Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Hue-lamppu FNIP-8x16A ohjatussa valaisimessa ?

Hei,

Vihdoin ja viimein tuli hommattua Cozify hub johon tuli ensi alkuun lisättyä n. 40 lamppua/laitetta hue bridgestä. Heinäkuussa projekti jatkuu FNIP-moduulien asennuksella jolla tullaan ohjaamaan enimmäkseen valaisimia.

Jos FNIP-ohjaa esim. keittiön valaisinta jossa Hue:n lamppu niin miten tuon keittiön lampun saa näkymään Cozifyssä yhtenä kappaleena ? Tarkoitus on että valaisimen saa päälle painonapista jotka kytketään fnip-moduulin inputtiin sekä myös sovelluksesta jonka kautta voi säätää lampun värisävyjä.

Viestejä yhteensä

 • samppasamppa Member, Cozify Viestejä: 652 mod

  Lamppu näkyy yhtenä kappaleena, tai jos valaisimessa on useta lamppuja, niin voit tehdä siitä ryhmän.

  Muista ettet kytke Hue lamppua FNIP outputtiin, sillä sille kannattaa syöttää kokoajan virtaa. Syy tähän on se että lamppu pois päällä ollessaankin toimii zigbee verkon toistimena. Jos siitä katkaisee FNIP modulin avulla virrat kokonaan, niin osa zigbee verkon laitteista saattaa kadota, ainakin joksikin aikaa kunnes reititys korjaantuu automaattisesti.

  Eli FNIP inputti kannattaa erottaa outputista ja painonapin ohjaukseen tehdä sääntö, joka ohjaa lamppua.

  Nykyisellään yhdestä napista (ei siis erillisiä on ja off nappeja) ohjaus ei tarkista laitteen tilaa ennen ohjausta, eli nappi ikäänkuin muistaa edellisen tilansa ja ohjaa lamppua sen mukaan. Tämä aiheuttaa sen että jos suljet valon sovelluksesta, niin sen käynnistäminen vaatii kaksi napin painallusta (yksi että valo tulee päälle vaikka on jo ja vasta toinen sulkee sen). Tästä asiasta kannattaa olla yhteydessä tukeen, niin saadaan korjaamisen prioriteettia nostettua.

  t. Samppa

  t. Samppa \ Cozify
 • sammy_sammy_ Member Viestejä: 8
  editoi heinäkuu 2021

  Hei,

  Kiitos vastauksesta ! FNIP-projekti tuli tehtyä ja kaiken kaikkiaan tuli asennettua yksi himmennin moduuli sekä 3 kpl on/off -moduuleja.

  Kaikki valaisimet tuli kytkettyä FNIP-moduuleihin, mukaan lukien myös ne joissa tällä hetkellä HUE-lamppu. Kokeilin tehdä ryhmän FNIP outputista sekä HUE lampusta ja hyvin vaikutti sekin toimivan, vaikka tosiaan katkoo sitten HUE:sta kokonaan virrat ja tekee aukon zigbee verkkoon.

  Tein testinä myös yhteen HUE-lamppuun siten että FNIP:n output on koko ajan päällä ja FNIP:n inputtiin kytketty painonappi ei ohjaa FNIP outputtia. Määritin FNIP:n web-käyttöliittymässä input-napin independentiksi jolloin se ei ohjaa outputtia. Cozifyssa tein taas säännön että kyseinen input-nappi ohjaa hue-lamppua päälle/pois. Valo syttyy kyllä nyt paremmin kuin aiemmin jolloin samassa ryhmässä oli HUE-lamppu ja FNIP output.

  Cozifyssä näyttää olevan relepakan kohdalla inputeissa myös asetus että "Input portin muutokset eivät vaikuta mitenkään vastaan output portin tilaan.....". Miten tämä eroaa FNIP web-käyttöliittymän asetuksesta joissa input-napin voi määritellä independent-tilaan ? Ja "ohittaako" tämä FNIP web-käyttöliittymän asetuksen ?

  Post edited by sammy_ on
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.