Hei vieras, tervetuloa!

Näyttää siltä, että olet uusi täällä. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy aloittaaksesi.

Valinnat

Talon alapohjan ilmankosteuden mittaus

msnemsne Member Viestejä: 5

Löytyykö talon alapohjan olosuhteiden mittaamiseen sopivaa anturia, johdollista tai langatonta, joka jaksaa kantaa sisätiloihin asti?

Viestejä yhteensä

 • Valinnat
  PudemanPudeman Member, Administrator, Beta-käyttäjä Viestejä: 1,205 admin

  Nyt heitit pahan. Se mikä toimii muilla, ei välttämättä toimi sinulla. Et laittanut etäisyyksiä ja mahdollisia rakenteita, niillähän on oma vaikutuksensa yhteyteen.

  Suosittelen kokeilemaan edullisella 433 MHz Proovella. Mulla ainakin se puskee tietoa yllättävän luotettavasti täystiilitalon seinän läpi.

  Käytössä myös zigbee kosteusmittareita. Niiden etuna on tietenkin kaksipuoleinen raportointi, samoin yhteyttä voi varmistaa esim. pistorasioilla.

 • Valinnat
  snysny Member Viestejä: 8

  Meillä yksikerroksinen puutalo, betonielementtipohja. Olen kokeillut alapohjan tilaseurantaan järjestyksessä Prooven 433Mhz, Aqaran, Develcon, Sonoffin ja nyt viimeisenä Tyuan Zigbee-antureita.


  Prooven ja Aqaran ryömin alapohjaan suunnilleen Hubin alapuolelle (n. 3m) tai muutaman metrin päähän siitä. Proove oli ihan ok, mutta aika paljon se hukkaili itseään hubista. Aqara toimi pitkään (vajaa vuosi ehkä) tosi nätisti, kunnes siniset savut pääsivät ulos. Taisin toistakin kokeilla, mutta se ei yhtä luotettavasti samasta kohtaa pitänyt yhteyttä yllä. Siirsi Aqaran käyntiluukun alle narusta roikkumaan. Samassa narussa roikkuu myös referensseinä analoginen kosteusmittari sekä Suomen Lämpömittarin langattoman mittarin anturi. Lähimpään Osramin plugiin tulee matkaa n. 3m lähes suoraan yläpuolella gyproc-seinän toisella puolella. Ei jaksanut ainakaan tämä Aqaran yksilö itseään luotettavasti tuoda esille, ei edes vaikka toin roikalla Osramin plugin noin metrin päähän.

  Develco ja Sonoff taisivat kumpikin roikkua narun päässä noin viikon verran ja sitten kadottivat itseänsä, ei auttanut näihinkään Osramin "apupyörät" metrin päässä. Nyt on Tyua roikkunut alapohjassa parin viikon ajan, ilman "apupyöriä".

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.