Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

IF, AND, OR & NOR -lauseiden uupelo

Hei

Pahoittelut olen uusi tämän laitteen kanssa, mutta jonkin verran tuttu Excel-tasoisten ehtolauseiden kanssa.

Voi hyvinkin olla, että tietämättömyyttäni manailen, mutta en mistään löytänyt kuin yhden ehdon suorittamiselle (teema tai aika tai joku oma valinta oli se kolmas), jos jokin triggeri tapahtuu. Mistä näitä voi muokata kattavammin eli yksinkertaisesti esim. jos ikkunasensori on auki JA lämpötila sisällä alle 18 TAI ovi on auki, niin silloin esimerkiksi ilmoitus?

Onko tähän olemassa jotain Advanced käyttöliittymää, joilla noita ehtoja on mahdollista tehdä, koska nykyiset vaihtoehdot on aika kaposet?

-Risto

Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  rrarra Member Viestejä: 16

  Tässä kuvia Telldussin puolelta, mitä olisin hakemassa.

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,205 admin
  editoi tammikuu 2022

  Valitettavasti tuo hakemasi suora ehtolauseiden käyttö ei ole saatavilla tuollaisenaan, kuten esimerkissäsi mainitset. Mitään advanced toimintoa käyttöliittymässä ei ole, vaan kaikki mitä sinulla on käytettävissä, on koko ajan tarjolla.

  TAI -ehdon pystyy toteuttamaan seuraavasti: luo teema, jonka sisälle luot kaksi eri sääntöä tai valitset kaksi eri liikeilmaisinta yhteen sääntöön. Esimerkki: haluat, että valo syttyy, kunhan jompi kumpi liikeilmaisimesta havaitsee liikettä.

  JA -ehto vaatiikin kahden eri teeman käyttöä. Tuossa edellä mainitussa esimerkissä valon syttyäkseen molempien liikeilmaisimien tulisi havaita liike. Tämä toteutetaan seuraavasti säännöillä ja teemoilla: teema 1, jossa on vain sääntö liikeilmaisin 1 käynnistää teeman 2. Teemassa 2 on puolestaan sitten se varsinainen valon käynnistävä sääntö, jossa liikeilmaisin 2 havaittuaan sytyttää valon.

  Kieltämättä ei niin sujuvaa, mutta tällä nyt on vain tultava toimeen.

  Post edited by Pudeman on
 • Valinnat
  rrarra Member Viestejä: 16
  editoi tammikuu 2022

  Kiitos viestistäsi.

  Rautapuolelta hubi on kyllä hyvä ja suurin syy juuri tämän hankkimiseksi, kun voi ohjata kaikkia kilkkeitä mitä on tullut aikoinaan hankittua 🙂.

  Tuo käyttöliittymä on kyllä mielestäni vähintäänkin erikoinen ja turhan rajoittunut. En usko, että teknisesti olisi mitenkään mahdotonta tehdä aivan customi sääntö, johon voisi valita vaikka kaikki liiketunnistimet, lämpömittarit ja valoisuustunnistimet ehdoiksi ANDien ja/tai ORien taakse säännöksi.

  Onkohan tähän olemassa jokin looginen selitys, miksi ohjausta ei ole voitu toteuttaa esimerkiksi kuten Telldusissa (ks. kuva yllä), joka ainakin näin insinöörin putkiaivoilla on hyvinkin looginen ja suoraviivainen 🤔


  -Risto

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,205 admin

  En tiedä, onko siihen rajoitteita, mutta pitkään tuota on jo toivottu. Tässä toiveiden listassa se on heti ensimmäisellä sivulla: https://forum.cozify.fi/discussion/644/toiveiden-aeaenestys/p1

 • Valinnat
  rrarra Member Viestejä: 16

  Jäädään innolla odottamaan. Ilmeisesti tuotekehitystä kuitenkin tapahtuu, niin ei ollut turha ostos, josko joskus saisi raudan täydet edut myös softapuolesta pihalle.

 • Valinnat
  ik1ik1 Member Viestejä: 3

  Ei kannata ainakaan pidätellä hengitystä. 🙂 Uusi sääntömoottori ja skriptausmahdollisuus on luvattu "ihan kohta" jo 2015, eikä mitään kehitystä ole tapahtunut vieläkään...

 • Valinnat
  rrarra Member Viestejä: 16

  Lopetin hengityksen pidättämisen 🥵

 • Valinnat
  rrarra Member Viestejä: 16

  Jos nuo teemat on tuonne niin hardkoodattu, että koko filosofian muuttaminen on liian työlästä, niin olisi hyvä, jos teemoja olisi kahdenlaisia.

  Olkoon nämä toiset "teemat" sitten vaikka kontrollereita, jotka voisi piilottaa varsinaisten teemojen joukosta tai vielä parempi, jos näkyisivät oman alivalikon alla teemat välilehdellä 🤔 Näiden tarkoitus olisi vain noiden ehtolauseiden rakentaminen.

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,205 admin

  Tuokin toive on tuossa edellä liittämässäni toiveiden listalla ensimmäisellä sivulla: koontisivu, johon käyttäjä voi itse valita laitteet/teemat näkyviin.

  Yksi vippaskonsti on nimetä näitä aputeemoja tai -laitteita esim Z alkuisina, jolloin ne näkyvät listauksen lopussa. Olen myös käyttänyt symboleja nimen alussa, esim punainen pallo pistorasiaan, jonka tila ei saa muuttua (kamera, pistorasia mahdollistaa buuttauksen etänä)

 • Valinnat
  rrarra Member Viestejä: 16
  editoi tammikuu 2022

  Sääntöjen yläpuolellahan on tämmöinen filtteri, jolla niitä voi piilottaa näkyvistä. Ctrl+c ja Ctrl+v tämä teema-välilehteen ei luulisi olevan ku iltapäivän homma.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.