Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Paljuun Älyä

SmuliSmuli Member Viestejä: 3

Eli hommasin paljun pihalle ja vetelin sähköt(3x2.5mm2) nurkalle. Paljuun tuli lisäksi suodatinpumppu ja talveksi 3kw ylläpito letkulämmitin. Aluksi nyt vaan niin että pumpun ja lämmityksen voi ohjata päälle pois, ja pumpun ajastettua rullaamaan tietyn ajan paljun käytön jälkeen.

Nyt kaipaisin ideoita millä ohjata tuota pumppua ja lämmitintä, mielellään omat releet. Ainoa saatavilla oleva yli 3kw:n rele löytyy Ubisys:ltä. Pumpun teho on 100-150W eli tuohon kävisi vaikka Nexanin rasia rele kalvorasiassa.

Viestejä yhteensä

 • KalliollaKalliolla Member Viestejä: 24

  Molemmille toiminnoille (pumpulle ja lämmitysvastukselle) omat välireleet (esim. HAGER VÄLIRELE ERC218 1S+1A 16A 230v) ja releiden ohjaus jollakin etäohjattavalla kytkimellä. Välireleen toisiokärjet kestävät tarvitsemasi tehot.

  On makuasia minkä valitsee ohjaavaksi kytkimeksi. Vaihtoehtoja ovat Z-Wave, Zigbee ja perinteisemmät Wifi-kytkimet. Oma valintani olisi tässä tapauksessa Z-Wave, jos etäisyydet riittää.

  Hyvä vaihtoehto on FIBARO DOUBLE KYTKIN 2 FGS-223 (hinta n. 40€). Siinä on samoissa kuorissa kaksi edillistä kytkintä. Näin yhdellä kaksoiskytkimellä voi ohjata kumpaakin välirelettä itsenäisesti.

  Lisäksi tarvitaan jokin ulkokäyttöön soveltuva asennuskotelo johon releet ja kytkimet asennetaan, 

  esim https://www.taloon.com/asennuskotelo-ensto-pc-cubo-s-125-x-175-x-75-mm-pk-aihiot-harmaa-kansi-50-mm-pohja?shopping=1&utm_source=google&utm_term=&utm_campaign=&utm_medium=cpc&utm_content=s%7Cpcrid%7C394673073744%7Cpkw%7C%7Cpmt%7C%7Cpdv%7Cc%7C&gclid=CjwKCAjwruSHBhAtEiwA_qCpphmXtgJD5SgZDfmm4UsGar8Lr03qa_hanQO5BdCnpP_N-A-41h7FdRoCnL0QAvD_BwE

  Vastaavia koteloita löytynee myös DIN-kiskolla varustettuna. Ellei sellaista helposti löydä, niin 

  sähköliikeestä pätkä DIN-kiskoa kotelon pohjalle johon välireleet on hyvä kiinnittä. 

  Lisäksi tarvitaan koteloon sopivat kaapelin läpivienti nipat joilla kaapelien läpiviennit saadaan tiiveiksi ja samalla kaapelin vedonpoisto saadan kuntoon. Nämä muovikotelot ovat tässä kohdassa hyviä, koska radiosingnaalit pääsevät niistä läpi. 

 • SmuliSmuli Member Viestejä: 3
  editoi heinäkuu 2021

  Hain tuon Fibaron ja sain sen paritettua cozifyn kanssa, en vaan meinaa keksiä tai löydä ohjetta miten nuo releet saa ohjattua erikseen. Tuo näkyy cozifyssa yhtenä power switchinä.


  Ilmeisesti tätä kyseistä relettä ei ole mahdollista ohjata erillään kuin kahdella erillisellä kytkimellä tai jos molempia releitä haluaa ohjata esim puhelimella niin tarvitaan Fibaron omat softat ja Home kit.

  Post edited by Smuli on
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.