Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Ongelmia Hue outdoor liiketunnistimien kanssa

Jukka KuhaJukka Kuha Member Viestejä: 13
kohteessa Support

Nyt meinaa lähtee järki; pari päivää tapellu Philips hue outdoor-liiketunnistimien kanssa kun lakkas pelittämästä.

Kyseessä aika laaja älykotisysteemi isohkolla maatilakiinteistöllä, jossa paritalo, liiteri ja navettarakennus.

Kodin wlan-verkko toteutettu Netgear Orbi langattomalla systeemillä, jossa reititin ja 5 tukiasemaa.

Älykotia ohjaa pääasiassa Cozify:n vanhempi versio ja 3kpl hue siltoja, jotka naitettu Cozify hubiin.

Ulkovaloille on pihalla liiterillä ja navetalla hiukan kauempana hubista liiketunnistimia, joilla ohjaillaan pihavaloja liikkeestä kirkkaammalle. Aiemmin liiketunnistimet on toiminut hyvin, mutta jostain syystä kaikki kauempana sijaitsevat liiketunnistimet olivat tippuneet Cozifystä jossain vaiheessa viime viikolla tai alkuviikosta.

Noh, koitin poistaa ko. vempeleet systeemistä ja resetoida, vaan eipä löydä Cozify enää tunnistimia niillä kohdin kun olivat kiinnitettyinä. Wlan-verkossa on kyllä kantamaa hyvin ja välissä on monta kiinteisiin sähköihin liitettyjä hue polttimoita, jotka yhdistyvät ja toimivat hyvin. Lähempänä Cozify-hubia nuo kiukuttelevat hue liiketunnistimet pariutuvat ja toimivat nätisti, mutta kiinnityspaikoilla kauempana ei. Olen myös koittanut naittaa ensin siltaan ja kuskailla paikalleen, mutta ei pelaa. Jäävät ikuisesti ’havaitaan liikettä’ -tilaan ja valot moilottaa säännöissä sen mukaan.

Huen omaan siltaan tunnistimet löytyvät, pariutuvat Ja toimivat nätisti. Missä siis mättää?

Viestejä yhteensä

 • ik1ik1 Member Viestejä: 3

  Syy on todennäköisesti se, että Cozify-hub:in Zigbee-radion kantama ei yksinkertaisesti riitä.

  Cozify- ja Hue-hubit muodostavat _omat_ Zigbee-verkkonsa, joissa liitetyt laitteet laajentavat verkon kantamaan. Hue:en liittäminen siis toimii, koska Zigbee-viestit välittyvät muiden Hue:en liitettyjen laitteiden (kuten valojen) kautta. Wlan-verkon kantamalla ei ole tekemistä asian kanssa.

  Ratkaisu on joko siirtää Cozify-hub:in paikkaa tai lisätä suoraan Cozifyyn jokin laite (esim. valo tai "äly"pistorasia), joka laajentaa sopivasti sen Zigbee-verkon kantamaa. Laite pitää siis sijoittaa fyysisesti johonkin Cozify-hubin ja liiketunnistimen puoliväliin.

  Voit myös kokeilla kasvattaa Zigbee-radion lähetystehoa kohdasta Hub:in asetukset/Lisäasetukset/Zigbee.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,133 admin

  Jonkun verran näkyy myös second hand HUBeja eri palstoilla liikkuvan. Olisiko toisen HUBin sijoittaminen tuonne liiteriin mahdoton ajatus? Valitettavasti kahteen eri HUBin paritetut laitteet eivät näy yhden käyttöliittymän takaa, mikä hiukan hankaloittaa.

 • Jukka KuhaJukka Kuha Member Viestejä: 13

  Tarkoitus ei siis alunperinkään ollut liiketunnistimia parittaa hueen. Lähinnä oli tarkoitus varmistaa, että zigbee-verkon kantavuus riittää edelleen perille asti. Kaikkien kolmen philips hue siltojen valot ja muut laitteet näkyvät ja toimivat normaalisti cozify hubin puolella.

  Omituista siis, että huen oma silta löytää samalta paikalta liiketunnistimet, mutta cozifyn silta ei (enää) löydä. Philipsin ja cozifyn purkki makoilevat kuitenkin vierekkäin.

  Onko noihin Hue liiketunnistimiin tai cozify hubiin tullut lähiaikoina Jotain uusia päivityksiä tms, mikä tuon liitoksen nyt olisi rikkonut?

 • Jukka KuhaJukka Kuha Member Viestejä: 13

  Täytyypä koittaa vielä tuota suoraan cozifyhin liitetyn vehkeen lisäilyä hubin ja liiterin välimaastoon. Sinänsä jännä juttu kun kokoonpanossa ei mikään ole muuttunut ja lakkasi yhtäkkiä toimimasta.

  Kiitos kommenteista. Infoilen miten käy tuon laitelisäilyn jälkeen kun pääsen huomenissa säätämään..

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.