Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Syitä pysyä Cozifyssä?

Hei arvoisa Cozifyn väki. Lähestyn teitä, koska olen alkanut kiinnostumaan kilpailevat tuotteesta. Olen käyttänyt teidän tuotettanne nyt muutaman vuoden ja pitkällisen pohdinnan, sekä läheiseni esittelemän kilpailevan tuotteen avustuksella olenkin alkanut miettimään että josko tuleva kotiautomaationi onkin tehty joillain toisilla tuotteilla. Syitä tähän on mm. universaalius (wifi + zigbee silta, tuya smart home, smart life, esim nediksen tuotteet). Mikä on Cozifyn tiekartta tällä hetkellä? Mitä syitä näkisitte, että miksi teidän mielestänne kannattaisi pysyä jatkossakin Cozifyn käyttäjänä? Tiekarttanne ohella kiinnostaa äpin sekä widgettien tulevaisuus. Näin tuttavallani nediksen käyttöliittymän, helposti lisättävät ja luettavat, edulliset energiankulutuksen seurantaa tukevat pistorasiat, samoin anturointi ym. toimivaa ja edullista. Olen vähän hämillään, kun tuntuu että Cozifyn kohdalla ei tapahdu mitään :( Näinhän se tuskin on, mutta jostain nämä tunteet tulee, samoin kun se, että jos teitä yrityksenä tai teknologisessa mielessä kritisoi, noustaan välittömästi takajaloille. Me olemme kuitenkin ne teidän asiakkaat, ja teidän paras mainos uusille asiakkaille. Mitä minun pitäisi tehdä? Vaihtaa leiriäkö vai ei? Tuntuu tätä kirjoittaessa että olen melkein päätökseni jo tehnyt.

Viestejä yhteensä

 • JussiJussi Member Viestejä: 14

  Tässä kiteytyy hyvin minunkin ajatukset!

 • NikkeNikke Member Viestejä: 18

  Alku oli vakuuttavaa, mutta taitaa olla niin, että jalkoihin tässä jäädään.

 • monitmonit Member Viestejä: 126 ✭✭

  Älykotimarkkina varsinkin kuluttajille näyttää olevan aika villi. Uutta toimijaa tulee oikealta ja vasemmalta.

  Minusta näyttäisi siltä, että Cozify Zeniin on laitettu merkittävää panostusta ja oisko tässä nyt Cozify lähtenyt vähän enemmän tuonne yritysasiakkaiden suuntaan, jolloin väkisinkin suorat kuluttaja-asiakkaat jäävät jalkoihin.

  Olen samaa mieltä siitä, että viime aikoina julkistetut featuret eivät oikein vie tarinaa eteenpäin omalta osaltani. Koko Cozify Zen -konsepti ja sen keskeiset ominaisuudet kuten M-bus/Modbus ja keskitetyn ja hajautetun hallinnan yhdistäminen menevät kyllä täysin ohi omasta käyttöprofiilistani.

  Toisaalta - Cozify tekee ainakin vielä kaikki perusasiat kuten haluankin, ja migraatio johonkin toiseen hubiin näiden mun 100+ säännön kanssa olisi hemmetinmoinen urakka. Mutta myönnetään, kyllä sitä vähän tulee silmäiltyä muutakin tarjontaa.

 • SampsaSampsa Member Viestejä: 4

  Mulle suurimpia syitä tällä hetkellä on mahdollisuus päästä käsiksi hubiin netistä, ja että hälytyksistä tulee tekstarit. Ei siis kauhean ihmeelliset vaatimukset. Olisihan se toki kiva, että palohälytyksestä tulisi vähän muutakin hälyä puhelimeen kuin tekstari :)

  Sen sijaan appi ei ole muuttunut juuri yhtään. Se on kankea ja epäkäytännöllinen (ainakin Androidilla). Lisäksi uusien Zigbee laitteiden tuki tuntuu jumittavan ja on epäselvää, tukeeko Cozify jotain tiettyä laitetta. Tuettujen lista löytyy netistä joo, mutta listassa ei sitten olekaan niitä ei-tuettuja laitteita. Esim ostin tässä IKEA:n Trådfri toistimen ja pikanäppäimen, ja oli ikävä yllätävys, että eivät toimikaan Cozifyn kanssa. Epäsuorasti piti päätellä jälkikäteen forumeiden pohjalta, että ilmeisesti tukea ei (vielä?) ole. En vieläkään tiedä, ovatko nuo tuettuja vai eivät.

