Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Lämmityksen ja ilmastoinnin ohjaus

EskobastionEskobastion Member Viestejä: 1
Lämmityksen ja ilmastoinnin ohjaukseen on varmaan tulossa tulevaisuudessa ratkaisuja. Toivoisin tulevaisuudessa tukea ainakin seuraaville:

Z-wavella ohjattava IR-lähetin
lämpöpumppujen ohjaukseen (esim. http://www.amazon.com/Remotec-Z-Wave-ZXT-120-Extender-Conditioners/dp/B00CJBBYS0)

Monen ilmalämpöpumpun oma lämpötila-anturi on itse pumpussa eikä kaukosäätimessä, joten langattomalla lämpötilailmaisimella ja tuollaisella IR-lähettimellä saisi lämpötilaa muutettua tarkemmin kuin itse pumpulla ja sen kaukosäätimellä (lämpötila-anturin sijoitusmahdollisuus keskeiselle paikalle oikealle korkeudelle).

Modbus-väyläohjaus esim. LVI-laitteiden ohjaukseen.

Yksinkertaisia ohjauksia varmaan voi tehdä lämpötilailmaisimella ja virrankatkaisimella, mutta siihen se taitaa tällä hetkellä jäädäkin. Esim. avoimelle Openhabille on tehty Swegon-rajapinta, jolla saa käsittääkseni luettua IV-koneen lämpötila-anturit, kytkettyä eri nopeudet / kotona-poissa-tilat ja ohjattua liesikuvun sähköisesti avattavaa luukkua.

Edellä mainitut tuotteet ratkaisisivat aika monen talouden lämmityksenohjaushaasteet sellaisissta tapauksissa, joissa lämmitysratkaisuna on ilmalämpöpumppu+IV-kone lämmön talteenotolla -kombinaatio (ja ehkäpä vielä takka).

Viestejä yhteensä

 • Petri SaarinenPetri Saarinen Member Viestejä: 37
  Lisäksi yksinkertaisemman IV-koneen ohjaukseen 0-10V lähetin olisi tarpeen.
 • AnssiAnssi Member Viestejä: 1
  Danfoss Link sarjasta löytyi jonkinverran lämmityksien ohjauksiin liitettäviä palikoita. Toimivat z-wavella, testailen ja raportoin kunhan saapuvat. Tilasin huone - ja lattiatermostaatit näin alkuun.
 • Tommi TorkkoTommi Torkko Member Viestejä: 2
  editoi maaliskuu 2016
  Onko testi edennyt?
  Kiinnostaa myös täällä.
 • mixukmixuk Member Viestejä: 8
  Itselläni on Danfossin lämmityksen ohjaus lattioissa märkätiloissa ja sitten kokeellisesti älypistorasian kautta patteri ja termostaatti autotallissa. Toimii hyvin, vaikkakin on kallis (älypistorasia on +100€, joka on aika hulvaton hinta niin yksinkertaisesta vermeestä). Harmillisesti sitä ei voi juuri laajentaa muihin älykotiasioihin, kuten lämpöpumppuun tai palovaroittimiin.
 • LauriLLauriL Member Viestejä: 2
  Cozifyn Z-Wave tukea odotellessa tuli kokeiltua toimiiko tuo Remotecin IR-laajennin (http://www.clasohlson.com/fi/IR-laajennin-Remotec-ZXT-120,-Z-wave/Pr365768000) Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumpun ohjaamisessa ylipäänsä. Ja ihan ok se näyttäisi toimivan ainakin lämpötilan säätö, puhallusnopeus jne, vaikka pientä säätöä vielä kaipaakin. Puhalluksen suuntauksen ohjaus tuosta Remotecista näytti puuttuvan.
  Kokeilun tein Raspberry Pi:hin yhdistetyn z-wave usb-ohjaimen kanssa jolla saan ohjattua tuota IR-laajenninta.
 • mixukmixuk Member Viestejä: 8
  Käsittääkseni se ei ole kaksisuuntainen liikenne, joten mistä tietää mikä pumpun status tai nykyinen lämpötila on? Vai synkataanko ne vain kerran ja toivotaan että menee oikein?
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.