Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valon kirkkaus ei muutu teemojen mukana

Alkaa vaikuttaa siltä että Cozify ei ole järin luotettava laite zigbee-valojen ohjaukseen. Pihavalojen automatisoinnista on jo niin monta ketjua täällä, että ehkä Cozifyläisten kannattaisi tehdä aiheesta "kädestä pitäen" -ohje tukisivustolle.


Lähdetään pohjatiedoista. Minulla on pihalla 6 kpl Ikean 1000 lm Trådfri-valoja, jotka on liitetty Cozifyyn Hue Bridgen kautta.


Piha 100 -teemassa kaikki valot palavat täysillä ja värilämpötila on 4000 K.

Piha 25 -teemassa viisi valoa palaa 25 % kirkkaudella 2700 K värilämpötilalla ja yksi syttyy jos sivuovi avataan (100%, 4000K). Jos pihan liiketunnistin havaitsee liikettä, teema Piha 100 menee päälle 5 minuutiksi.

Jostain syystä valojen kirkkaus ei muutu teeman Piha 100 mennessä päälle, mutta värilämpötila muuttuu. Eli kun Piha 25 ja Piha 100 ovat samaan aikaan päällä, viisi valoa palaa 25 % kirkkaudella 4000 K lämpötilalla ja sivuoven valo palaa 100% 4000K. WTF?

Viestejä yhteensä

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,100 admin

  Käynnistyykö Piha 25 ajastetusti vai jonkin liikeilmaisimen kautta? Onko sulla mahdollisuutta kokeilla jonkun muun merkkisellä lampulla tuota toiminnallisuutta kuin Ikea? Edes yhdellä?

 • AnteroKAnteroK Member Viestejä: 10

  Ei ole vaikutusta käynnistyykö Piha 25 ajastimella vai manuaalisesti. Molempia tapoja on testattu. Sisätiloissa Philipsin lampuilla valon väri seuraa vuorokaudenaikaa, mutta silloin kirkkauden valinta teemalla vaikuttaisi onnistuvan. Pitää jossain vaiheessa testata vastaavaa toiminnallisuutta teemoissa noilla Philipseillä.

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,100 admin

  Ensi vilkaisulla ei tuossa rakentamassasi systeemissä näytä mitään ongelmaa ole. Teema käynnistyy ja kun liikeilmaisin havaitsee liikettä, käynnistetään uusi teema päälle. Tällä teemojen pinoutumisellahan tuo periaate rakennetaan. Kun liike lakkaa, palautuu viiden minuutin kuluttua alkuperäinen teema.

  Kun periaate tuntuu olevan oikein, jäänee ainoaksi vaihtoehdoksi nuo Ikean lamput. Jos niiden värilämpö muuttuu, pitäisi myös se kirkkaus muuttua. Testaa tosiaan jollain muulla lampulla, jonka sijoitat klo teemaan.

 • AnteroKAnteroK Member Viestejä: 10

  Tein tässä mahdollisimman identtisen ratkaisun pöytävalaisimen (Philipsin lampulla) ohjaukseen. Vaikuttaisi toimivan juuri niin kuin pitää. Himmeän ja lämpimän teeman ollessa päällä liikkari havaitsee liikettä ja valo kirkastuu ja kylmenee. Vois vielä kokeilla tosiaan lisätä tuon pöytävalaisimen noihin pihateemoihin.

  Lienee kuitenkin tulkittava, että Ikea-laatu on vaan Ikea-laatua. Ei puhu samaa kieltä Huen tai Cozifyn kanssa. Eli nyt sit vissiin pitäis pihavalot päivittää taas kerran. Philipseillä ei vaan päästä samoihin kirkkauksiin, ovat kalliimpia, enkä muista minkälaista kylmänkestoa niille on luvattu.


  P.s. myydään 6 kpl laadukkaita 1000 lm zigbee-lamppuja. 🙄

 • AnteroKAnteroK Member Viestejä: 10

  Tai miten rakennan teeman niin, että valot käyvät pois päältä ja syttyvät uuden teeman asetuksiin? Koska vaikuttaa siltä, että lamppujen ollessa pois päältä teeman käynnistyessä, menee kaikki käskyt perille. Eli manuaalisesti Piha 100 päälle (kun Piha 25 ei ole päällä), niin asetukset ovat oikein. Samoin jos valot jäävät palamaan liian himmeänä Piha 100 -teemassa, niin kun käyttää valon pois ja laittaa takaisin päälle, niin se palaa täysillä. Toki se jää sitten täysille Piha 100 -teeman sammuessa, värilämpötila muuttuu Piha 25 mukaiseksi.


  Eli tarvitsen valojen räpsäytyksen teemojen alkuun ja loppuun. Kuinka se tehdään?

 • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,100 admin
  editoi lokakuu 2021

  Ei taida tuollaista räpsäytystä saada tehtyä, ainakaan ihan helpolla. Ongelmaksi tulee siinä jo heti, ettei sulla ole sitä Piha 25 teemaa päällä, kun sen Piha 100 teeman viisi minuuttia on kulunut.

  Riittäisikö pelkkä kirkkauden säätö ja jättäisi tuon lämpösävyn muutoksen pois tuosta yhtälöstä? Oletko kokeillut toimisivatko ne Ikealaiset tuossa tilanteessa? Säästyisi ainakin uusien lamppujen ostolta.

 • AnteroKAnteroK Member Viestejä: 10

  Jestas että oli työläs homma, mutta taisin saada sen toimimaan. Ainakin alustava aihio on jo.


  Teemat:

  Piha 100:

  -valot oletusarvoisesti pois

  -liiketunnistin sytyttää valot 100 %, 4000 K, 5 min

  Piha 25:

  -viisi valoa 25 % 2700 K, yksi pois

  -sivuoven avaus sytyttää yhden valon 100 % 4000 K


  Säännöt:

  -hämäräkytkin raportoi hämärää auringonlaskun ja klo 23 välillä -> teema Piha 25 päälle

  -liiketunnistin raportoi liikettä auringonlaskun ja auringonnousun välillä -> teema Piha 100 päälle 5 minuutiksi

  -piha 100 käynnistyminen sammuttaa teeman Piha 25

  -piha 100 sammuminen käynnistää teeman Piha 25 auringonlaskusta klo 23 asti. Tämä piti tehdä, koska hämäräkytkin raportoi todella hitaasti. Tuli pitkä pimeys Piha 100 sammuessa.

  Tällä hetkellä Piha pimeä -teema pitää "perusvalot" pois klo 23 - auringonnousu. Tästä en ole enää varma että tarvitaanko tätä. Yksi mahdollinen "ongelma" on hetki auringonlaskun jälkeen jos ei ole vielä hämärää, niin liikkeen jälkeen Piha 25 on "turhaan" päällä. Tää pitäis ehkä kytkeä jotenkin hämärätunnistimeen ja olla välittämättä auringonnoususta ja -laskusta. Väärään aikaan Cozify sitä arpoo kuitenkin. Nyt joka tapauksessa Piha 25 ollessa päällä liikkarin reagoidessa käy pieni räpsy ja valot syttyvät täysillä. Sama Piha 100 -teeman sammuessa, pieni räpsy ja valot syttyvät 25 % 2700 K.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.