  Samaan aikaan olen katsellut muita (avoimia) järjestelmiä, ja vähän houkuttaisi laittaa zigbee2mqtt raspille pyörimään, ja katsoa miten homma toimii siellä. Ainakin tuettujen laitteiden kirjo olisi heti paljon isompi.

  Aika vähän tuota automaatiota on vielä nyt tullut hyödynnettyä omassa arjessa, mutta se on kyllä kätevä erilaisiin hälytyksiin. Mutta joka kerta kun pitäisi ruveta laajentamaan, tuntuu, että ongelma on Cozifyn kankeus ja ajankohtaisen tiedon saaminen, ja homma sitten jää siihen.

 • VillemVillem Member Viestejä: 28

  Aika kova juttu olisi, jos voisin olla varma että cozifyssä on tuki esim tuya / smartlife laitteille. Kummasti helpottaisi miettimistä että mitä ostaa ja mistä.

 • IlkkaIlkka Member Viestejä: 79 ✭✭
  editoi lokakuu 2021

  Parasta Cozifylle olisi Home Assistant integraatio. Sen jälkeen mahdollisuudet ovat "rajattomat" ja varmasti Cozify löytäisi paikkansa tässä himmelissä. 👌

 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  editoi marraskuu 2021

  Hei kaikille,

  On harmillista, mikäli ketjussa olijoille kehitysaskeleet ovat jääneet epäselviksi. Silloin olemme varmasti aika pahoin epäonnistuneet tiedottamisessa.

  Lyhyesti: Cozify on tosiaan pistänyt todella ison panostuksen ammattilaisasennusten suuntaan, josta ZEN- ja DIN-hubit ovat se konkreettisin tuotos. Samalla olemme tehneet kovasti töitä liittääksemme tuotteen perinteisempiin talotekniikkatuotteisiin ja myös jykevämpään rakennusautomaatioon. Tulemme julkaisemaan myös uuden kevyemmän kuluttajamallin uuden rautageneraation päälle.

  Tällä tarjoomalla emme tue siis pelkästään kevyttä itseasennettavia IoT-laitteita vaan ihan koko talon tekniikan liittömistä samaan järjestelmään. Tässä Certified By Cozify-konsepti tulee näyttelemään isoa roolia, sillä yhteensopivuus suoralla valmistajayhteistyöllä alalla toimijoiden kanssa. Sivuillamme tästä jo jotain pientä mainintaa onkin, mutta varsinainen julkistus tapahtuu pikapuoliin.

  Jotta asiat voisi laittaa perspektiiviin, minua kiinnostaisi mm tietää, kuinka monta muuta 5+ vuoden ikäistä hubin kaltaista, valmistajan edelleen aktiivisesti tukemaa laitetta edelläkävijöillä on edelleen käytössä (?) Kehitys kehittyy, uusia valmistajia tulee ja menee - ja pelissä pysyneillä ”vanhemmilla” valmistajilla tulee uusia tuotteita markkinoille, niin meilläkin. Tästä huolimatta aiomme pitää mahdollisuuksien mukaan myös vanhemman Hubin ominaisuuksia yllä, sille kun myös vanhempia käyttäjiä tosiaan löytyy varsin hyvin. Kaiken suhteen se ei ole mahdollista - esim modbus-väyläohjattua ilmanvauhtokonetta/lattialämmitystä tai Somfy RTS-verho-ohjausta ei niin vain vanhaan rautaan enää toteuteta...

