Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Cozifyn päätelaitteen kantavuuden lisäys toisella Cozifylla

esarosenqvistesarosenqvist Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 23
Onko mahdollista nyt tai tulevaisuudessa lisätä kantavuutta esim. toisiin rakennuksiin joissa on myös nexan/prooven laitteita sekä zigbee tunnistimia niin että singaali välittyisi esim. zigbee verkossa toiseen Cozifyn päätelaitteeseen joka olisi "orja" ja käyttäisi kuitenkin nexan/prooven kutkimiä ja tunnistimia? Tämä mahdollistaisi verkon laajennuksen kaikilla radioilla joita Cozifystä löytyy myös ristiin käytettynä. Itsellä juuri tämäntapainen ongelma koska nexan/prooven käyttämä 433 taajuus on yhdensuuntainen. Tietty, mikäli tätä lähetystehoa pystyisi Cozifystä säätämään se ehkä auttaisi, mutta ainoastaan lähteville singaaleille.

Viestejä yhteensä

 • AnttiVihavainenAnttiVihavainen Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  Kuvaamasi toimintamalli ei ole tuettu tällä hetkellä. 433MHz laitteille voit käyttää tätä laitetta http://www.cozify.fi/collections/devices/products/nexa-lest-701-433-mhz-extender-repeater
  signaalin vahvistamiseen. Zigbeen lähetystehoa on mahdollista säätää Hub Asetukset kohdasta, mutta sen vaikutus on rajallinen johtuen palaavan signaalin vakiotehoista. Zigbee verkon laajentaminen onnistuu parhaiten lisäämällä verkkovirrassa olevia zigbee laitteita pitkille välimatkoille. Niiden tehtävä on (oikein toimiessaan) lähettää saamansa signaali eteenpäin seuraaville laitteille.
  Antti / Cozify
 • esarosenqvistesarosenqvist Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 23
  Kiitos nopeasta vastauksesta. Käytössä on tosiaankin pari kappaletta nexan repeatereita. Järjestelmän yksisuuntaisuuden johdosta haussa on ollutkin repeateri joka toimisi kuin cozify, mutta sellaista tuskin koskaan tuleekaan. Nexan systeemistä on muutaman vuoden kokemuksella sanottava että hinta/laatusuhde on kohdillaan ja luotettavuus riittää kotikäyttöön. Ulkoilmaan tarkoitettujen päätelaitteiden ip-luokitus tai pakkasenkesto on riittämätön, niitä menee liikaa, ja luotettavuus kärsii. Zigbee pohjaisia kytkentäreleitä sekä himmentimiä kaipaisi valikoimaan, se hoitaisi ongelman.
 • Kimmo RuotoistenmäkiKimmo Ruotoistenmäki Member, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 204 mod
  Hei,

  Pystyt toki lisäämään tilillesi/sovellukseen kaksi eri hubia ja ohjaamaan niitä omina kokonaisuuksinaan.

  Säännöt, joissa hyödynnetään useamman hubin alaisuudessa olevia laitteita vaativat lisäkehitystä, mutta ei lainkaan mahdoton ajatus.

  Kimmo/Cozify
 • esarosenqvistesarosenqvist Member, Beta-käyttäjä Viestejä: 23
  Useamman päätelaitteen mahdollistava softa ajatuksena hyvä, ja itselle olisi heti käyttöä moiselle jos kommunikointi toimisi langattomasti cozifyjen välillä esim. wlanin kautta. Itsellä ennakkotilauksessa wlan verkon laajennukseen tarvittava paketti (eero), jonka toivon tuovan avun tuon verkon jakamiseen rakennusten välillä. Tällä hetkellä kuitenkin suurin osa käyttäjistä, kuten itsekin, joutuu pähkäilemään cozify yhteensopivien päätelaitteiden välillä hankinnoissa, joten tuo verkkokauppanne on todella hyvä kanava täydentää valikoimaa myös tuonne lukituksen ja valvonnan puolelle. Maailma on täynnä tavaraa ja uutuuksia tulee päivittäin, joten johonkin on raja aina vedettävä koska muuten mopo keulii. Itse olen cozifyn mahdollisuuksiin tyytyväinen ja toivonkin että tämän päätelaitteen resurssit saisi edes osaksi käyttöön ennen seuraavan sukupolven cozifyn ilmestymistä, koska pakkohankinta sekin olisi.
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.