Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

DALI- ja Casambi valaisimet

Terve,

Näin suunnittelijana kiinnostaa tietää varsinkin DALI-valaisimien (tai Casambi) yhteensopivuutta Cozify järjestelmään.


Omakoti- ja julkisessa rakentamisessa halutaan yhä useammin sirompia valaisimia ert. Iguzzinin Lazerblade tyyliset, huomaamattomat valaisimet joita on alkanut valmistaa moni muukin valmistaja (Airam, Sylvania, BPM jne.). Ko. valaisimia ei vaan oikein tunnu saavan muilla himmennystekniikoilla kuin DALI tai Casambi ja loput on on/off malleja. Perus limppuja toki menee aina, mutta kaikkia ei enää miellytä enää ne tai esim. Gu10 kantaiset valaisimet.


Itsekin olen tässä suunnittelemassa taloa johon olisi tulossa noita valaisimia ja kun kyse on ns. pääpositiosta, ne tulisi olla himmennettäviä. Toki sitten releyksikön perään voi ne laittaa ja esim. yövalaistuksen sitten toteuttaa vaikka LED-nauhoilla kalusteissa, mutta himmennys (ja kenties värilämpötilan muutos) on kyllä monella toiveena jos ja kun tuollaisia valaisimia käytetään yhä enemmissä määrin. Valikoimaa olisi ihan toisella tapaa.


Toinen asia koskee ulkoista, narun perässä olevaa hämäräkytkintä/valoisuusanturia. Hämärän sytyttämä ulkovalaistus jonka kello sammuttaa ja poikkeus aikoina liiketunnistin sytyttää (esim. yöllä) tuo ohjaustapa tuppaa olemaan 95% asiakkaista jonka toivoisi saavan aikaan myös muilla kuin Huen liiketunnistimella. Joko löytyy muita ratkaisuja?
t:Anaconda

Viestejä yhteensä

  • PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,100 admin
    editoi heinäkuu 2021

    Tuohon toiseen kyllä löytyy ratkaisuja. Vaatii tosin muutaman teeman ja sääntöjä niihin. Palstalta löytyy sovellettavaa ohjetta ajastetuista valoista tiettyyn tasoon, jotka sitten syttyvät täyteen tasoon liikkeestä, palaten aiempaan liikkeen loputtua.

    Mulla on hämärätunnistimia neljää eri tyyppiä: HUE sisä ja ulko, Fibaro ja Nexa. Noista melkeinpä nopeiten reagoi valoisuuden muutoksiin tuo 433 MHz Nexa. Vastaavasti HUE ulko hämärätunnistimet ovat surkeita. Liike niissä toimii hyvin, mutta lämpö ja valoisuus eivät.

    Ensimmäiseen kysymykseen: toiveiden ketjuun on heitetty jo pitkään kaikenlaisia tuotteita, mutta viime aikoina niistä ei muistaakseni juuri ole noussut laitteita tuettujen listalle. Termostaatit viimeisimpinä. Käyttäjien itsensä testaamille laitteille on omat ketjunsa.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.