  Cozify-sovellus on tosiaan jo pitkän taipaleen tehnyt. Vanhemman appiksen rinnalle on jo tehty Cozify SmartLiving-sovellus, joka on käytössä laajamittaisesti eri kerrostaloasunnoissa. Lisäksi olemme julkaisseet portal-sovelluksen, jolla pystyy monitoroimaan ja hallinnoimaan yhden kodin lisäksi isompia kokonaisuuksia. Nämä kumpainenkin ovat tällä hetkellä ZEN-tuoteperheeseen sidottuja käyttöliittymiä. Se sanottuna, ammattilaisasennuksien myötä myös kuluttajatuotteet ovat saaneet ja saavat jatkossakin varmasti uusia ominaisuuksia. SmartLiving-sovellus tai sen "sisar" tulee sen korvaamaan vanhan Cozify appiksen jossain vaiheessa kokonaan, jolloin uudistus koskee myös kuluttajaversioita. Julkaisuajankohtaa en pysty vielä lupaamaan...

  Pudeman ehdotti, että pitäisimme webinaarin, jossa kerromme yrityksen kuulumisia ja suunnitelmia. Mikäli tallainen kuulijakuntaa kiinnostaa, voitte pistää viestiä tähän ketjuun tai tukeen!

  Hyvää syksynjatkoa kaikille!

  Kimmo/Cozify

  PS. Cozify Forumia ylläpidämme pääsosin asiakkaiden ja aiheesta kiinnostuneiden vapaata keskustelua varten. Emme kuitenkaan välttämättä aina huomaa kaikkea täällä käytyä keskustelua välittömästi. Mikäli haluaa meidän huomiomme nopeasti, kannattaa ainakin pingata myös [email protected]!

  Post edited by kruotois on
 • kruotoiskruotois Member, Administrator, Cozify, Pilotti-käyttäjä, Beta-käyttäjä Viestejä: 100 admin
  editoi marraskuu 2021

  HomeAssistentista, avoimista rajapinnoista ja tietoturvasta vielä:

  HA: Kovasta pöhinästä (eritoten kokeneempien harrastajien joukossa) huolimatta ainakin oma käsitykseni HA:sta on, että peruskäyttäjälle tai massa-asennuksiin se on vielä liian hankala ja epästabiili. Useimmat kuitenkin haluavat sen helpomman tavan asentaa ja eri kokeilujen jälkeen Cozify sellaisenaan on voinut ollakin se sopivampi vaihtoehto… Mutta edistystä varmasti tässäkin tapahtuu.

  Tietoturva: Olemme olleet yleisesti ottaen varovaisia rajapintojen ja esim hubin prosessien kaikille avaamisessa, sillä väistämättä tämä avaa myös tietoturvaa -Tietoturvasta ja yksityisyydensuojasta taas olemme halunneet pitää mahdollisimman hyvin asiakkaan puolesta huolta. Toisaalta kaikki eivät tällaista huolehtimista tarvitse ja osaavat myös itse pitää huolen tietoturvastaan.

  Tämä todettuna, edistyksellisempää tehokäyttäjää ajatellen sekä rajapintojen että hubin Linux-ympäristön laajempi avaaminen harrastajille on ollut meillä tapetilla jo pidemmän aikaa - tämä mahdollistaisi mm HA- ja vastaavat integraatiot parhaalla mahdollisella tavalla. Tehokäyttäjä ei myöskään välttämättä poikkea kovinkaan paljon partnereistamme, jotka rakentavat tuotteemme päälle omia ratkaisujaan, joten avaamiselle on hyvät perustelut.

  Rajapintoja saa toki jo tänäkin päivänä käyttöönsä kysymällä, mutta niiden kokonaan julkistaminen ja julkistamisen laajuus on vielä osittain mietinnän alla.

  Yst terv,

  Kimmo/Cozify

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.