • MofaMofa Member Viestejä: 28

  En ole huomannut mitään epänormaalia. Kaikki toimii, myös ne säännöt jotka ovat aktiivisia silloin kun joku teema on aktiivinen.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,186 admin

  Viime päivinä on tosiaan ollut muutama outo tapaus. Mulla hämäräilmaisin käynnistää ja sammuttaja teemoja. Näissä valot ovat OFF tilassa. Teemoihin liitetyt säännöt sytyttävät liikkeestä nuo valot.

  Nyt on muutamia kertoja käynyt tapauksia, että teema on pois päältä, mutta valo palaa siitä huolimatta. Teema on ollut siis päällä ja liikettä havaittu. Hämäräilmaisin on kuitenkin sammuttanut teeman riittävän valon takia. Teema on mennyt pois päältä, mutta sammuessaan valo ei.

  Tätä täytynee seurata löytyisikö yhteistä tekijää ja tehdä sitten tiketti.

 • TKLTKL Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 118 ✭✭

  Itselläni on ehkä viimeisen 1,5 kuukauden aikana käynyt hubin kanssa muutaman kerran niin, että kaikki ulkovalot (yli 20) ovat jääneet päälle, vaikka ulkovalaistuksen ohjausteemassa olevan hämärätunnistimeen liitetyn säännön olisi pitänyt sammuttaa valot ohjaamalla valot sytyttävän/sammuttavan teeman pois päältä (tuohon teemaan on siis tallennettu laitteiden tilat). Minulla on kuitenkin yhteensä neljän teeman kautta toteutettuna kokonaisuus, joka himmentää valaistuksen kellon mukaan yön ajaksi ja lisäksi kirkastaa valaistuksen havaitusta liikkeestä, joten en voi olla täysin varma siitä, mitkä olosuhteet ovat olleet silloin, kun valaistus on jäänyt päälle. Yleensä silloin on ollut kiire lähteä töihin, joten en ole ehtinyt tutkimaan asiaa, vaan sammuttanut vain kaikki valot Hue-sovelluksen kautta.

  Lisäksi ulkona on vielä pari toiseen teemaan liitettyä valonheitintä, jotka syttyvät liikkeestä ja jotka välillä aiheuttavat tilanteen, jossa mahdollisesti hämärätunnistin tulkitsee, että ulkona onkin jo niin kirkasta, että valot sammuvat n. viiden sekunnin ajaksi, kunnes syttyvät taas uudelleen... Sekin voi siis vaikuttaa asiaan.

  Enkä myöskään enää muista, oliko teema sammunut valojen jäätyä päälle vai ei, mutta saattoi hyvinkin olla niin... Saattaa siis liittyä tähän samaan viestiketjussa kerrottuun ongelmaan. Sama toteutus on ollut käytössä jo parisen vuotta, eivätkä valot ole aiemmin jääneet päälle. Viimeksi ongelma taisi ilmetä ehkä kaksi viikkoa sitten.

 • monitmonit Member Viestejä: 127 ✭✭

  Sain supportilta kohtuunopeasti parissa päivässä vastauksen. Se kuuluu näin: "Jos olet määritellyt laitteelle sääntöjä useisiin teemoihin, saa vain viimeksi päälle menneen teeman säännöt ohjata laitetta. Muissa teemoissa olevien sääntöjen tekemät ohjaukset hylätään."

  Minun piti lukea tämä pariin kertaan, jotta tajusin sen, että tässähän olikin jotain, mitä en ole koskaan tajunnut. Olenkin ihmetellyt hubin epäloogisuutta aina välillä.

  Siis yksittäisellä laitteella ei käytännössä voi olla eri teemojen kautta eri sääntöjä niin, että useampi kuin yksi teema on päällä yhtäaikaa. Eri sääntöjä voi olla vaikka kuinka paljon yhtäaikaa, mutta vain siis yksi niistä kannattaa olla missään teemassa kiinni, jos ei halua hubin toimivan epäloogisesti.

  Olenko nyt ainoa joka tätä ei ole aiemmin tajunnut? Tämän ymmärtäminen on aika oleellista, jos teemoja haluaa laajemmin käyttää. Ja tämä on aika monimutkainen asia tajuta. Teemojen pointti on ilmeisesti ollut tehdä logiikka helpoksi. Mutta toisaalta teemoissa on sitten kuitenkin tälläinen ansa, joka taas on vaikea tajuta ja myös vaikea jäljittää UI:ssa.

  Toisaalta tämä on aikamoisen rajoittava tekijä. Kun ainoa tapa kuitenkin laittaa sääntö päälle ja pois on sitoa se teemaan ellei säännön ajastus jostain syystä ole toimiva ratkaisu.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,186 admin

  Harmi, ettei noita opastuksia/periaatteita ole koottu valmistajan toimesta yhteen paikkaan, mieluusti jopa periaatepiirroksen kanssa. Mitähän muita näitä vielä onkaan?

 • AMRAMR Member Viestejä: 82
  editoi toukokuu 2022

  Kuvatunlaisia ongelmia olen koettanut täällä itsekin setviä ja vastineeksi on järjestään aina tullut, että syy olisi teemojen päällekkäisyys yms. prioriteettiä niiden suhteen. Nyt kun @monit tuohon auki kirjoitti, niin luulen että taidan ymmärtää monien toimimattomuuksien ja "epäloogisuuksien" syyn. Nyt olisi hillitön urakka edessä, pitäisi siivota laitteita, sääntöjä ja teemoja sekä niiden välisiä kytkentöjä jos ja kun haluaa ne varmemmalle toimintapohjalle...

  P.S. Enkä siltikään olisi aivan varma, että juuri näin olisi Cozifyssä:"Jos olet määritellyt laitteelle sääntöjä useisiin teemoihin, saa vain viimeksi päälle menneen teeman säännöt ohjata laitetta. Muissa teemoissa olevien sääntöjen tekemät ohjaukset hylätään." Mutta tuo sääntö ja yksi teema, taitaisi poistaa tuohon liittyvät ongelmani.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.